Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Egykoron harcosok voltak...

2007.11.19. 16:11 koimbra 2 komment

Tegnap este nassolás közben arra vetemedtem, hogy bekapcsoltam a tévét. Épp a Tökéletes katona kezdődött, sarokban piros 18as karikával és szerintem a régi szinkronnal. Dolph Lundgren és Jean-Claude Van Damme épp átsegítették egymást a túlvilágra,rögtön az elején és be is rakták őket szépen hullazsákba, mialatt kiírták , hogy ők a főszereplők (rohadt jó kezdés egyébként). Miközben kikapcsoltam a tévét (nehogy betámadjon a reklám), nosztalgiával gondoltam vissza a 80-as évekre.


Az akcióhősök egymaguk intéztek el maffia bázisokat, néhányuk illegális sportviadalokon vett részt vagy olykor ráfanyalodtak mezei bűnözőkre is.


Na nézzük kik jelentkeztek szolgálatra:


Chuck Norris- Ütközetben eltünt sokszor, de sikeresen megkerült mindig. Beállt a Delta Kommandóba, leszámolt egy-két őrülttel, akik nem hittek a körbepörgőrugás erejében és még egy Usa elleni inváziót is megállított.

Jelenleg távol a mozifilmek világától rangerként tevékenykedik Texasban. Visszatér e valaha a vászonra?

Anno még Bruce Lee-vel is szembeszállt. Itt megtekinthetitek a közdelmet.


Arnold Schwarzenegger -ő már nem tudja fokozni, bármit is csinál. Terminator és Predator filmekkel örökké beírta magát a filmtörténelembe. A 90-es évek közepétől karrierje meredeken ívelt lefelé, majd mielőtt még ott találta volna magát, hogy csak a videotékákban jelennek meg alkotásai, Kalifornia kormányzójává válaszották. Amerikai álom, marvellous. 20 évvel ezelőtti filmjei viszont még ma is élvezhetőek.


Sylvester Stallone: Arnold örök vetélytársa, Rambo és a Rocky filmekre még sokáig fogunk emlékezni.

90-es évek közepétől neki is ragyogott már úgy a nap. Nem adja fel, egykori sikerfilmjei folytatásával tervezi a nagy visszatérést a box office világába. A Rocky-t már sikerre vitte, a Rambo folytatása pedig jövőre érkezik.

Habár próbálták összehozni, hogy Schwarzengerrel egy filmben tűnjenek fel , sajnos nem jött össze


Bruce Willis: nevéhez két alapfilm is társul: Die Hard és az Utolsó cserkész. Legtöbb filmje nálam igazán jónak minősül. A tékához vezető utat szerencsére még nem találta, bár akadt pár combos buktája a moziiparban, de néha eljön egy két siker, aminek segítségével még a víz felett tud maradni. Ha újból megszorulna leforgatja a Die Hard 5-öt( aminek az esélye igen nagy, hogy jön, mert folynak már róla a tárgyalások


 

Kurt Russel: Megfordult párszor az akció műfajában, a Tango és Cash Stallone-val még most is igazán élvezhető. A menekülés New York-ból filmjét pedig igazi klasszikusnak tartják, akárcsak a Lény-t. Legutóbb a Poszeidón kataszrófafilmben és Tarantino rendezte Halálbiztosban volt főszereplő, de eme film bukása révén nem valószínű, hogy visszatérne az élvonalba.



Steven Seagal az ezerarcú: a 80-as évek végén a Nico-val egycsapásra ismert lett, majd népszerűsége rohamos csökkenésével ebben az évezredben gyakorlatilag már csak a videotékákban lelhetjük fel, évente 4 filmmel megörvendezteti a rajongóit. Részemről én már nem követem a filmjeit, mert az utóbbiakat már nem tudtam végignézni. Egyébként elhízott, egy két pofont még képes kiosztani és a pisztolyt felemelni, de ha komolyabb bunyóra kerül sor az sötétben történik és látszik , hogy helyette már valaki más verekszik. Szánalmas? Néhány éve tervbe volt az Under Siege 3. része, ami visszautat jelenthetett volna a mozikba, de végül nem lett belőle semmi. Egyébként filmjeiben legtöbbször Románia és környékén tesz rendet.


Wesley Snipes: neve inkább a 90-es években volt jól hangzó, az 57-es utasban senki se lett volna a terroristák helyében . Stallone-val együtt nyomta a Pusztítóban. Manapság a Pengével tudta elérni, hogy neve ismerős legyen, de már ő is inkább a tékák irányába kacsingat, Romániában ő is megtalálható.


Jean Claude van Damme- Kickboxer után mindenki az ő posztereire hajtott és minden valamirevaló bodybuilder szobája falán ott díszelgett. Azonban neki is leáldozott, pedig szvsz jó , nézhető filmekkel rukkolt elő . A Double Team-ben meg Dennis Rodman-nel robbantgathatott. Próbálkozott saját forgatókönyvével és rendezéssel is. A visszatérést a Tökéletes katona 2-vel képzelte el, de a hatalmas bukta után beállhatott ő is a videotékás akcióhősök közé, Romániában már ő is megfordult a rendcsinálás céljából.


Dolph Lundgren: ő a Rocky 4-ben zúzta a ringben Stallone-t,majd a világűrben folytatta (He-Man) , aztán települt vissza a Földre. A Megtorló képregény filmváltozata ezerszer jobban sikerült vele, mint a néhány éve bemutatott verzió. Ő is a tékákban végezte, de róla még elmondható, hogy nézhető dolgokat csinál.


Michael Dudikoff – Az Amerikai nindzsa itthon gyakorlatilag kötelező volt látni, anno a tékákban mindig nagy hévvel csapott le mindenki a filmjeire. Mozivásznon utoljára emberemlékezet óta nem látta senki, a tékákban meg plába


Sigourney Weaver: a hölgy az Alien-eket verte vissza keményen és dacosan 4 részen keresztül. Ő nem akciósztár igazán, de eme tetralógia miatt érdemes megemlíteni.


A tékákban akad még pár név, akik sosem emelkedtek ki onnan, max egy mellékszerep épp szerencsésen elkapta a mozivászon, de inkább a videokölcsönzőkben írtják a gengszereket: Lorenzo Lamas, Don „The Dragon” Wilson , Cynthia Rothrock. A tékák ereje legyen velük:)


Személy szerint várok már egy nagy crossover-re, ahol mondjuk a tékás „versenyzők” együtt szerepelnek.



Hogy az egykor volt sztároknak jó e ez így , hogy csak tékákban fellelhetők? Jó hát. Filmjeik előállítása nem kerül sokba, 15-20 millió dollárból kijön egy film, amiben már benne van a gázsijuk, ami 5 millió körül mozog. Ezek filmek simán eléri az 50-60 millió dollárt, tehát miért érné meg nekik mozifilmezni, ahol több a feszültség.

Címkék: elmélkedés

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr43234432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atesz 2007.12.18. 20:52:33

Rohadt jó összeállítás:D Tetszik

Saaniy 2009.06.23. 12:18:33

Magáról az Egykoron harcosok voltak c. filmről is írhatnál egy beszámolót, ha időd úgy engedi! =)
süti beállítások módosítása