Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

2012. szeptemberi Filmes naplónk

2012.09.01. 08:00 Elanor_ 33 komment

A gépházas posztban írtuk, hogy szeptembertől kezdve havonta új posztot nyitunk a témának.

Szóval... miket nézte(te)k szeptemberben?

Címkék: filmes naplonk

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr484726836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.09.01. 09:36:16

Ha a kérdés a mozis vetítésekre irányul, akkor biztosra A Bourne-Hagyatékot, és a Loopert mondanám, de talán befér majd a Resident Evil is.

O86 2012.09.01. 17:56:10

A Bourne-hagyatékot mindenképpen megnézem, nálunk még csak most kezdik el játszani a Tedet, illetve az Expendables 2-t is ebben a hónapban nézem meg.

Dean6 2012.09.02. 07:18:34

Még nálam magyarul a Batman,persze ha adják még,Expendables 2,Looper és Lawles (talán).

A nép fia 2012.09.02. 09:59:39

Néztem a Feláldozhatók 2-t. Jó volt nagyon, le a kalappal! A hentelés a végén ott volt a szeren, és a Van Damme vs. Sly bunyó is kemény!

Azt sajnáltam, hogy sem Norris, sem Jet Li nem kapott túl nagy szerepet.

Atkakukac1989 2012.09.02. 12:52:38

The Expendables - A feláldozhatók 2

Igazából úgy van ezzel az ember, hogy ha az elsőt szerette, ezt is fogja, ha nem bírta különösképpen, most sem fogja. Mivel én imádtam az első részt (90%), így ezt is nagyon bírtam. Talán még rövidnek is éreztem kissé.

Olvastam valahol, hogy Chuck Norris nem akkor színészlegenda, hogy megérdemelje, hogy Morricone zenéjére vonuljon be. Szerintem meg baromira nem kell komolyan venni ezt az egészet. Amikor Sly, Schwarzi és Willis karöltve lő a kamerába egy komplett gépágyúval, akkor ne várjon el senki hatalmas komplett tartalmat. De ettől függetlenül minőségileg nagyon rendben van minden.

Az ember tökéletesen azt kapja, amit vár. (Milyen jó lenne, ha a filmek nagy többségénél is szem előtt tartanák ezt). Az meg megkérdőjelezhetetlen, hogy ezek a fiúk, még mindig keményebbek bárkinél. Példának okáért, ott van többször a filmben, hogy Sly "csak" sima pisztollyal aprít. De annyira hiteles az egész, hogy bőven elhiszem még ma is, hogy azzal bárkit képes hidegre tenni. Összehasonlításképp érdemes megnézni Fekete Özvegy jeleneteit a Bosszúállókban, ott nagyon hiteltelen a fegyver a kézben. Elhiszem, hogy ütős a csaj, meg minden, de kicsit illúzióromboló volt az a csúzli a kézben. Itt a Feláldozhatókban ez elő sem fordul. És nem azért, mert úgy tűnik, hogy ezek kemények, hanem mert tényleg kőkemények.

Köszönöm az élményt. Ugyanazt adta, mint az első menet. Ami hiba volt benne, azt kompenzálta a sok ötletes új dolog. Így kiegyenlítődött a végére a dolog.
90%

Ui.: szerintem a humorral sem volt gond, nekem a második fele is rendben volt ebből a szempontból a filmnek.
"- Mi a terv? - Felkutatni, elkapni megölni." :DDDDDDD

FayeFaye 2012.09.02. 23:20:25

Dark Shadows es The Raven, egy pseudo-gotikus double bill. Egyik rosszabb mint a masik, a Raven talan kicsit rosszabb. Viszont Poe versei mindig iszonyu viccesek.

nikodémus 2012.09.03. 06:01:13

Nagyítás (1966)

Nemrég pótoltam. Klasszikus.

A dicsőség zászlaja / Levelek Ivo Dzsimáról (2006)

Clint Eastwood megmutatja a háború poklát, azt, amire saját filmjeiben eltörölhetetlen lelki teherként hivatkozik. Mindkét film nagyon erős: a brutalitás inkább lelki, semmint testi értelemben van jelen (bár azért látunk kézigránáttal szétvetett katonát közelről...). S igazat adok az általános véleménynek: a japán verzió jobb. Kerekebb, mélyrehatóbb, döbbenetesebb, kevésbé "hollywoodias". Komoly filmélmény a páros, főleg egyben.

