Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Tervezett young adult sorozatok és egy kickass rövidfilm

2012.09.02. 11:04 FayeFaye 3 komment

maze runner header.jpg

Idén véget ér a Twilight franchise, ami hihtetlenül sok pénzt hozott a Summitnak, a kis stúdiónak, ami nagyot kockáztatott egy könyvvel, aminek szinte csak női rajongói vannak, és nagyot is nyert. Azonban egy négy kötetes csodát is maximum 5-6 filmre lehet elhúzni, de a Summit már meg is találta a következő young adult könyvsorozatát: már megjelenés előtt megvették Veronica Roth első regényének a jogait, ami azóta bestseller lett, és Neil Burger (Limitless) ülhet majd a rendezői székbe. A Divergent egy tervezett trilógia első kötete, és egy disztópikus Chicagóban játszódik, ahol a társadalom erényeken alapuló frakciókra van osztva: őszinte, önzetlen, bátor, békés, intelligens. Az év egy bizonyos napján minden 16 évesnek döntenie kell, hogy melyik frakciónak fogja szentelni az életét. A főszereplő Beatrice-nak választani kell a családja és a valódi énje között, és egy olyan választást hoz, ami meglep mindenkit, még önmagát is.

A Lionsgate tavaly sikeresen elindította az Éhezők Viadalát, és a többi stúdió sem akar kimaradni a disztópikus YA hullámból. A 20th Century Fox már 2011-ben megvette James Dashner The Maze Runner trilógiáját - amihez Dashner már írja a prequelt. Thomas, a 16 éves főhős egy liftben tér magához, az egyetlen dolog, amire emlékszik, a neve. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomast gyerekek veszik körül és üdvözlik a Tisztáson. Csakúgy, mint Thomas, egyikük sem emlékszik arra kicsodák, vagy hogy kerültek a Tisztásra, csak azt tudják, hogy minden reggel kinyílnak a kőkapuk, amik a Tisztást körülvevő labirintusba vezetnek. Minden este bezárják őket. És minden 30 nap egy új fiút hoz a lift. A Könyvmolyok blogon bővebben írnak a magyar kiadásról.

Egy ideig Catherine Hardwicke neve kapcsolódott a produkcióhoz, de a legújabb hírek szerint Wes Ball rendezheti a filmet. Ball eddig az art departmentben dolgozott, de egy az interneten megjelent rövidfilmje, a Ruin, felkeltette Hollywood érdeklődését. J.J. Abrams-nak annyira tetszett, hogy felhasznált belőle részeket a cége új TV sorozata, a Revolution promójához, és a Fox, amellett hogy Ballra bízza egy új franchise nyitó darabját, a Ruin jogait is megvette egy egész estés feldolgozáshoz.

Címkék: rövidfilm miújság képregényből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr744747112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2012.09.02. 13:48:33

Az első koncepció nekem eléggé erőltetettnek és meseszerűnek tűnik, nem hiszem, hogy egy disztópikus jövőben az lenne az emberek legnagyobb problémája, hogy önzetlen vagy intelligens legyen.
A második viszont tetszik, bár az is egy kicsit meseszerű, de a rejtélyek miatt egyből felkelti az ember érdeklődését.

Egyébként jól látom, hogy egyik könyvet sem fordították le magyarra?

Mentol frász 2012.09.03. 08:20:01

A Ruin nagyon várós, az Útvesztő viszont nekem nem annyira: eleve, amikor gyerekek küzdenek életre-halálra, ez nekem annyira visszás (persze, a könyvet nem olvastam, csak itt a leírást).
süti beállítások módosítása