Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Heti néznivaló

2009.10.15. 13:08 koimbra 4 komment

6 új filmet vetítenek a magyar mozik mától, én a Fel!-re fogok elmenni, ez már tuti. Egy horror-remake összeállítással is jelentkezem este, ugyanis a Halloween 2 második része is egy remake folytatása és holnap mutatják be Amerikában A mostohaapát, ami szintén egy régi film új változata.

 

Fel! (Up): Carl Fredricksen feleségével mindig is arra vágyott, hogy eljussanak Paradise Falls-ba. De az évek egyre csak teltek, a nagy tervből nem lett semmi és az asszony is elhunyt. Fredricksen pedig csalódottan látja, hogy a környék se régi már, ezért egy nap elhatározza, hogy ha törik, ha szakad eljut Paradise Falls-ba. Léggömbök segítségével sikerül a magasba emelnie a házát és elindul a hosszú útra, azonban az út nem zajlik csendesen és zökkenőmentesen, ugyanis az indulás pillanatában a verandán ragadt egy cserkészfiú.

A Pixar nem tudott hibázni most sem, 458 millió dollárt hozott a májusi bemutató óta, a közönség odavolt az animációs filmért, 8,6-en áll az imdb-n , ami azt jelenti, hogy az alkotás a 42. legjobb film. A Rotten Tomatoes oldalán pedig 97 % a kritikák átlaga.

A Sun Online kritikusa azt írja, hogy nem csak az év egyik animációs filmje, de az év egyik legjobb alkotása is egyben. A Daily Express szerint pedig a Fel egy intelligens, csodálatos animációs produkció, jó karakterekkel és szép színészekkel. Megjegyzik, a Fel megérdemelné, hogy a legjobb film kategóriában is ott legyen az Oscaron.

 

 

 

Vakító fehérség (Whiteout): Carrie Stetko (Kate Beckinsale) rendőrbírónak az Antarktiszon kell felgöngyölíteni egy gyilkossági ügyet, méghozzá elég gyorsan, mert hamarosan lenyugszik a Nap és hat hónapig sötétség borul a vidékre.

Greg Rucka képregényéből Dominic Sena (Kardhal, Tolvajtempó) forgatott filmet, ami már kb. másfél éve dobozban van és most látták elérkezettnek az időt, hogy bemutassák a 35 millióba került thrillert. Teljesen hidegen hagyta az embereket, eddig 10,1 millió dollárt hagytak ott a nézők a mozik kasszáinál. Az imdb-n 5,6-en pislog, a Rotten Tomatoes oldalán pedig gyenge 6 % a átlaga.

A Chicago Readerben azt írták, hogy a film butább, mint egy halott pingvin.
Azt hinné az ember, hogy az a mozi, amely úgy kezdődik, hogy Kate Beckinsale zuhanyozik nem lehet olyan rossz. De ez nagy tévedés. -olvasható a Giant Magazine-ban

 

 

Julie & Julia - Két nő, egy recept (Julie & Julia): Julia Child (Meryl Streep) az 50-es években főzőcskézik, majd szakácskönyvet ír. A 2000-es évek elején Julie Powell (Amy Adams) elhatározza, hogy Child összes receptjét végigfőzi. Powell blogjában számolt be ezekről a sütögetésekről. A blog eléggé népszerű lett, majd  könyv formájában is megjelent.

Nora Ephron, a Szerelem hullámhosszán és a Földre szállt boszorkány rendezője dirigálta a filmet, amely eddig Amerikában 92 millió dollárt termelt. 7,7 csillagnak örülhet az imdb-n, a Rotten Tomatoes oldalán pedig 75 %-on áll.

A film az év egyik legszívmelegentőbb, feelgood alkotása -írta a Daily Mail, az Empire magazin pedig ha tehetné átnyújtaná Streepnek az Oscart.

 

Halloween II (Halloween II): Két évvel ezelőtt Rob Zombie rendezésében készült a Halloween remake-je, amely szépen termelt a mozikban, így elkészült a folytatás. Ezen már jobban fanyalgott a közönség, a stúdió pedig közölte, hogy hozzálátnak a harmadik részhez, de abban Zombie már nem vesz részt. A folytatás 5,2-en áll az imdb-n, míg a 2007-es Halloween kerek hat csillagon. A kritikusok döntő többsége sárba tiporta a filmet, alig több, mint negyede kedvelte a látottakat. Többen megjegyzik, hogy a film brutális és nem vezet sehova.

 



A grófnő (The Countess): Év elején mutatták volna be a Bathory-t, de valamiért végül mégsem láthattuk a mozikba. Viszont egy másik alkotást, A grófnő eljutott hozzánk. A véres kezű uralkodónőt Julie Delpy formálja meg, Thurzó Györgyöt pedig William Hurt alakítja, míg Thruzó Istvánt Daniel Brühl játssza el. A forgatókönyvet is Delpy írta, a rendezést is maga vállalta el. 255 szavazat után 6,8 csillagot láthatunk az imdb-n.

 



Utolsó jelentés Annáról: magyar dráma. Mészáros Márta rendezésében készült filmben Eszenyi Enikő, Cserhalmi György, Fekete Ernő és Hámori Gabriella játsszák a főbb szerepeket. Kéthly Annának az életét ismerhetjük meg, akit a rendező szerint senki sem ismert igazán, pedig valójában egy sokszínű, érdekes nő volt, lenyűgöző egyéniséggel. A film nem csak a politikai pályafutásra, hanem a inkább Kéthley magánéletét is bemutatja.

 

Címkék: néznivaló

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr251451760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freakin' · http://azutolsoakciohos.blog.hu 2009.10.15. 16:38:35

meglepődtem, mikor megláttam, hogy a whiteout 6%-on áll rottenen, pedig a trailer alapján jónak tűnt, de így moziban nézni felejtős.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.10.15. 17:31:45

@freakin': Nem az számít, hogy más mit mond, hanem az, hogy Te mit érzel a végén.:)

freakin' · http://azutolsoakciohos.blog.hu 2009.10.15. 18:03:34

Tudom, de mivel nagy átlagban ugyanazt érzem, mint ahány százalékon a rottenen áll egy film, így elég biztos támpont számomra. :)

a8zoli 2009.10.15. 19:51:32

ez a whiteout olyan mint a cryostats pc game... egy elakadt jégtörőn találod magad az antarktiszon horroros meg ne faggy meg a játék lényege :)
süti beállítások módosítása