Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Feltámadás (Resurrection)

2009.02.02. 21:00 koimbra 2 komment

Ha arra kérnék valakit mondjon jó filmeket, amelyben Christopher Lambert a főszereplő először valószínűleg beleröhögne az illető a képembe, hiszen ez akár egy nagy viccnek beillene. Pedig nem mindig súrolta a zs kategória alját a színész. Ahhoz, hogy élvezhető mozit találjunk a filmográfiájában eléggé vissza kell tekernünk az idő kerekét. A Hegylakó például klasszikusnak számít, a franchise-t később sikerült szépen elrontani, a Mortal Kombat pedig az egyik legjobb olyan film, amit számítógépes játék alapján készítettek (a folytatásból már ő sem kért), sőt akad olyan is, aki szerint Lambert legjobbja a Gyilkosság lólépésben thriller. Régebben a netet böngészve pedig olyan fórumokat is leltem, ahol a B kategória rajongói a Beowulf (az 1999-es) vagy a Fortress műveket éltették. Szerintem pedig az egyik legjobbja a Feltámadás krimi, melyben ismét Russel Mulcahyval, a Hegylakó direktorával dolgozhatott együtt.

 

John Prudhomme (Lambert) nehéz eset az őrsön, nem kedvelik a kollégái, otthon sem megy minden rendben, ez leginkább annak tudható be, hogy fia elhalálozott egy balesetben, egyedül társa tudja leginkább elviselni. Új ügyük nem teljesen szokványos, egy sorozatgyilkos garázdálkodik a körzetben, aki péntekenként gyilkol és az áldozatai egyik testrészét magával viszi, a nyomozók számára még üzeneteket is hagy.

 

Lambert nem nagyon erőlteti meg magát, a szokásos merev arccal teljesíti feladatát, szóval az ő részéről ne várjon senki semmi pluszt. Russel Mulcahy videóklippes múltjának köszönhetően kellőképpen megteremti az atmoszférát ehhez a sötét krimihez, némely áldozatnál nem csak a rend kemény őrei inognak meg, hanem maga a néző is, a brutalitás teljesen átjön a monitoron, a kissé szürke képi világ csak dob a hangulaton, a nyomozási szál is ezerszer jobb, mint bármely Helyszínelők részben, a tempót is jól diktálja a rendező. Részemről egy jó 80 %, bár pofátlanul másolja a Hetediket, aki hozzálátna a megtekintéséhez az először tegye félre David Fincher alkotását, mert ha a Feltámadáshoz akarja valaki hasonlítani, akkor Mulcahy rendezése könnyedén elvérzik.

 

imdb: 5,9

rottentomatoes: 17 %

 

 

 

Címkék: krimi thriller 80 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr50918997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spawn85 2009.02.02. 23:34:39

Szerintem is egész jó film lett ez. Én nem mostanában láttam ugyan, de amikor láttam, akkor tetszett.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2009.02.03. 11:48:01

Nálam még a Nirvána is a nézhetőbb Lambert filmek között van - Mortal Kombatban tényleg mennyire jó volt Raiden :-) Elő kéne bányászni valahonnan...
süti beállítások módosítása