Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

My Name is Bruce

2009.03.09. 20:55 koimbra Szólj hozzá!

Bizonyos körökben Bruce Campbell kultikus arcnak számít, mondhatnám azt is, hogy a B (Zs) filmek egyik hercege, koronázatlan királya, stb stb. Karrierjét a Gonosz halott horror franchise-zal kezdte, a mai napig olcsó alkotások főszerepeit játssza, illetve néha kikap egy kisebb mellékszerepet egy nagyobb költségvetésű filmben. Megjegyzem mintegy mellékesen, hogy a Burn Notice sorozatban szerintem a filmtörténelem egyik legjobb nevét kapta, ott Sam Axe-nek hívták. Campbell is tökéletesen tisztában van azzal a ténnyel, hogy páran félistenként tekintenek rá és azt is tudja milyen ócska, trash alkotásokban szokott szerepelni, nosza csinált is egy paródiát magáról.


Gold Lick városka temetőjében kiszabadul egy kínai háborúisten, segítségért pedig egy igazi profihoz fordulnak, magához Bruce Campbellhez, aki azt hiszi, hogy ez egy szülinapi tréfa, ezért örömmel vállalja a fenyegetés elhárítását.

 

Jean-Claude Van Damme komolyra vette az önmagáról forgatott filmet, a belga akciósztár drámain mutatta be, hogy milyen rosszul is megy neki mostanában, míg Campbell ebben a produkcióban teljesen kifigurázza saját magát, ő is tudja milyen olykor milyen pocsék produkciókban szerepel, de ezt inkább poénosan találja. Jó pár színész tűnt fel reklámokban vagy egy rövid jelenetben önmaga paródiájaként, Campbell pedig másfél órában mást sem csinál, mint saját önmagát állítja a poénok kereszttüzébe, magát alkesznek, rossz színésznek, illetlennek állítja be, akivel a forgatáson olykor kicsesznek mások. Itt Bruce Campbell gúnyolja ki Bruce Campbellt

 

A film olyan, mint azok az alkotások, amelyeket megszokhattunk a színésztől: alacsony költségvetés, tele van klisékkel, rossz trükkökkel (a vérengző hadisten 20 évvel számított volna jónak) és bénának tűnő színészekkel, de ez jelenet esetben csak dob a produkción, az alkotás a paródián túl a filmiparnak is bemutat. A színész rajongói fetrengeni fognak a röhögéstől, hiszen ez leginkább azoknak szól, akik ismerik Bruce Campbell korábbi műveit, ezekre van is több célzás. Én nem igazán követtem az aktor karrierjét, így nem is ült minden vicc, viszont így is eléggé élveztem, akad benne jó pár nagy duma és jelenet. A folytatása állítólag folyamatban, arra is vevő leszek.

 

imdb: 6,9

rottentomatoes: 39 %

 

Büdzsé: 1,5 millió dollár

Amerikai bevétel:  173,066 $

 

Címkék: vígjáték my name is bruce 70 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr82992189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása