Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

InterCom hírlevél

2012.09.14. 13:30 BeniMan 2 komment

Oscart Afflecknek! 

Amerika legtekintélyesebb filmkritikusa Roger Ebert kiosztotta a jövő évi Oscar-díjat. A gálára ugyan csak 2013 februárjában kerül sor, ám ő a Chicago Sun-Times-ban közölt, a rangos Torontói Filmfesztiválról küldött tudósításában egészen határozottan megírta: a legrangosabb filmes díjat a Ben Affleck rendezésében és főszereplésével készült thriller, Az Argo-akció (Argo, hazai bemutató: november 22.) fogja kapni. A kritikus két érvvel támasztotta alá jóslatát: az egyik, hogy a film nagyon jó, és a fesztiválozó közönség kedvence volt; a másik pedig, hogy az elmúlt öt évben mindig a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál közönségkedvence nyerte az Oscart: így volt ez a Nem vénnek való vidék, a Gettómilliomos, A bombák földjén, A király beszéde és A némafilmes esetében is. A túszszabadítós filmben Affleck a CIA emberét alakítja, és a komoly témába sikerül egy kis komédiát is belecsempésznie: a bevetésre induló ügynök ugyanis hollywoodi filmesnek álcázza magát, és ehhez az álomgyár és a CIA igazi kettős ügynökei (John Goodman és Alan Arkin alakítja őket) nyújtanak segédkezet.

A kaptár visszatér 

Már a mozikban A kaptár-sorozat ötödik filmje, A kaptár: Megtorlás (Resident Evil: Retribution, hazai bemutató: szeptember 13.), a mozitörténet legsikeresebb videójátékból lett film-folyama. Az újságírók már a folytatásról kérdezgetik a főszereplőt, Milla Jovovich-ot, aki valószínűleg mindenkinél pontosabban ismeri a rendező/producer titkos terveit: hiszen Paul W.S. Anderson a férje. – Jó esély van rá, hogy lesz folytatás – ismerte el az About.com-nak a szép és harcias színésznő. – De nem siettetjük a dolgot, nincs határidőnk, eddig is mindig kivártuk, hogy Paulnak támadjon valami vad ötlete: egy új szörny, egy új táj elég, hogy beinduljon a fantáziája. Olyankor bezárkózik pár hétre, és addig én is alig látom, míg el nem készül a forgatókönyv első változata. A közös munka során Jovovich minden szövegváltozatot elolvas és alaposan megkritizál. – A férjemmel dolgozom, úgyhogy minden otthonos és kényelmes – nyilatkozta a színésznő. – Ha súlyos drámákat csinálnánk közösen, valószínűleg rég elváltunk volna. Azt nem lehet, hogy a férjem először a forgatáson facsar ki, azután hazamegyünk, otthon is kifacsar, és végül jön a gyerek, ő is facsar egyet rajtam: az viszont, hogy egy őrületes fantáziavilágba kirándulunk mindig újra együtt, az csodás kaland. Párterápiának kicsit költséges, de nagyon nagy élvezet…

Ben Stiller a la Cruise

Ha a világ bajban van, vagy éppen minden jól megy, kell a jó példa: lehetőleg a Tom Cruise-é. Így gondolja Ben Stiller, aki új vígjátékban, a Kertvárosi kommandó-ban (The Watch,tervezett hazai bemutató: október) Vince Vaughn-nal és Jonathan Hill-lel egy ufótámadás ellen védi meg a világot. Az erősen korhatáros komédia elsősorban a nevetésről szól, de a forgatás alaposan meg is mozgatta főszereplőit: hiszen magas, nyálkás lényekkel kell megküzdeniük. És ha akciójelenetre került a sor, Stiller tudta, hova nyúljon példáért – sőt, a kollégáit is erre beszélte rá. – Nézzünk szembe a ténnyel: Tom Cruise futóstílusának óriási hatása van a világra – nyilatkozta Stiller az Edge Bostonnak. – Mármint, kulturálisan. Mindenki szeretne úgy futni, ahogy Tom Crusie. Nyilván Vince Vaughn is Cruise-rajongó, szóval, amikor futnia kellett, azon nyomban Cruise-üzemmódba kapcsolt, és pont azzal a mozgással rohant, mint a példaképe. És én is igyekeztem kihozni a bennem szunnyadó Cruise-t. Sőt, könnyen lehet, hogy a jövevényeket játszó statiszták is így voltak vele, de ők olyan fura jelmezben voltak egész nap, hogy ebben már nem lehetek egészen biztos.

Olcsóbbak a Sony Blu-rayek!

A Blu-ray™ formátum végre igazán hódíthat: a Sony stúdió legalább is mindent elkövet, hogy a házimozizás legtökéletesebb formája egyre könnyebben elérhetővé váljék és egyre több háztartásba juthasson el.
Szeptembertől a Sony Pictures Blu-ray™ kiadványai jelentősen alacsonyabb ajánlott fogyasztói áron kerülnek a hazai forgalmazótól, az InterCom Zrt-től a nagykereskedőkhöz: az egy- és kétlemezes csomagok ára is kétezer forinttal csökken. Az egylemezes kiadványok mostanáig 6990 Ft-ba kerültek, ám az ajánlott ár mostantól csupán 4990 forint lesz, a számtalan különlegességet és extrát tartalmazó, két lemezt rejtő dobozok ára pedig 7990
forintról 5990 forintra mérséklődik. Ezzel egy időben természetesen a régebbi lemezek is olcsóbbá válnak – az ajánlott fogyasztói ár mostantól az eddig csupán különleges akciók idejére tartogatott szintet éri el (3990 és 2990 Ft). A már korábban a boltokba került termékek ára azonban nem változik. A legelső így megjelenő film a tavasz egyik nagy mozis sikere, a Csibefutam-ot és az Elvitte a víz-et is alkotó Aardman animációs vígjátéka, a Kalózok! – A kétballábas banda lesz. de a házimozizók örömére az InterCom Zrt forgalmazásában megjelenő többi Sony Blu- ray™ is olcsóbb lesz. Októberben Jonah Hill és Channing Tatum fergeteges akció-vígjátéka, a 21 Jump Street – A kopasz osztag érkezik csökkentett áron, novemberben az év egyik legnagyobb filmje, A csodálatos pókember következik, majd az ünnepek előtt Colin Farrell, Kate Beckinsale és Jessica Biel elsöprő tempójú akció/sci-fije Az emlékmás valamint az idény slágere, a Karácsony Artúr kerül a boltok polcaira – olcsóbban!




A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr744776457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

backdraft · http://www.brickset.com/search/?OwnedBy=backdraft 2012.09.14. 13:45:13

Egyre bíztatóbb az Argo-akció! Ezt is várom már!

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2012.09.14. 14:15:41

Ahhoz képest, hogy az Argo milyen jó lett elvileg, az összes többi fesztiválos közönségfilmet magasabbra értékelték a nézők (Dredd, Looper, Cloud Atlas). Persze a kritikus (itt ráadásul csak egy ember véleményéről van szó) vs. nézők összevetésből mindig érdekes eredmények születtek.
Mondjuk legalább nem töri meg a sorozatot, ha érdemtelenül kap Oscart. :D
süti beállítások módosítása