Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Daniels és Jackman viszi vászonra az Orders to Killt

2012.08.01. 11:45 koimbra 1 komment

orderstokill.jpg1968. június 4 - Martin Luther Kinget meggyilkolják, miközben Lorraine Motel erkélyén áll. Habár egyértelműnek tűnt, hogy James Earl Ray számlájára írható a merénylet, mégis több összeesküvés elmélet kapott szárnyra. 

Az afroamerikai polgárjogi mozgalom jelentős alakjával jó barátságot ápolt William F. Pepper ügyvéd, aki a "több gyilkos volt" teória mellett tette le voksát. King ténykedése rengeteg embernek szúrta a szemét, többek között az sem tetszett egyeseknek, hogy próbált belefolyni a Vietnámi háború témába.  Pepper több éves vizsgálódás után megírta az Orders to Kill könyvét, amelyben vitatja, hogy Ray bűnös lenne, úgy véli, hogy csupán egy agymosásnak alávetett báb volt egy ügyesen kivitelezett tervben.

A könyvből Lee Daniels forgathat filmet a Millennium Films égisze alatt,  Hugh Jackman lesz a főszereplő és elvileg producerként is kiveszi a részét a projektből. Nem kell aggódni a költségvetés miatt sem, hiszen a Millennium magára vállalta a produkció finanszírozását.

Daniels és Jackman két évvel ezelőtt próbálta tető alá hozni a szintén polgárjogokkal foglalkozó Selmát, ám az keményebb diónak bizonyult és nem jutottak el a forgatás kezdetéig.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr64690285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

countrypecos 2012.08.01. 15:33:11

Fúúú, kényes téma. De engedni fogják, úgyis fikciónak tekinti a nézők többsége. Pedig...
süti beállítások módosítása