Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

El Dorado -1966

2007.11.20. 17:27 koimbra Szólj hozzá!

A western filmekben általában vagy az indiánok ássák ki a harci bárdot vagy pedig a prérin/városban feszül egymásnak két csapat pl: a sheriff és kis csapata és a törvényenkívüliek.A filmben nincsenek rézbőrűek így El Dorado nyugodt ki városka lenne, ha a helyi , több pénzre törekvő gaz Bart Jason nem próbálná meg a közeli kis farmot magáénak.Cole évekkel ezelőtt elutasította Jason ajánlatát, hogy a seriffet szenderítse jobb létre. Most visszatér a városba frissen szerzett cimborájával, Missisippivel, aki bosszút állván barátja gyilkosain cél híján Cole-al tart.A seriff azonban részeg már jó ideje, így Jason nyugodtan tevékenykedhet, de Cole és kis kompániája megmutatja ki a jobb a vadnyugaton.

 

John Wayne öreg rókának számít a western műfajban, Robert Mitchum se akkor kezdte a szakmát, hibátlanul alakítja a részeges törvény őrét. Velük nem foghat félre az ember, ha jó filmet akar látni. Ráadáskánt megnézhetjük, hogy James Caan fiatalon hogy mutatott. Őket és ezt az egész művet dirigálta Howard Hawks, aki gond nélkül levezényelte az El Dorado-t

 

Már rögtön az elején megadják a hangulatot, miközben szép westernhez kapcsolodó festményeket mutatnak, míg bemutatják a készítőket, alatta pedig nagyszerű ének szól. És mikor meghalljuk, hogy ez bizony régi szinkron ,így már hátradőlhetünk elégedett arccal.

 

És persze megtudhatjuk, ha valakit ki akarunk józanítani, de úgy, hogy egy ideig ne igyon újra, akkor a következő összetevőket kell összeverni(remélem jól írtam):kajami bors, mustár, ipakuána, szegfűszeg, ördöggyökér, colton olaj,puskapor . Egészségetekre.

 

Címkék: western klasszikus iromány

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr79235895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása