Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

InterCom hírlevél

2012.08.10. 12:30 BeniMan Szólj hozzá!

Abraham Lincoln McClane sógora (16)

Furcsa rokonságok vannak a film világában. Ki gondolná például, hogy Abraham Lincoln hű felesége egyben McClane hadnagy lánya? Pedig így van. A Timur Bekmambetov és Tim Burton közös vámpírfantáziájában, az Abraham Lincoln, a vámpírvadász-ban (16) (Abraham Lincoln, Vampire Hunter, hazai bemutató: augusztus 9.) az elnök feleségét játszó fiatal színésznő, Mary Elizabeth Winstead már második alkalommal forgat Bruce Willis oldalán, hiszen már a 4. részben is ő játszotta a belevaló rendőr vagány lányát.

Mary Todd Lincoln szerepében ezúttal a színésznő kimaradt az igazi akciójelenetekből – azok mind a cilinderes, ezüstbaltás elnököt megformáló Benjamin Walker-re maradtak.

A hírt a Hollywood News tette közzé egy statiszta híradása alapján, így egyelőre nem tudni, mekkora szerepet kapott a 28 éves színésznő, de az biztos, hogy a forgatókönyv egyre nagyobb teret enged a McClane családnak. A Die HardDrágább, mint az életed című filmben Bruce Willis a fia (Jai Courtney) segítségét is kénytelen bevetni a moszkvai maffia ellen.

Farrell jó apa (16) 

Colin Farrell új filmjében Az emlékmás-ban (16) (Total Recall, hazai bemutató: augusztus 16.) bebizonyítja, hogy igen kemény fából faragták: a film szinte megállás nélkül zajló akciójeleneteiben – jórészt kaszkadőrök segítsége nélkül – rengeteget verekszik, fut, zuhan, repül. A film elképesztő tempót diktál, és ő mindezt remekül bírja. Pedig fia, James miatt egyre szelídebb, csendesebb ember lett. Legalább is igyekszik, hogy az legyen.

"James segített rajtam, mert az életemnek, abban a szakaszában, amikor képtelen voltam vigyázni magamra, ott volt ő, hogy vigyázzak rá" – vallotta be a színész a Men’s Health magazin újságírójának. Amióta megszületett a fia, próbálja kerülni a káromkodást, és józanul, egyre visszavonultabban él.

"Apja és jó haverja szeretnék lenni a fiamnak" mondta a 36 éves színész elsőszülöttjéről, aki egy nagyon ritka, genetikai eredetű betegségben, az Angelman-szindrómában szenved.

Díjazzák Stillert (16)

Ben Stiller-nek hamarosan ismét szmokingot kell viselnie: kedden bejelentették, hogy ő kapja az American Cinematheque társaság díját. A Los Angelesben működő, a filmes kultúrát népszerűsítő nonprofit szervezet két mozit működtet e célból az angyalok városában (az egyikben, a Grauman’s Egyptian Theatre-ben tartották az első hollywoodi mozipremiert 1922-ben), és időről-időre díjazza azokat, akik szerintük a legtöbbet tették a mozgóképes műfajért. Az elismerés nem egy-egy jó teljesítményt értékel, odaítélői az egész életmű előtt tisztelegnek vele; Stiller előtt Sean Connery, Steven Spielberg, Matt Damon és Jodie Foster, tavaly pedig Robert Downey Jr. érdemelte ki.

Ben Stiller az idén bőven bizonyítja, hogy megérdemli a címet: ősszel kerül a mozikba a Kertvárosi kommandó (16) (The Watch, hazai bemutató: október), melyben Vince Vaughn és Jonah Hill társaságában próbál egy helyi polgárőrség büszke főnökeként rajtaütni a Földet fenyegető űrlényeken. A gátlástalan vígjáték után pedig hamarosan rendezni kezd, és ehhez Sean Penn-t és Shirley MacLaine-t választotta partneréül.

A díj odaítélői szerint épp ez teszi Ben Stiller-t a világ egyik legjobb kortárs komikusává: ír, rendez, producerkedik és bármihez nyúl, valami felejthetetlen lesz belőle.

Elysiumi sci-fi

Neill Blomkamp furcsa figura. Szinte a semmiből bukkant fel 2009-ben, amikor elképesztő sikert aratott egy rövidfilmjéből készült mozifilm, a Distric 9. A sci-fi vad volt és erőszakos, de ugyanakkor gondolattal teli: a speciális kombináció kultusz-sikert és négy Oscar-jelölést hozott. Valamint egy következő filmet, mely mögött már egy nagy stúdió, nagy költségvetés és sztárok állnak. A lényeg azért ugyanaz marad. Blokamp, ahogy Matt Damon, az új film főszereplője nemrég nyilatkozta, imádja a nagy fegyvereket, a fura fejű mutánsokat és az erőszakot. És utálja a butaságot.

Az Elysium (Elysium, bemutató 2013 elején) a jövőben játszódik, melynek jómódú polgárai a föld körül keringő űrállomáson élnek; a pusztasággá változott Földön csak a szegények és a betegek maradtak. A történet fordulatait ugyan hétpecsétes titokként őrzik, Damon egy nemrégi sajtóbeszélgetésen mégis elárult pár apróságot:

"Akit én játszom, már belenyugodott, hogy a Földön kell leélnie az életét, de sugárfertőzést kap, és ha életben akar maradni, akkor öt napon belül fel kell jutnia az Elysium nevű űrállomásra. Amit persze nagyon védenek, hiszen az a gazdagok világa."

Partnere, Jodie Foster is a rendező különleges ötleteit, határozott világképét és a nagy robbanások iránti elkötelezettségét emelte ki. Azt mondta, szerinte csodálatos, hogy születhet akció/sci-fi, amely egyszerre szórakoztat és elgondolkodtat... bár számára az volt a legjobb az egészben, hogy végre eljátszhatott egy igazán rossz embert. 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr304704205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása