Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Heti néznivaló - Meghalt Bourne, éljen Bourne!

2012.09.07. 15:30 FayeFaye Szólj hozzá!

A Bourne hagyaték (The Bourne Legacy)

bourne-legacy.jpgA Bourne franchise túl jó bolt volt ahhoz, hogy abbahagyják, csak mert a sztárnak és a rendezőnek nincs kedve több folytatáshoz, bár a Legacy-ra érdemesebb spinoffként, mint folytatásként gondolni. Jason Bourne-nak köszönhetően az összes többi titkos szuperügynök programot is törölni kell, mielőtt nyilvánosságra kerülnek. Aaron Cross az Outcome program résztvevője, ami pont olyan, mint a Treadstone, csak még titkosabb. Cross nem hagyja magát csak úgy likvidálni és akciódús menekülésbe kezd. Matt Damont Jeremy Renner váltja, aki nagyon jól helytáll az első blockbuster főszerepében. Természetesen nem ér fel az eredeti Bourne filmekhez, amelyek újraértelmezték a modern gritty, realisztikus akciófilmet, de egy nagyon szórakoztató a maga nemében; a hét legjobb multiplex választása.

Valaki más élete (La vie d'une autre)

"Marie 40 éves. Egy reggel arra ébred, hogy ismét huszonötnek érzi magát, mert több mint egy évtized kiesett az életéből. Felébred, és egy olyan kapcsolat kezdetén hiszi magát, amely valójában éppen az utolsókat rúgja. És arra is ráébred, hogy mindösszesen négy napja maradt, hogy visszahódítsa élete szerelmét, a férjét." A történet elég erőltetettnek tűnik, de Juliette Binoche kiítűnő színésznő, Mathieu Kassovitz pedig nagyon szexi, kell ennél több a hét csajos filmjéhez?

Havanna, szeretlek! (7 días en La Habana)

"Ennek a különleges filmnek az alkotói azzal a szándékkal dolgoztak együtt, hogy több történeten keresztül megörökítsék Havanna hangulatát 2011-ben. A feltehetően nagy változások előtt álló város a következő rendezőket inspirálta: Laurent Cantet, Benicio Del Toro, Julio Medem, Gaspar Noé, Elia Suleiman, Juan Carlos Tabío, Pablo Trapero." A Havnna szeretlek egy omnibus film, hét rövidfilm hét rendezőtől egy városról az I love New York és a Paris Je t'aime stílusában (bár amennyire meg tudom állapítani nincs köze ez utóbbiak producereihez, a magyar címadás csak opportunisztikus asszociáció.) A hét képeslap filmje.

Step Up 4. - Forradalom (Step Up Revolution)

"Emily (Kathryn McCormick) profi táncosi karrierről álmodik, ezért Miamiba költözik. Itt hamarosan beleszeret egy Sean nevű fiúba (Ryan Guzman), aki a Banda nevű tánccsoportot vezeti, amely profin kidolgozott, látványos flash mobokkal hívja fel magára a figyelmet. Amikor egy dúsgazdag üzletember épp a Banda területén tervez szállodákat építeni, és emiatt emberek ezrei veszítenék el az otthonukat, Emily kötelességének érzi, hogy csatlakozzon Seanhoz és a Bandához. Együtt dolgoznak azért, hogy a táncot puszta előadó-művészetből a tiltakozás művészetévé változtassák, és a nagy ügyért még az álmaikat is készek feláldozni." A hét dance mob filmje.

Címkék: bourne néznivaló bourne legacy

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr534761217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása