Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Spread

2009.11.02. 20:30 koimbra 4 komment

 

Los Angelesbe minden egyes hónapban 30.000 ember érkezik, hogy valóra váltsa az álmát. Egy részüknek összejön, a maradék pedig lógó orral kullog vissza oda ahonnét jött. Itt él Nikki (Ashton Kuther), aki szintén úgy érkezett ide, hogy szép, rózsaszínben látta a világot. Rögtön az elején el is mondja szerinte fantasztikusan vonzó és amikor ezt kijelenti nem lehet ráfogni, hogy öntelt lenne. Elárulja nekünk régi vágyait: egy nagy ház, drága sportverda, és hogy 180 centis 40 kilós csajjal üsse el az időt. A törekvéseinek egy része összejött, most azonban se háza, se kocsija, pénze meg aztán pláne, igazi életművész és mégis azt látjuk, hogy nem tűnik csövesnek.

 

Csak egy dologhoz ért igazán, tudja mit akarnak hallani a nők, beszél a nyelvükön. Ismeri a legjobb helyeket, tudja hova kell menni ahhoz, hogy felszedjen egy pénzes macát, egy olyat, akinek mindene megvan: kacsalábonforgó palota medencével, több milliós kocsi és temérdek pénz a bankszámláján. Pár hónapig jólétben él, van kaja, pia, közben pedig nem kell mást tennie csak eljuttatni párszor az adott alanyt a mennyországba. Ez idő alatt azért nem csak adott hölgyikét elégíti ki, hanem stikában annak házában más csajokkal is enyeleg. Ha úgy alakul, akkor továbbáll és összejön egy másik nővel.

 

 

Ám mielőtt még valakinek felcsillanna a szeme és egy válltáskával elindulna Los Angelesbe bemutatják a dolog árnyoldalát is, az erotikus pillanatok után némiképp drámázásba fordulnak át az események, emberünk rossz passzba kerül, ráadásul erős érzelmeket táplál Heather (Margarita Levieva) irányába, akiről kiderül, hogy pont ugyanazt a szakmát űzi, mint ő maga.

 

Mr. Demi Moore-ként szokták emlegetni Kutchert, aki a vígjátékokban van leginkább otthon, de ha látta valaki a Pillangó-hatást az tudja, hogy mire képes a színész, nem csak hülyülni tud, hanem ha kell, akkor megmutatja másik oldalát is. Nem csalódunk benne a Spreadben sem, megállja a helyét a dzsigoló szerepében, elhisszük neki, hogy már több tucat (több száz) numerán van túl. Anne Heche szerintem régen is jól nézett ki, de már nem láthattuk jó ideje mozifilmben, nekem úgy rémlik talán jó 11 éve játszott a Hat nap, hét éjszaka vígjátékban és a Psycho remake-jében. Ő is az a színésznő, akinek jót tesznek az évek, idén már láthattuk Sandra Bullock-ot majdnem meztelenül a Nász.ajánlatban, most pedig Heche mutatja meg teljes mértékben a bájait (az erotika rajongóinak elárulom, hogy csak egy pontot takarnak el az egyik jelenetben, akkor is csak azért, mert Kutcher keze abban az irányban tevékenykedik). Margarita Levieva-ról pedig eddig is tudhattok, hogy szépséges kinézettel rendelkezik, úgy vélem nem igazán derül ki, hogy a lány csak játszik Kutcher karakterével vagy pedig tényleg kedveli őt.

 

 

Nem rossz produkció a Spread, nézhető, élvezhető, 60 %-ot megérdemel simán. Ha csak az erotikára lett volna kihegyezve talán jobb is lehetett volna szerintem, úgyis ritkán van mostanában ilyen alkotás (vagy csak lecsúsztam volna a többiről?). A gond az, hogy a készítők meg akarták mondani a tutit, kellett bele egy mondanivaló is, amit úgy vélem minden Nikkihez hasonló tevékenységet folytató ember kiröhög, a maradék pedig esetleg azonban álmodozhat, hogy de jó lenne olyan életet élni, mint amely a film első felében volt látható.

 

imdb: 6,1

rottentomatoes: 13 %

 

Amerikai bevétel: 250,618  $

Eddigi összbevétel: 8 millió dollár

 

Címkék: erotikus iromány dráma 60 % spread

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr901493542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

duckit · http://gonduzo.blog.hu/ 2009.11.02. 21:51:24

Nekem nagyon bejött !!! Mostanában az egyik kedvenc.

duckit · http://gonduzo.blog.hu/ 2009.11.02. 21:54:19

Nekem nagyon bejött! Mostanában az egyik kedvencem. Sokat nem kell rajta gondolkodni, de pont ezért klassz.
Jó nézni a csajokat, házakat, autókat meg mindazt amit jól lenne elérni....
Álmodozni ejej.

Krizzta · http://krizzta.blog.hu/ 2009.11.03. 13:25:57

Mr.Moore...izé...Mr.Kutcher önmagát játsza a filmben???;D
Anne Heche itt jól néz ki, de a most futó Hung c. sorozatban valahogy fura a feje

hemill 2010.02.04. 09:18:47

jól indult, de azután nagyon leült a történet, sőt még azt is elérték, hogy Kutchert elkezdjem utálni, de szerencsére a vége változtatott ezen :)

sztem a film nem sok élményt nyújt, ha nincs más akkor meglehet nézni, de ez is marad az "egyszernézős" kategóriában :/
süti beállítások módosítása