Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Pókember 3 (Spider-Man 3)-kritika

2007.11.13. 12:51 koimbra 2 komment

A 90-es években minden Pókember rajongó nagy örömmel olvashatta, hogy James Cameron készíti el a a Hálószövőről a mozifilmet. Aztán Cameron ment, de a film jött, a rajongók pedig csalódtak. De mint tudjuk a remény hal meg utoljára, bizakodunk, hogy majd a következő. Ezt könyörtelenül ki is használják , így a Pókfej harmadik kalandját köszönthetjük a vásznakon. Sajnos.

 

Pedig kedvező előjelek voltak. Homokember, Zöld Manó, Venom , mint ellenfelek. Mozgalmas lesz-dörzsölték össze tenyerüket a rajongók. Ráadásul Gwen Stacy is feltűnik. Itt néhányan már furán nézhettek azért.

 

Szóval Peter Parker éldegél nyugodtan , esküvőt tervezgeti, Pókemberről, azaz saját magáról ad el fotókat a Hírharsonának. De azért belecsap az a bizonyos a ventilátorba. Homokemberrel kell felvennie a harcot, nem mellesleg régi haverja a Zöld Manó is rá pályázik, ráadásul valami földön kívüli fekete anyag rámászik, majd később Venom is lecsap.

 

258 millió dollár, erre? -kérdezhetnénk csalódottságunkban. Mit is szerettünk a Falmászó képregényeiben? Azt, hogy álruhában a Pókfej összecsap a bűnözőkkel,miközben repkednek a jó kis beszólások, két hepaj között meg Mary Jane-nel vigyorgott vagy Jameson-nal szócsatáztak. Ezt várnánk el a filmtől is, hogy csiri-csáré effektekkel megspékelve rúgja valagon az aktuális gonoszakat, nem azt, hogy sok hülye felesleges , nevetséges dumát mondjanak a szereplők, az álomkór kerülgeti rendesen a nézőt. Ráadásul teljesen kiherélték az egész képregény hangulatot. Az kevés, hogy vannak ismerős arcok, helyek. Nem probléma , ha egy-két dolgot megváltoztatnak. De szinte mindent?! Túlzás. Hiányzik a pókösztön, a jó kis beszólások, a fekete ruhával kapcsolatos dolgok, időrendi sorrendeket változtattak meg,sok sok dolgot ,amit lehetne sorolni napestig. A fordulatnak szánt részek szánalmasak, gyengék. Venom iszonyat keveset szerepel, az ő karaktere elbírt volna egy egész filmet is akár.

 

Ami jó volt ebben a filmben az egyedül J.K. Simmons, ő kiválóan hozza J.J. Jameson szerepét.

 

Ezt csak az fogja szeretni aki kőkemény Pókember rajongó vagy aki „csakazértis”.

 

A film végén a székből felállva összekoccantjuk szemöldökünk, Sam Raimi-t már sokadjára küldjük el melegebb éghajlatra és azon gondolkozunk vajon Uwe Boll jobban meg tudta volna ezt csinálni. De egy biztos: Pókember helyett nekem bizsereg a pókösztönöm.

 

 

Előállítási költség: 258 millió dollár

 

Összbevétel: 890 millió dollár
 

Rendező: Sam Raimi

 
Szereplők:Tobey Maguire (Peter Parker/Pókember)
Kirsten Dunst (Mary Jane Watson)
James Franco (Harry Osborn)
Thomas Haden Church (Flint Marko/Homokember)
Topher Grace (Eddie Brock/Venom)
J.K. Simmons (J. Jonah Jameson)
Rosemary Harris (May Parker)
Bryce Dallas Howard (Gwen Stacy)
Theresa Russell (Mrs. Marko)

 

Címkék: iromány pókember képregényfilm 0 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr75227647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blogos · http://vakos.hu/ 2007.11.14. 17:22:16

Nagy baromság az egész sztorija a filmnek.

A nép fia 2012.01.04. 23:20:34

A sztori sz*r. Parker karaktere eddig is béna volt, de ebben a filmben végleg kiherélték. Figyeltétek az emós Hitler-hajat?

Meg ahogy Venom lesz a csávó.... Gagyi! Ahogy megérkezik a fekete anyag.... GAGYI! És ahogy a vén May néni még 7 év után is ugyan ott tart, és az öreg halálán még mindig nincsenek túl, és pont így hozzák be a Homokembert.... ULTRAGAGYI!!!!
süti beállítások módosítása