Atkakukac1989 2012.09.05. 15:30:12

Hófehér és a vadász: A látvány menti meg a filmet, mert az nem több egy egyszerű tucatmozinál. Példás operatőri munka, remekelő Charlize Theron, a többiekről meg egy szót se. 55%

Enter the Void: Mit várhatunk egy olyan embertől aki felelős a Visszafordíthatatlanért? Hát egy kiváló mozit... amit meg is kapunk. Rengeteg kérdéseket vet fel a film, sokat gondolkodunk közben, Istenről, életről, értékekről egy drogos rémálomba bújtatva. Az egyik legérdekesebb operatőri munkával amit valaha láttam. Csak erős idegzetűeknek! 90%

Valkűr: Mivel imádom a háborús mozikat, így ezt is kedveltem. Nem minden teljesen életszerű vagy következetes, de nem kértem számon, mert a film csúcspontját jelentő merénylet pazarul lett kivitelezve. 70%

Alkony sugárút: Remek mozi. Az egyik legjobb ami valaha készült. 100%

Szárnyas fejvadász: Baromi túlértékelt, unalmas, hosszú. Elolvastam egy csomó elemzést, meg sok hanganyagot meghallgattam, ami a film nagyságát tárgyalja, de a legszebb az egészben, hogy nem bírtak felhozni semmi konkrétumot (vagy 1-2-t), hogy miért is akkor Scott filmje. Állandóan abba ütközik mindenki, hogy mennyire feszegeti az emberi lét határait. Hogy miért jó avagy nem embernek lenni? Honnantól ember az ember stb. Meg elmondják, hogy ez volt az első utópia mozi, melyben ilyen komplexen jelenik meg a jövő. Hát nem tudom, tény, hogy vannak erényei (a díszletek, zene, a főgonosz), de nem akkora film ez, mint ahogy mondják. Nem ártott volna, ha az első 1 órában pl. történik is valami. Nem tudom, a 2001 Kubricktól is ilyen agyonistenített, de amikor megnéztem, ott tényleg leesett az állam, itt nem. Ez van, nem leszek Blade Runner rajongó. De megértem, hogy aki annak idején látta, az miért szereti. Viszont manapság már inkább a 2001 az időtállóbb nekem mint ez. 60%

FayeFaye 2012.09.05. 15:58:10

@Atkakukac1989: Van most a Cracked.com-on egy lista igaz történetekről, amiket kivágtak a filmből, mert túl valótlannak tűnt, és a Valkűrt is említi. "the real von Stauffenberg did all the stuff that's in the movie ... and more. Director Bryan Singer had to tone down some of his more badass moments because people wouldn't buy them. For example, we've mentioned before that when von Stauffenberg was being operated on after his injury (that is, when they were amputating 70 percent of his hands), he refused to take any kind of painkiller because he needed to be on top of his game, since orchestrating the assassination of one of the most paranoid dictators in world history is significantly more difficult when you're giggling at the elephant-men humping at the foot of your bed."

www.cracked.com/article_19999_5-true-stories-cut-from-movies-being-too-unrealistic.html

Atkakukac1989 2012.09.08. 09:15:18

@FayeFaye: Oh, köszi! Bocs, hogy csak most írok, de olvasom is mindjárt! :D

Atkakukac1989 2012.09.09. 09:59:40

A Bourne hagyaték

Kifejezetten jóra sikeredett. Megmondom őszintén kicsit meg is lepett a végeredmény. Tetszett, hogy nem akart többnek látszani, mint ami. Emlékezzünk vissza, hogy mennyire elcseszték a Karib 4-et, ami ugyanúgy félig-meddig újragondolta a sorozatot. Na ami ott rossz volt, (történetben, akciókban, látványban), azok a hibák nem is fordulnak elő a Bourne Legacy-ban. Csak annyira izgalmas amennyire kell, a színészek nagyon jók, a sztori kissé nehezen indul, de a közepére-végére pont annyira felpörög, hogy ugyanúgy élvezze az ember az addig látottakat, mint annak idején a Bourne-rejtélyben.

Lehetne tanulni a készítőktől, hogy kell életet lehelni egy eddig jól működő szériába.
80%

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.09.13. 19:49:24

Éjsötét árnyék: Érződik a gótikus Burton stílus, de a megvalósítás felemás. Ugyan szappanopera alapján készült, de a diskurzusok (háttal állva mondom el a szövegem) beállításai nevetségesek és a film vége rettenetesen vontatott. 50 %

Batman: A sötét lovag visszatér: Olykor megnézek egy Supi vagy Batman animációt, de mostanság nem nagyon élveztem ezeket. Azonban ez egész korrekt lett, komor és hangulatos. A képregényhős nem tartozik kedvenceim közé, de ez nekem simán megér 75 %-ot.

