Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Weinsteinéknek nem tetszett a Machete, a Fox forgalmazhatja a Machetet

2010.01.25. 16:01 koimbra 6 komment

A végső simításokat végzik éppen a Machete akciófilmen, Robert Rodriguez, a produkció írója és társrendezője pedig forgalmazót keresett az alkotáshoz. A Sony, a Lionsgate, a Warner, a Fox és a Paramount s érdeklődött a film iránt, mindegyik számára levetítették néhány jelenetet a Macheteből. Végül a Fox tette a legnagyobb licitet, 9 millió dollárt fizetett előre Rodriguezéknek és garantálták, hogy széleskörű bemutatót szerveznek az alkotásnak.

Érdekes, hogy miért nem kellett Weinstenéknek, hiszen a stúdió és Rodriguez között van egy first look deal megállapodás, ami azt jelenti, hogy először nekik mutatják be a kész filmet és ha a stúdiónak nem tetszik, akkor inkább átengedi másnak a lehetőséget. Egy bennfentes ezt mondta a filmről: "Láttunk belőle részleteket, de egyáltalán nem voltunk megelégedve vele."

A Machete a Gridhouse-ban látott ál-előzetes alapján készült, a főszerepben Danny Trejo látható, mellette feltűnik még Robert De Niro, Jessica Alba, Steven Seagal és Lindsay Lohan. A történet: achete, a mexikói hadsereg renegát katonája Texas utcáin flangál, miután egy Torrez (Seagal) nevezetű drogbáróval összeakasztotta a bajszát. Később összehozza a sors egy Benz nevezetű politikával foglalkozó fickóval, aki megbízza egy feladattal. 150.000 dollárért cserébe meg kell ölnie a korrupt MacLauglin szenátort  (De Niro). Machete-nek ehhez nem fűlik a foga, azért elfogadja a munkát. Éppen a meló kellős középén van, mikor rádöbben arra, hogy csúnyán átverték, a nyakánál pedig még meg is lövik. Menekülnie kell, de kegyetlen bosszút forral Benz és emberei ellen. Segítségére van bátyja, a Padre (Cheech Marin), April (Lohan), aki tehetős családból származik és különösen kedveli a fegyvereket. Szintén besegít neki Luz (Michelle Rodriguez), akibe Machete bele van zúgva. Hősünk nyomában pedig ott lohol Sartana (Jessica Alba),  a szexi ügynöknő.

Címkék: miújság machete akcióhír

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr941701036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dejdő 2010.01.25. 16:23:41

Én nagyon várom ezt a filmet! Viszont valamit nem értek,bocsi! A Törtetőkből sokat tanultam Hoolywoodról (remélem értelmes dolgokat) szóval hoyg van ez most? leforgatták a Machetét és amikor kész van akkor keresnek studiót hogy forgalmazzák?? Törtetők (Madellin) tök így volt, és aki többet ajánl azé a film! De akkor most ezt Rodrigez meg a film pruducere saját lóvéból forgatta le,és most eladják hogy visszajöjjön nekik! tévedek? menny volt a gyártási költség?azt minimum el kéne kérni egy studiótól hogy ne bukjanak! Amugy szerintem Segalt "feltámasztják" legalább :D

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.01.25. 19:19:55

Hát, az nem jó hír, hogy nem tetszik Weinsteinéknek, mert náluk nyitottabb és bevállalósabb producert nem fog találni Rodriguez. Legfeljebb magát, pénze van rá.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.01.25. 20:07:15

@efes: Weinstein-ek nyitottak, ha ok diktalhatnak, nem egyszer vagattak ujra tobb filmet, es elegge beleszolnak a rendezok munkajaba (alitolag az IB-t is meg akartak vagattatni QT-vel, fel orat ki is nyestek volna), szoval ez kb nem jelent semmit...

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.01.25. 20:09:29

@Dejdő: Seagalt még Jerry Bruckheimer sem támasztaná fel:)
Nyilvan a szerződésben benne lesz, hogy Rodriguez is részesüljön a nyereségből, egyébként 20 millából forgatták, ennyit azért össze tudnak szedni.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.01.25. 20:27:02

@madcows: A produceri rendszer már csak ilyen: ők az üzletre mennek, míg a rendező önmegvalósít és álmodoz. Ebből a szempontból Weinsteinék a legnyitottabbak, ha viszont övék a final cut (és általában övék, mint ahogy a legtöbb producer is fenntartja magának ezt a jogot) akkor azzal élnek is. Csak azok a rendezők tudják maguknak vindikálni a final cutot, akik maguk is producerei az adott mozinak. Szóval ez kb nem jelent semmit...

DecKarD 2010.01.26. 00:13:07

@efes: A bejegyzés szerint a Fox megvette
forgalmazásra a filmet, szal probléma megoldva
süti beállítások módosítása