Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Step up 2

2008.03.15. 19:34 Miecs 10 komment

Kezdjük azzal, hogy tipikusan egy 2. rész. Nah jó azért nem annyira rossz, nem annyira negatív, de vannak pro-i és contra-i.
 
 
Először is... alap dolgokban változások az előzőhöz képest
- a készítők között: ezt Jon Chu rendezte, Karen Barna és Toni Ann Johnson írta.
- a szereplők között: természetes mások a főszereplők és a mellék szereplők is, ám Channing Tatum még feltűnik egy tánc erejéig.
 
 
Szerintem a sztori agyonrágott, szinte kiszámítható, tipikus erre a műfajra jellemző. Picilány, anyuka meghal, teljesen elveszik a világban, nem tud mit kezdeni magában, feladja eddigi álmait, újakat tűz ki maga elé, de egyedül képtelen véghezvinni, segítenek neki, de először belebukik, majd ő lesz a legjobb és beleszeret a segítőjébe... nem ismerős??? dehogynem ezer meg ezer helyről.. Van egy verseny amit meg szeretnének nyerni, és erre feltesznek mindent. Csak arra nem gondolnak, hogy ez a verseny a környékbeli fiatalok megmérettetése, nem a művészeti sulisoké.
Aszem a történetről többet nem is érdemes szólni.
 
Ám a történetet megelevenítőkről annál többet. Vitathatatlan, hogy a Step up főszereplői nagyszerűen táncoltak, ám Nora és Tyler közül Tyler volt a dominánsabb.. Jelen esetben még jobbak a táncok, de nem Chase hanem Andie a dominánsabb. Chase is jó táncos, de Andie valahogy jobban nyomja. Nem tudom, hogy tudtak ismét ilyen két embert találni, akik ennyire jól érzik ezt a zenét, ezt a ritmust, ezt a táncot, de le a kalapom a castingosok előtt.
 
Dalok.. jobbak mint az elsőben.. talán. Mindenesetre jelenleg jobban tetszenek, már nem annyira csak hip hop-ra és lassú érzelgősre fókuszálnak vele, hanem megjelenik valahogy a mélyén a kissé rockosabb beütés is. Nagyon dallamosak, dúdolhatók sokszor, és fülbemászóak. Van, hogy azon kapja az ember magát, hogy akarva akaratlanul is táncol, mozog a zenét meghallva, illetve már valamelyik dalszöveg fut a fejünkben.
 
Helyszínek megszokottak, pontosabban már van, ami ismerős.  Maryland School of Arts (MSA), gettó környezet, ám jelen esetben Andie nem a nyomornegyed kellős közepén lakik, hanem egy fokkal fentebb, egy kellemesebb negyedben.
 
Képek, fényképezés. Itt is le a kalappal.. gyönyörű képeket örökítettek meg. Ki kell emelnem mindenképpen a végét, az utolsó táncjelenetet, sablonos az eső, illetve esőt imitáló gép, de a táncukhoz nagyon jól hat. Valamint a Missy-ék kertjében tartott barbecue-party-n a latin tánc, a fények.. kitűnő választás..
 
Tánc. Nah erről is meg fognak oszlani a vélemények. Aki nem szereti ezt a stílust, az abszolút nem fogja élvezni, aki ellenben szereti, vagy legalábbis szimpatizál vele egy kicsit is, az oda lesz érte. Számomra azt jelentette, hogy feldobta a hétvégémet. Sőt újra felidézte bennem, hogy miért is akarom én ezt megtanulni. Nagyon jó koreográfiákat hoztak össze. És nagyon intelligens ötlet volt bevonni a filmbe olyan tánccsoportokat is akik tehetségesek és adni nekik egy lehetőséget, hogy ország világ megismerhesse őket.
 
Egy szó mint száz, ha nem vesszük figyelembe a történet sablonosságát egy kicsit nagy elfogultsággal 10ből nálam 9. Ha belevesszük a történetet is akkor csak 5.
Tudom, hogy eléggé rosszul szerepel az imdb.com ranglistáján és nagyon sok ember fog még hasonlóan vélekedni mint az imdb, de hangsúlyozom, én elfogult vagyok a Step up 2vel szemben. Ez van, imádom!
Címkék: tánc iromány step up

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr5382375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.03.15. 20:20:52

Nekem nem tetszett az első rész. Abban az évben volt még a Vezess, sose kövess Antonio Banderassal és akkor főszereplő csaj is benne volt a Step Up-ba is. Szóval nekem az jobban bejött, bár neked a Step Up a jobb:)
Ezt a második részt is megtekintem majd valamikor, én csak remélni tudom, hogy jobb lesz mint az egy:)

VVega · http://halfpecssquad.blog.hu 2008.03.15. 21:15:35

Hát engem ez nagyon nem vonz. Nem úgy az enyhén szép néni a plakát közepén :) Őt hogy hívják?

Miecs · http://filmdroid.blog.hu 2008.03.15. 21:23:45

Koim ezt nem egészen értem de lehet h azért mert már fáradt vagyok.. noh mindegy

VVega amúgy a szép néni neve: Briana Evigan

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.03.15. 21:34:45

Azt akartam mondani, hogy nekem a Vezess sose kövess jobban bejött. A Step Up-ba és a Vezess..filmbe is ugyanaz a csaj volt a főszereplő. És hogy nekem a Step Up nem tetszett, neked meg a Vezess...nem volt nagy élmény:)
Na megyek, iszom egy kupicával az egészségedre MIECS:)

Miecs · http://filmdroid.blog.hu 2008.03.15. 21:48:57

nem akarok kötöszködni de az a Vezet a ritmus volt és nem a step up-os csaj volt a főszereplő benne, csak szerepelt benne, de nem a főszereplő volt.. tényleg bocs nem akarok ellent mondani neked de itt nem stimmel a dolog nekem

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2008.03.15. 22:04:56

VVega engem is megfogott a néni...leginkább a két szép...khm, szemével :)

Miecs 2008.03.15. 22:33:10

köhm köhm.. oké titeket a két szép.. szeme fogott meg... engem a tánca érdekel.. mert a szép nénitek nagyon jól nyomja ám.. nem kicsit jól tud táncolni.. jelen pillanatban nagyon megakarok tnaulni úgy táncikálni... :D de ti csak nézzétek a két szép... szemét. :D

infmc · http://filmkeltes.blog.hu 2008.03.16. 00:10:15

a néni tényleg nem csúnya:) már csak ezért is érdemes lesz majd belekukkantani:))
az első végül is nem volt rossz, de messze volt a tíztől...de akkortájt megfogadtam, h majd a másodikra is azért bepályázok, meglátjuk mi sül ki belőle...Briana Evigan aham:)))

Koimbra · http://filmdroid.blog.hu 2008.03.16. 10:31:42

Miecs: teljesen igazad van:) A Vezess, sose kövess volt először a címe, majd végül Vezet a ritmus címen jött ki. Sajnos bennem az első cím élt.

Sok ilyen van, pl a Remény bajnokának eredetileg a magyar címe Hamupipőke ökle lett volna, aztán ahogy forgalmazót váltott a film, megváltozott a cím is. Annak az angol címe: Cinderella Man.

(OFF: Vasárnap miért nem tudok aludni?)
süti beállítások módosítása