The Expendables 2: Élveztem ezt is, a kritikánál leírtam.

Az expendables 2 miatt néztem meg a 6 Bullets akciót, amiben van Damme a főszereplő, no meg azért is voltam oly bátor, mert az Assassination Games rendezője vezényelt. Sajnos gyenge lett, Van Damme arcán meg a világfájdalom tükröződik. 40 %

És az exp 2 miatt vettem elő a Stash House-t, amiben Lundgren a gonosz, de ezt nem bírtam végignézni.

Belevágtam a Coma minisorozatba, úgy 40 percig jutottam, untam

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.13. 21:47:00

@koimbra: a 6 bulletset én is láttam, írni is akartam róla, de a szerkesztőbizottság leszavazta, mert vagy nem tok írni, vagy nagyon téka filmnek ítélték. :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.15. 19:52:15

prometheus:

sose voltam nagy alien rajongó, ezért ez a film is csak mostanra ért el hozzám.

A látvány fantasztikus volt, a forgatókönyvben volt 1-2 luk, de a szereplők zseniálisak voltak.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.15. 21:58:34

MIB 3:

jobb, mint a második, de az elsővel nem ér fel.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.17. 14:45:19

SAMCRO 5/1: jó kis kezdésnek néz ki ez sztem.
ez az évad is érdekes lesz.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.17. 15:58:38

batman: a sötét lovag visszatér 1. rész.

nagyon jól sikerült, a magyar hangok kiválasztása is talált, várom a 2ik részt.

Elanor_ 2012.09.17. 22:43:57

Csak most sikerült megnéznem a Batman befejezőt... valahol ki kell adnom a haragom. :DDD
Annyi logikátlanság hemzsegett benne, ami még egy fantasy-képregény-hagymázban sem vállalható.
Szép, hangulatos, dögös, merengős, elgondolkodtatós... de ennyire hülyének utoljára a Prometheusok néztek...
ó, jajj, most még több sebem feltépődött. :DDD

nikodémus 2012.09.18. 06:00:28

A kilencedik nap (2004)

Régóta váratott magára ez a film is. Üdítő volt, hogy a holokausztot nem giccses hollywoodi esztétikával ábrázolták. A felvetett dilemmák is nagyon jók (messze nem arról szól, hogy a pápa állítólag összejátszott Hitlerrel), a színészek kiválóak.

Hollywoodland (2006)

Nagyon cinikus, szürke hangulatú film. Tetszett, hogy a talált nyomok függvényében újra és újra megmutatták a kezdőesemény lehetséges lefolyását, a végső megoldás pedig különösen. Még az összeesküvés-elméletekben hívők sem elégíttethettek ki. :-)

October Sky (1999)

Régimódi, kellemes kamaszfilm egy bármi áron rakétáépítővé váló srácról (Jake Gyllenhaal) az űrverseny hajnalán. Joe Johnston semmi különöset nem csinál, de azt jól. :-)

nikodémus 2012.09.18. 06:02:57

@Elanor_: Teljesen igazad van, ez Nolan eddigi legrosszabb filmje. Ha jóindulatú vagyok, azt feltételezem, hogy 3 órásra vágtak egy 4 órás filmet, és ezért a sok bukta benne. De attól tartok, nem erről van szó, egyszerűen elhitte Nolan, hogy bármit megtehet.

Elanor_ 2012.09.18. 18:11:29

@nikodémus: Neked úgysem volt kedvenced az ürge, én meg nem vártam tőle zseniális lezárást, csak egy tisztességes búcsút. :)
Hát, ezúttal nem jött össze, de nem tudnám megmondani, h ki miatt. Az, h a világ végéről (fog sincs hol volt az a kút, ahol újra megtalálta a gyökereit) egy óra alatt odaér Gothambe, pénz és jármű nélkül, vagy az, h egy kvázi-gerinctörés után 3 nap alatt tökéletesen regenerálódik, olyan alapvető szkript-hibák, amin nem hiszem, h változtatott némi vágás.
Egyedül a Prometheus menti meg nálam a bulit, mert arra még jobban haragszom... :)))

nikodémus 2012.09.18. 19:10:37

@Elanor_: "Egyedül a Prometheus menti meg nálam a bulit, mert arra még jobban haragszom... :)))"

Én arra nem tudtam haragudni, mert nem vártam tőle sokat. Bevallom, az Alien meg a sci-fi-horror úgy általában valahogy sosem érdekelt.

Az viszont jó, hogy Nolan nem csinál több Batman-filmet. Remélem, előáll a nagy producerkedés mellett valami eredeti, saját filmtervvel.

Elanor_ 2012.09.18. 19:43:08

@nikodémus: nem vagyok én sem Alien-rajongó, de amikor kijöttek a trailerek és poszterek, és kiderült, mennyit költöttek rá és milyen színészek lesznek benne, akkor elkezdtem veszettül bizakodni... :)
Ehhez képest az évtized csalódása lett.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.19. 18:54:51

total recall 2012:

a látvány nagyon ott van a lányok gyönyörűek benne.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.20. 19:39:04

bourne hagyaték:

csalódás volt, a trailer alapján valami jó kis akciómozit vártam, errefel egy gyógyszervadászat lett...

Cucuminator 2012.09.21. 10:13:57

A Diktátor: SBC megint zseniálisat alkotott, utoljára a Teden nevettem ennyit És amit az amcsiknak levág a demokráciáról az valami zseniális.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.22. 13:56:27

Démoni doboz: fél óráig bírtam azt kikapcsoltam, mert majdnem elaludtam rajta...

nikodémus 2012.09.24. 05:50:50

Chico & Rita (2010):

Se veled, se nélküled-szerelmi sztori A Scaner Darkly grafikai stílusában, sok-sok vizuális utalással, miközben rendületlenül szól a kubai esztrád és a jazz.

The Dark Knight Returns Part I (2012):

A Year One mozgóképesítésének nyomán haladva teljesen hű igyekszik maradni a képregényhez, ami itt szerencsés, mert legendás alapanyagról van szó. A dramaturgia miatt néhány jelenetet azért odébb pakoltak, ill. én kevésbé éreztem az öreg köpenyes egyre fokozódó nyers brutalitását (mely az eszkalálódó helyzetből és raját rögeszméire való rágörcsöléséből egyaránt fakad).

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.24. 08:57:30

Casoni Royale: bond filmhez volt kedvem, ez akadt a kezembe először.

A Ravasz, az agy... bond után angliához támadt kedvem. ennyi.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.27. 19:50:31

Blöff: a ravasz után kedvet kaptam Ritchie-hez.

Mob Doctor pilot: nem fogott meg a maffiának dolgozó orvosnő története.

Így jártam anyátokkal 8/1: rétestészta, nem is tudom, hogy miért nézem...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.27. 20:58:18

copper 1.rész: 1864 new york. 10 részes sorozat a bbc americától, melyben a New York bandái-ból ismert bandás, régi new yorkban egy rendőrnyomozót mutat be.

Az első rész engem nagyon berántott, pont olyan mocskos a város ahogy szeretem.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.30. 09:26:19

befejeztem a két pasi meg egy kicsit 9ik évadát, és azt kell mondjam, ez volt eddig ez az évad a mélypontja.
Charlie nélkül egyébként is vége, de, hogy komplett részeknek az a fő, és egyetlen poénja, hogy finganak, vagy hánynak az már sok.

Végeztem ezzel a sorozattal.

Shyllard 2012.10.01. 00:28:56

Doctor Who 7. évad idáig: Nagyon jó résszel nyitották az évadot, az első epizód nagyon ütős volt, vitte a prímet rendesen, elég durva fordulattal ismerkedhettünk meg, főleg, hogy aki utánajárt a szereposztásnak még izgatottabban várhatja a karácsonykor érkező epizódot

SPOILER többek között az új companion története miatt SPOILER VÉGE

A második, harmadik és negyedik rész kicsit gyengébbre sikeredtek történetben, viszont a 3 együtt érdekes képet adott a Doctor-ról, a karakter érezhető változásokon megy keresztül több szempontból is, nem egyszer kellett Amy-nek visszarántania a képletes szakadék széléről.

Nah most meg jött az 5. epizód ami mindent vitt, nemhittem volna hogy ennyire meg fog viselni, de egy gyönyörű és szívszorító lezárást adtak a Doctor Who talán legromantikusabb fejezetének és méghozzá megkaptuk mellé a Doctor Who univerzum (szerintem) legkiráyabb szörnyeit is, úgyhogy minden szempontból igazi gyöngyszem a sorozat rajongóinak.

Várva várom a karácsonyi folytatást, van még jó pár kérdés, ami válaszra vár.
süti beállítások módosítása