Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

InterCom hírlevél: Sandler vért szív, Levitt biciklizik

2012.08.24. 08:30 FayeFaye Szólj hozzá!

Fék nélkül New Yorkban (16)

A trükkök korában készült egy szemkápráztató film, amelynek legtöbb jelenetét igazi helyszínen, igazi színészek igazi akciójelenetekben vettek fel. A Fék nélkül (16) (Premium Rush, hazai bemutató: november) főhősei New York-i biciklis futárok, akik olyan bűnügybe keverednek, ahol gyorsabbnak kell lenniük, mint üldözőiknek.

A sötét lovag – Felemelkedés-ben (16) és az Eredet-ben (16) is nagyot alakító Joseph Gordon-Levitt valamint gyönyörű partnernője, a dominikai származású Dania Ramirez két hónapon keresztül tanulta a biciklizés trükkjeit, mielőtt kiengedték őket a manhattani forgalomba: de attól kezdve – bár nagy stáb vette körül őket – elsősorban magukra számíthattak. És ha a mindennapos biciklis-üldözős felvételektől nem izzadtak volna meg eléggé, a forgatás idején, tavaly augusztusban és szeptemberben rekordhőséget mértek a legforgalmasabb amerikai városban.

– Daniának könnyebb dolga volt – nyilatkozta a comingsoon.neten a színész, aki végre abszolút főszerepben mutathatja meg a tehetségét. – Ő New York-i, megszokta már, hogy milyen a tempó és mekkora a zsúfoltság itt az utcákon. Nekem viszont folyton százfelé kellett figyelnem. Itt nincs olyan, hogy sikerül teljesen lezárni az utcát, mindig bejön egy taxi vagy egy gyalogos. Persze, a sok pedálozás és félelem közben könnyebb volt átélni a szerepemet: szóval, tulajdonképpen könnyebben ment a munka. Arról nem is beszélve, hogy megszerettem a biciklizést.

feknelkul1.jpg

feknelkul3.jpg


feknelkul2.jpg


Sandler, a vámpír (12E)

 

 Adam Sandler szupersztár, mégsem szakadt el a valóságtól. Ha munkára kerül a sor, pont azok a szempontjai, mint mindenki másnak a világon: végezz jó munkát, és végezd el a lehető legkönnyebben.

Az idén két vígjátékkal is előrukkoló komikus legújabb filmje a Hotel Transylvania – Ahol a szörnyek lazulnak (12E) (Hotel Transylvania, hazai bemutató: október 4.) animációs forgatag, középpontjában a kamaszodó lányát egyedül nevelő, őt a széltől is védő vámpír gróffal, Drakulával. Animációs film, tehát gyerekeknek készült, mégis tele van igazi Sandler-féle poénnal… és persze azokkal a barátokkal, akik nélkül a Sandler már nem kezd neki a filmkészítésnek.

– Azért szeretek filmeket csinálni, mert bármi lehetek bennük – mondta újságíróknak nemrég a színész. – De animációs film hangjának lenni még sokkal jobb: bármi lehetek, és még nem is tart soká; egy hét alatt felvesszük a hangot, a többi már az animátorok dolga. Ráadásul terepre sem kell kimenni.

A második Millennium

 

Lisbeth Salander visszatér.

David Fincher A tetovált lány (18) rendezésének kritikai és közönségsikere után szinte egyértelműnek tűnt, hogy a sötét hangulatú, hátborzongató Millennium-trilógia folytatódni fog. Most végre a gyártó stúdió, a Sony is bejelentette: nekilátnak a következő rész, A lány, aki a tűzzel játszik forgatásának.

A rendező korábban azt nyilatkozta, hogy szívesen visszatérne a fagyos thrillerhez és különös szereplőihez, de megtörténhet, hogy 2013-ban nem tud időt szakítani a munkára: Kevin Spacey-vel készíti elő első tévés munkáját.

Az Entertainment Weekly szerint az viszont biztos, hogy a kiégett oknyomozó újságírót alakító Daniel Craig és a magának való, tetovált  hackert alakító Rooney Mara másodszor is eljátssza a máris klasszikussá vált figurákat; a forgatókönyvet pedig újra az Oscar-díjas Steve Zaillian írja. A mozibemutató 2014-re várható.

Újabb fasírt a mozikban

 

2009-ben még az égből hullott az étel, jövőre idomíthatatlan vadállatok formájában érkeznek majd: alma-kígyók, dinnye-elefántok, és rákszirom-majmok lepik el a vásznat. A Derült égből fasírt a 2009-es év valószínűleg legötletesebb és legjátékosabb animációs filmje volt. Hamarosan látható lesz a folytatás is, melyben a maradékok támadása hoz majd izgalmakat (Cloudy 2: Revenge of the Leftovers). Az első rész két hőse, Flint Lockwood, Halfalva legnagyobb feltalálója valamint szerelme, a rövidlátó meteorológus (az eredeti változatban természetesen ismét Bill Hader és Anna Faris hangján) most sem hagyják majd magukat. Az ötletekből kifogyhatatlan párosnak egy másik feltalálóval és beszélő orángutánjával kell megküzdenie. A majom emberszabású rúzst visel, gazdája pedig olyan, mintha Steve Jobs és Indana Jones keveréke volna: ő próbálja eltakarítani a szigeten felgyűlt ételmaradékot, ám munkája eredményeként zöldeket beszélő eprek és sajtlábú pókok szabadulnak a békére éhező lakosságra.

A munka gőzerővel folyik, de a tálalásra még várni kell. A Derült égből fasírt folytatása csak 2014 februárjában kerül fel a mozik étlapjára.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr614728382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása