Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

InterCom hírlevél

2012.08.17. 09:00 FayeFaye 2 komment

Pi úszni tanul (12E)

 

Meglepően sok kritikus használta ezt a szót a francia-kanadai Yann Martel angolul írt regényével, a Pi életé-vel (12E) kapcsolatban 2002-es megjelenése után: lefilmezhetetlen. A varázslatos fantáziájú, a több mint 20 nyelvre lefordított történet egy indiai fiúról szól, aki egy hajótörés után 227 napot tölt a Csendes-óceánon egy mentőcsónakban… kettesben egy bengáli tigrissel. Ang Lee rendező, aki vállalkozott a lefilmezhetetlen lefilmezésére 3D-ben forgatja a Pi élete (12E) című (Life of Pi, hazai bemutató: 2012. december) látványos és izgalmas mozit. A rendező úgy látszik, szereti a kihívásokat, mert olyan főszereplőt választott a több mint 3000 jelentkező közül, aki nem tud úszni. Bár a forgatás heteken át egy stúdió medencéjében zajlott, Suraj Sharma már az első próbafelvételen bevallotta, hogy víziszonyos: Ang Lee személyesen felügyelte a munka megkezdése előtt a 17 éves indiai srác úszóleckéit. A kezdő színész természetesen nem az egyetlen szereplő, az indiai mozi nagyjai mellett Gerard Depardieu és Tobey Maguire is fontos feladatot kapott.

SOREL_PI_17202_Rv2.JPG

Biel emlékei (16)

 

Jessica Biel pontosan tudja, mire szeretne emlékezni. A 30 éves színésznő az ellenállás egyik harcosát alakítja Az emlékmás-ban (Total Recall, hazai bemutató: augusztus 16.), Len Wiseman rendező távoli jövőben játszódó akciófilmjében. Ebben a világban megválaszthatók az emlékek: egy cég vállalja, hogy az át nem élt életekről is képeket programoz a jelentkezők agyába – egyéni ízlés és választás szerint. A kettős életekkel, átverésekkel teli vad akciófantáziában Biel volt szerelmét (Colin Farrell-t) próbálja meggyőzni arról, hogy a férfi nem véletlenül álmodott sokat róla: ők egymás múltjának részei. Biel persze azt is végiggondolta a forgatáson, hogy ha valóban létezne olyan cég, amely kívánságra emlékeket gyárt, ő mit választana. – Mindig lenyűgöztek a nyomozók meg a titkos ügynökök – vallotta be a színésznő. – Ha tényleg választhatnék, azt kérném, hogy egy gyilkossági csoport vezetőjének emlékeit nyomják a fejembe: hadd higgyem azt, hogy ilyen menő munkám volt. E nélkül egyelőre csak annyi marad nekem, hogy a tévében hasonló témájú sorozatokat nézek… kezdetnek ez is megteszi.

Mindennél jobb nagyfiúk

 

Chris Rock visszatér. És jön vele Adam Sandler, Kevin James, David Spade, Rob Schneider és Salma Hayek – vagyis készül a Nagyfiúk 2. (Grown Ups 2. hazai bemutató: 2013 nyara). Nem is csoda, hogy a filmesek a folytatás mellett döntöttek: Sandler már a forgatás idején azt mondta, hogy a sok év után újratalálkozó és egy hétvégét együtt lazuló figurák történetében rengeteg poénlehetőség maradt még kiaknázatlanul, arról nem is beszélve, hogy a Nagyfiúk nemcsak 2010 egyik legsikeresebb vígjátéka volt, hanem az USA egyik kedvenc komikusának máig legnagyobb bevételt hozó műve is: világszerte több mint 270 millió dollár bevételt hozott. Chris Rock a múlt héten a Times-nak adott interjúban elmondta, milyennek látta ő a Nagyfiúk-at, és miért örült nagyon, amikor Sandler megkérte, a folytatásban is dolgozzon vele. – A nézők imádták a filmet –mondta Rock. – Nekem ez a legfontosabb. Melyik film kapott a legutóbb Oscart? Az Artist? Az szuperjó film volt, de a Nagyfiúk sokkal jobb nála – a nézőszámok ezt mutatják, nem? A Nagyfiúk nagyon sok filmnél jobb, és azért az, mert az emberek boldogabbak lesznek tőle. Ilyen egyszerű: Nem az a kérdés, hogy száz év múlva tanítják-e majd az iskolákban a Nagyfiúk 2.-t, hanem az, hogy aki megnézi, vidámabb, jobb kedvűbb legyen tőle. És azt lefogadom, hogy ezt a folytatásban is teljesíteni fogjuk.

 

Hupikékek után: Alf!

 

Az űrlények nem feltétlenül akarják elfoglalni a világot, nem fertőzőek és nem rabolnak emberi testeket. Legalább is van olyan vélemény is, hogy az ufóknak négy foga van, kicsik, szőrösek, gyakran tesznek rossz fát a tűzre, de akit egy család befogad és elrejt, az nagyon megkedveli majd a saját idegenjét… még ha mindent fel is forgat az illető. Az Alf a nyolcvanas évek egyik legsikeresebb tévés komédiasorozata volt, számtalan országban, köztünk hazánkban is vetítették. Nem is csoda, hogy Alf hamarosan visszatér: és egyenesen a mozivásznon landol.

A Sony Pictures Animationnál ugyanaz a producer szervezi a különös űrlény kalandjainak megfilmesítését, aki a Hupikék törpikék és a 2013 nyarán a mozikba kerülő Hupikék törpikék 2. elkészítésénél is bábáskodott. A 80-as években az élő szereplők között egy bábu alakította a Földön hajótörést szenvedő titokzatos, de nagyon kedves élőlényt, a modern változat már CGI-t, vagyis komputeranimációt fog használni.

Címkék: miújság intercom könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr744716265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blake / Mitch and Murray 2012.08.17. 20:53:23

Hurrá,Alf! :) Gyerekkoromban imádtam!

capacete 2012.08.17. 22:40:00

Talán inkább megfilmesíthetetlen...
süti beállítások módosítása