Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Tiszta napfény (Sunshine Cleaning)

2009.07.23. 16:13 koimbra 2 komment

 

A 2006-os év egyik meglepetés sikerének, a Little Miss Sunshine-nak a 8 producere közül hárman újra összedugták a fejüket. Jeb Body, Peter Saraf és Marc Turtletaub úgy gondolta, hogy amit egyszer szépen el tudtak adni, arra esetleg még mindig lehet igény, sőt az új filmjük címébe még a Sunshine is belekerült.

 

Rose (Amy Adams) takarítással foglalkozik, amivel nem keresi halálra magát és az élete sem nevezhető álomnak. A tükör előtt állva bizonygatja magának, hogy sikeres, megtudjuk van néhány ötlete miképpen változtathatna életén, de nem jut egyről a kettőre. Olykor-olykor egy rendőrrel (Steve Zahn) tölti éjszakáit, aki gimiben nagy szerelme volt, de már megnősült. Rose fiával, Oscarral is gondok vannak a suliban, most éppen mindent megnyal, a falakkal kezdve egészen a tanárnő lábáig. Testvére (Emily Blunt) pedig gyakorlatilag egy életművész.

 

 

A nagyobb pénzkereseti lehetőségre a zsaru adja a tippet, ha gyilkossági helyszíneket takarítanának, akkor egy alkalommal több száz dollárt szakíthatnak, amivel fellendíthetnék anyagi helyzetüket és Oscart is beírathatná Rose egy magániskolába. A haláleseteknél a foltok eltakarítása Samuel L. Jacksonnak nem okozott gondot (a Tiszta vérben hasonló melót csinált), de Rose és Norah elég nehezen tűri az egyes tisztítani való helyszínek látványát és felrémlik előttük édesanyjuk halálának körülményei is, ami lelkileg szintén megterhelő.

 

Nem olyan népes a kis család, mint a Little Miss Sunshine-ban, csupán csak négyen vannak. Alan Arkin szerintem dettó ugyanazt a figurát, hozta itt is, csak most nem nyúl a kábszerhez, hanem rákokkal próbál üzletelni, a kissrác jelen esetben nyalogat, a már említett filmben pedig némaságot fogadott a gyerek. Norah egy nőnek próbálna a maga módján segíteni, Rose pedig a felkínálkozott „új” munkába öli minden erejét..Első pillantásra kemény céltudatos, erős embereknek tűnnek később kiderül, hogy igenis érzékenyek és sebezhetőek. A családtagok mindegyike csinálja az ügyes-bajos dolgait, néha úgy tűnik, mintha nem is foglalkoznának egymással, de egy idő múlva kiderült, hogy igenis számíthatnak egymásra.

 

Bevallom nekem nem tetszett a Little Miss Sunshine, nem fogott meg. Nagyon úgy tűnik, hogy a három producer többre volt képes, mint a nyolc, ugyanis a Sunshine Cleaning lekötött, némi humort csempészhettek volna bele, néhány helyzethez passzolt volna egy viccesebb megközelítés. 75 %-ot így is ki tudok osztani rá, nincs benne semmi olyan, amire azt tudnám mondani, hogy kiemelkedő volt, de mégis lekötött.

 

imdb: 7,3

rottentomatoes: 73 %

 

Büdzsé: 5 millió dollár

Amerikai bevétel: 12 millió dollár

 

 

Címkék: iromány dráma 75 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr971263236

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: http://www.cool-save.eu/ 2018.04.11. 07:02:54

Vélemény: Ha fotóriporter akarsz lenni... (egy egyetemi újságnál) - Fiatal riporter

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ekoz 2009.11.22. 02:55:24

Érdekes, hogy neked nem tetszett a Little miss sunshine ez meg igen, mert ez sztem ez sokkal "rosszabb" volt. Mármint semmi olyan nagy poén nem volt, a sztori meg kissé elfáradt, de rossznak nem mondanám, de az említett filmtől minimum 2 ponttal lemarad. Egy laza 6/10 max, én legalábbis ennyit adtam rá.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.11.22. 13:14:35

@Ekoz: No igen, elvileg ha ez tetszik valakinek, akkor annak az LMS-t is kedvelnie kellett volna. Én se értem, de ezt jobban szerettem.
süti beállítások módosítása