Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Golyózápor (Shoot'em Up)

2007.12.27. 13:37 koimbra 9 komment

Egy férfi ül a padon, arcán „szarok a világra, hagyjatok békén” kifejezés, kezében kávé, másikban répa. Egy terhes nő botladozik el előtte , majd be a közeli sikátorba. Fegyveres férfi a nyomában.

 

El van cseszve ez a nap is mégjobban-gondolja. Gondolatát szavakba önti: Fuck it hell. Kávéját elvágja, répát elrakja és a nő segítségére siet, aki a tűzharc közepette megszül és hamarjában elhalálozik egy golyótól, miközben a répamester szétzilálja az odaérkezett rosszul célzó antipatikus emberek sorait.

 

A gyerkőc fontos , mivel az alvilág összes szabadúszó , nem tiszta múltú tagjait felbérlik a kutatásra és persze a „dadus” kiiktatására. Hadd hulljon a férgese,nem?

 

A jól célzó képességgel rendelkező személy persze felveszi a kapcsolatot egy olyan személlyel, akiben meg lehet bízni valamennyire, ő pedig nem más, mint egy kurva (Monica Belucci). (Kurvából lesz a legjobb feleség?)

 

A védelmező neve, Mr. Smith(Clive Owen). Ennél elcsépeltebb elnevezést ki sem találhattak volna, a néző egyből levágja, hogy ez álnév, olyan, mint a Shadowrun könyvekben a Mr. Johnson. Persze kiderül róla, hogy valami túlképzett ász katona volt, akinek az alapfelszereléséhez hozzátartozik pár tucat répa is, és ezt nem csak evésre használja. Mondhatni egy cool Tapsi Hapsi, mellesleg egyszer meg is kérdezi, hogy : What's up, doc? A régebbi akciófilmekben a főhös mindig elővarázsolt valahonnan egy plusz tárat, még akkor is, ha egy kisgatyába és poloba volt. Mr Smith is hasonló mutatványt csinál, csak répával.

 

Próbálták különböző fórumokon bemagyarázni, hogy ez paródia. El is terjedt , sokan használják ís, hogy megvédjék ezzel kedvenccé vált filmjüket. A paródia az a Csupasz pisztoly, ez egy agyatlan akciófilm, néha abbahagyják a lövöldözést, hogy mondjanak egy-két mondatot, a néző pedig kicserélheti az elhasználódott golyóálló mellényét, majd folytatódik tovább az egész.

 

Szeretem az hasonló filmeket, a Crank egyenesen tetszett. Ez viszont csak egy közepes. Mégpedig azért , mert rohadtul idegesítő miközben Mr. Smith -t lövik minden oldalról legalább ketten gépfegyverrel és még csak fedezéke sincs az ő lövése persze meg betalál. Ennél már csak az lett volna „jobb”, ha mellette a földön pattogtak volna a két méterről kilőtt golyók.

 

Clive Owen laza, Monica Belucci szép (mint mindig), Paul Giamatti pedig rafinált. Történet az nincs, egyszerűen csak szereplőket kerestek egy hatalmas golyózáporhoz. A film megbukott, de azért egy masszív rajongói kör megalakult és felmagasztalták a filmet. Én ebbe nem tartozom bele, mint már írtam : idegesített.

 

Szóval az egészet röviden, tömören úgy lehetne leírni, hogy durr durr és csók.

 

Szinte biztosra veszem, hogy videón/dvd-n hatalmas sikert fog aratni.

 

Értékelés: 50 %

 

Büdzsé: 40 millió dollár
 

Szereplők:
Clive Owen (Mr.Smith)
Monica Bellucci (Donna Quintano)
Paul Giamatti (Hertz)
Greg Bryk (Lone Man)
Stephen McHattie (Hammerson)

 

Címkék: akció iromány 50 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr61276293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nsane 2007.12.27. 14:46:19

Tok nem ertek veled egyet, ugyanis pl grindhouse : Planet Terror is parodia, pedig az sem csupasz pisztoly.

Ez a film igen is parodia, mint ahogy az IMDB is irja:
Genre:Action / Adventure / ***Comedy*** / Crime / Thriller

Egyebkent szerintem is marhajo film, mar annak aki szereti az agyatlan gyilkolast.

inmfc · http://filmkeltes.blog.hu 2007.12.27. 15:27:33

Hi!
A te véleményed:) Én abba a bizonyos massziv rajongói körbe tartozom, mert ez a film szerintem odatesz.
Az hogy nem találják el golyóval, arra lehet száz ilyen filmet mondani, ott van izomtrikós barátunk legutóbbi filmje, az elvileg egy akciófilm lenne, vagy mi fene, és nem paródia, de mégis egyszer se találják el, s mindent túlél. Szóval azért az megint más tészta, érezni lehet a különbséget... mert ez az egész egy nagy "hülyeség", amit aligha lehet komolyan venni.
A paródia az elsődleges, az akció másodlagos, de szerintem egy nézést mindenképp megér, abban egyet érthetünk!:)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2007.12.27. 15:32:41

Én tudom, hogy véleményemmel kisebbségben vagyok:) Ettől én még nem tartom jó filmnek.

ssirhC 2007.12.27. 22:05:15

Szerintam baromi jó film, 3x néztem meg eddig, abban egyet értek viszont h nem szabad komolyan venni :)

KozmetikaiSzigony 2007.12.31. 15:42:10

Ez az a film, ahol a rendező úgy oltja le a fiatal kritikust, hogy ez esetben egyértelműen észre sem veszi.

tommoo 2007.12.31. 17:29:20

Na én abba a kategóriába tartozom, aki szerint ez a film rossz volt. Paródia? Szerintem sem volt az. Ez is arról szól, hogy sok embernek tetszik, aztán meg beszól annak a kevésnek, hogy nem élvezted? Ne nézzé akko' filmet!!

De lehetne itt vitatkozni, a Crank ezerszer jobb volt.Akkor az is paródia?:)

Zethy 2008.01.02. 01:39:28

Szerintem is jo film volt, nagyokat lehet nevetni végig, a dugos jelenetért egyenesen odáig voltam, bár én mehetnék el igy egyszer :DD

tökéletesen szorakoztato

VVega · https://debugme.eu/ 2008.04.04. 13:21:37

Zethy-nél a pont. Nem kötözködés, de egy akciófilmben abba belekötni, hogy a főhőst nem találják el a golyók...Planet terror vagy a Hot fuzz se jött be? Mert akkor érthetőbb lenne, hogy miért nem tetszett :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.04.04. 13:27:42

A Planet Terror vagy a Hot Fuzz szerintem az év egyik legjobb filmjei voltak, de a Hot Fuzz -ra rá lehetett fogni, hogy paródia, a PT meg nem is vette magát komolyan, hiszen felvállaltan a 70-es évek horrorjaiból merített, stb stb...de a Golyózápornál nem veszi be a gyomrom a paródia jellegget, egyszerűen hülyeség volt, ahogy rohangál a fickó miközben minden oldalról lövik.
süti beállítások módosítása