Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Horton (Dr. Seuss. Horton Hears a Who)

2008.04.28. 21:48 koimbra 1 komment

 

Theodor Seuss Geiselm, azaz közismertebb nevén Dr. Seuss képregényei kultikusnak számítanak, amerikaiak ezrei, milliói olvasták már műveit, s nem is kerülhette el sorsát, a vásznon láthatjuk műveit. Az első próbálkozás A Macska- Le a kalappal volt, amit utáltak a kritikusok, a nézők sem kedvelték, mégis átlépte Amerikában a 100 milliós határt. A következő felvonás a Grincs volt, ami már jobban sikerült Ron Howard rendezésében és Jim Carrey főszereplésével. A Hortont akárhogy is nézzük nem igazán lehetett máshogy vászonra vinni, csak rajzfilmben. Akár tekinthetjük folytatásnak is a Grincshez képest, itt is láthatjuk Kifalvát és visszatér Jim Carrey is a főszereplő elefánt hangjaként, bár a mozikban szinkronosan fut, de a szokásos magyar hangját kapta.

 

 

Horton egy szöszről hangokat hall, rájön, hogy a szöszön értelmes élet van, egy város, Kifalva, lakói a kik. A polgármesterrel tartja a kapcsolatot, kinek 96 lánya és egy emós kisfia van. Horton biztonságos helyet szeretne találni szösznek, ki is néz egy messzi, biztosnak tűnő helyet, ahol nem érheti baj Kifalvát. Csakhogy a kenguru nem hisz az apró lények létezésében, felborulni látja az erdő rendjét, itt nem élhetnek ilyen különcök, ezért először felbérli az orosz akcentssal rendelkező keselyűt, majd bekeményít még jobban.

 

 

 

A Horton élvezhető mese, csupa humor és természetesen egy jó látványvilággal. A megrajzolt állatok sokasága közül nem is tudja az ember, hogy kit válasszon kedvencének, mármint Hortonon kívül, hisz neki szurkol a mozi közönsége közül mindenki. Meg lehetne említeni a kissé gügye keselyűt, Mortont a gyors egeret vagy akár a kis sárga szőrmókot, Kittyt.

 

 

 

Mivel meséről van szó, nem is meglepő a végén a nagy összeborulás, ezzel együtt megkapjuk a mondanivalót is, ami után örülök, hogy nincs nagy fülem, mert talán akkor ebből az egészből még néhány tanulságot „kihallhattam”volna. A gyerekek messzemenőleg élvezni fogják, a felnőttek pedig arcukhoz kaphatnak, hogy már itt sem szabadulnak a politikától.

 

 

Értékelés: 65 %

 

imdb: 7.6

rottentomatoes: 78 %

 

 
 

Előállítási költség: 85 M $
Eddigi amerikai bevétel: 146 M $
Eddigi összbevétel: 266 M $
Eredeti hangok:

 

Jim Carrey, Steve Carell, Will Arnett, Shelby Adamowsky, Josh Flitter

 
 

Magyar hangok: Kerekes József, Háda János, Borbás Gabriella, Dörner György, Gesztesi Károly, Besenczi Árpád

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr88446135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.04.29. 00:11:42

Veled egyetértek, a két említett oldal viszont túloz. Szvsz.
süti beállítások módosítása