Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Majmok bolygója 8

2009.10.04. 22:15 Gibson 8 komment

Az első rész után nem ezt vártam volna.

2006-ban a múzeum életre kelt, Ben Stiller mondott 1-2 vicceset és jó volt. Tetszett mindenkinek. Meg is jött az eredménye, nagy sikert aratott a mozikban. De a sikernek is megjött az eredménye. A producerek megérezvén a pénzszagot, elrendelték a folytatást..

Egy folytatást mely a teljes ötlettelenség betegségében szenved. Felírtak 100 nevet, azokat bedobták egy kalapba és teljesen random kihúztak vagy 20-at. "Nah ők lesznek akik ezúttal életre kelnek. A többi nevet se dobjátok ki, mert ők jönnek a folytatásban..." - Nagyjából így tudom elképzelni az előkészületeket..

A film nézése közben Kevin Smith remekműve, a Jay és Néma Bob visszavág jutott eszembe, azon belül is mikor adnak egy jó nagy fricskát a hollywoodi rendezőknek. A majmos részre gondolok, mikor is mondja a rendező: "Ez kell a népnek. Imádják a majmot..." - Vagy valami ilyesmi.

A majom már megvolt az első részben is. Ott még nevetni is tudtunk a pofozkodásán. De itt a második részben már nem volt elég 1 majom. Kettőre növelték a számukat. El is baszták. Erőltetett, rossz nézni. Meg se mosolyogtat. Mivel sikeres lett a film a kasszáknál, nem lepődnék meg, ha a követekző rész egy majom-múzeumban játszódna..

Mondjuk nem csak a majmokkal volt a baj. A többi új karakter is egytől egyig idegesítő. Főleg a gonosztevők. Egy pösze fáraó, a kicsi Napoleon, Aranyos (tudjátok Rettegett - haha nevetni kellett volna) Iván és Al Capone, aki úgy ahogy még normális is. Egyébként a jók oldalán se valami fényes a helyzet. Amy Adams mint Erhart borzalmas és az új Custer tábornok is elég irritáló személyiség. Bár legjobban talán a Za Kefronra hajazó éneklő szobrocskák baszták ki nálam a biztosítékot..

Ha már nem költöttek a forgatókönyvre, legalább azt elmondhatják, hogy trükkök terén nem spóroltak a pénzzel. A látvány az rendben van. Semmi nem lóg ki a sorból, hogy gyengén lenne megcsinálva. Bár a "csatából" nem látunk semmit. Egyszer úgy megnéznék pedig egy (komoly) filmet amiben a hunok, a rómaiak, az egyiptomiak, Napoleon seregei, egy csapat cowboy, stb. csapnak össze. Nem is értem miért nincs még valami hasonló hangvételű film.

Pozitívumként azt tudnám felhozni mikor más filmeket parodizáltak. Mikor Darth Vader próbálta megfojtani őket az nem volt gyenge. Bár a 300-as paródia jobban tetszett. "KARDOT" - kiálltja a római fővezér és már meg is indul a gyilok a lábak ellen. :)

Még amit meg kell, hogy említsek azok a logikai bukfencek vagy balfaszságok. Nem is tudom minek nevezzem őket. Ilyen az, hogy van olyan életre kelt festmény melyben levágják, hogy mik ők és van olyan amelyik nem igazán és próbálja meggyőzni főhősünket, hogy vége a háborúnak..
Nah meg a másik az, hogy a film végén megjelenik Amy Adams ikertesója..
Hogy ennek mi értelme volt, nem vágom.

12-es a karika ugyan, de ezt most nem a megszokott módon kell értelmeznünk: "12 év felett csak beszívott nézőinknek ajánljuk."  45%

IMDb 6.0
Filmkatalógus
Trailer

Címkék: kritika iromány éjszaka a múzeumban 45%

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr661427841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyllard 2009.10.05. 07:03:35

Tényleg elég gyengus volt és nekem még a Darth Vader-es poén se tetszett. Azmeg, hogy a 300-at parodizálták csak most esett le :D Számomra az egyetlen pozitívuma Amy Adams volt, bár a végén tényleg hülyeség volt egy ikertesót csinálni neki... :S

a8zoli 2009.10.05. 07:54:20

nekem az első se teccett sztem eröltetett volt. ezekszerint ez méginkább olyan .

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.10.05. 09:39:05

Az első nézhető volt, a második viszont rossz lett. Erőltetett és a poénok nagy része mellé ment, a "főgonosz" pedig konkrétan milyen volt már?

sjbee 2009.10.05. 11:47:39

Amy Adams formás fenekén kívül semmi pozitívum nem ugrik be a filmmel kapcsolatban.

Spawn85 2009.10.06. 14:29:47

Az első rész jobb volt, ez viszont látványosabb volt szerintem.
süti beállítások módosítása