Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Robert Downey Jr. vámpír lesz

2009.08.15. 10:17 koimbra 5 komment

1994-ben mutatták be Anne Rice 1976-ban írt Interjú a vámpírral regényének a filmváltozatát A produkciót Neil Jordan rendezte, a főbb szerepekben pedig Brad Pitt és Tom Cruise szívhatták a vért. Mivel igen szép sikert könyvelhetett el a film, így  a stúdió elkészítette a folytatást, ami szintén a Rice által írt Vámpírkrónikák sorozat egyikén (konkrétan a harmadik részén) alapult. Jordan először még a Lestat, a vámpírt próbálta tető alá hozni, de ez nem jött össze, így aztán A kárhozottak királynője került a vászonra, bár a 94-es filmből már senki nem volt jelen a sequelben, az alkotást pedig csúnyán le is húzta a kritika, a produkció sem tudta megismételni az első rész sikerét.

Jelenleg az Universal stúdió szeretné újraindítani a Vámpírkrónikákat, ez azt jelenti, hogy néhány éven belül ismét láthatunk egy Interjú a vámpírral filmet. Robert Downey Jr.-ral folynak a tárgyalások Lestat szerepével kapcsolatban, állítólag igen közel járnak a felek a megegyezéshez.

Ha az Interjú a vámpírral beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor valószínűleg a regénysorozat további részeiből is film készülhet. Lesz miből meríteni, hiszen Rice összesen 11 regényt írt a Vámpírkrónikák keretein belül. A történetek a vámpírok életét mutatja be néhány szereplő által.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr501310752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tipca 2009.08.15. 11:01:45

Általában nem szoktam bánni a remake-ek elkészítését, most viszont nem értem, miért... Az eredeti még nem túl régen készült, és bár nem mostanában láttam utoljára, a trükkök sem túl átlátszóak, ráadásul szerintem egy nagyon jó kis film volt. Miért nem kezdik a Lestattal? Na mindegy, megnézni úgyis megnézem, csak nem értem.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.08.15. 11:10:41

@Tipca: Az első két filmet a Warner csinálta, a jogok 2000 végén kerültek volna vissza Anne Rice-hoz, a Kárhozottak királynőjét pedig 2000-ben kezdték el forgatni. Tehát még épp időben. De aztán a végeredményt látva én úgy emlékszem, hogy csak dvd-n akarták bemutatni a filmet, végül pedig csak moziba küldték.

Az új verziót már az Universal készíti.

Tipca 2009.08.15. 13:19:45

@koimbra: Értem én a szitut, de akkor is. :P Ó, azt jól tudom, hogy a KK film sztorija igazából egy katymasz a Lest és a KK könyvekből, mert a jogok határideje miatt szerették volna mindkettőt leforgatni, de csak egy filmre maradt idő?

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2009.08.16. 05:06:22

Az egyik kedvenc színészem Downey, de idős Lestat szerepére. Lestat egy huszonéves, erőteljes felépítésű, szőke, kék szemű férfi, aki farkasokkal harcol stb.
Ez így nem okés.
Ráadásul az Interjú a vámpírral az egyik legjobb vámpír film. Még Tom Cruise is nézhető benne. Amikor kineveti a pudli kutya ölő Louist. :-) Jól adta Lestatot. Egy szónak is száz a vége, nincs értelme az új feldolgozásnak.
süti beállítások módosítása