Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Film a Ouija-tábla alapján

2009.11.02. 10:06 koimbra 2 komment

A táblás játékok alapján is filmek készülnek Hollywoodban. Tudjuk, hogy Ridley Scott fogja rendezni a Monopoly-t, Peter Berg pedig a Torpedót, de a többi hasonló játék sem ússza meg. Az Ouija azonban nem az a megszokott táblás játék, nem tudom ki hallott már róla, én speciel eddig még nem, szóval utána is néztem, az astroneten találtam leírást. "Talán az egyik legveszélyesebb, legmisztikusabb eszköz a szellemvilággal való kapcsolatban. Sokan meglepő dolgokat tapasztaltak a használata során, pedig csak egyszerű válaszokat kerestek.
A tábla maga körülbelül 30 x 45 centis, általában körívben helyezkednek el rajta az abc betűi, a számok egytől tízig, az „igen” és a „nem” szó, valamint legtöbbször egy elköszönés is. Tartozik hozzá egy kis lap (planchette), erre kell helyeznünk a kezünket, és ez mutatja meg a választ. Amikor felteszünk egy kérdést, a kezünket finoman a planchette-re helyezve mintha öntudatlanul mozgatnánk, így betűről betűre összeáll a válasz. Ha eldöntendő kérdést teszünk fel, a tábla igennel vagy nemmel fog válaszolni, és néha egyáltalán nem hajlandó foglalkozni velünk - ilyenkor a „viszontlátásra” feliraton (már ha van ilyen a táblánkon) áll meg a planchette." A tábla használatával kapcsolatban errefele tájékozódhatsz még.

Edward Kitsis és Adam Horowtiz írják a forgatókönyvet, a stúdió fejeseinek az elképzelésében egy természetfeletti akció-kalandfilm szerepel. Még nincs kitűzött forgatási dátum és rendezőt sem emlegettek eddig a produkció kapcsán.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr341492533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tipca 2009.11.02. 14:07:13

Én is a Paranormal Activityben hallottam róla először. Habár nem vagyok benne biztos, hogy ez nem ugyanaz-e, amit már más filmekben is láttam használni. A neve mindenesetre új. :P

_drk 2009.11.02. 19:30:53

Bejön 1 film és máris annyi bőrt le kell róla húzni amennyit lehet.
süti beállítások módosítása