Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Emmerich visszadobta az Alapítvány első forgatókönyvét

2010.03.02. 21:51 koimbra 2 komment

Isaac Asimov Alapítványából Roland Emmerich készít filmet, ám előtte az Anonymus produkciót készíti el. Az Alapítvány forgatókönyvét A hazafi írója, Robert Rodat körmölte el, már be is mutatta Emmerichnek művét, aki azonban sokallta a 240 oldalt, így visszadobta azt és azt kérte Rodattól, hogy csökkentse le az oldalszámot 200 alá.

"Az Én, a robot könyvben többet ért, mint a belőle készült film és úgy gondolom a regény rajongói mélységesen csalódtak benne, azt pedig nem akarom, hogy újra kiábrándultan távozzanak a mozikból, azt szeretném nyújtani, amit az Alapítvány trilóga is. Úgy kell elmesélnem a történetet, ahogy az a könyvben is van, de ennek filmként is működnie kell. Na ez az igazi kihívás. Be akarok mutatni mindent, egy CGI-vel telített produkciót szeretnék csinálni, ennek megvalósítása érdekében pedig a performance capture technikát fogom használni" - mondta Emmerich az Empire magazinnak.

 

Címkék: alapítvány könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr161804015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

b0lha 2010.03.02. 23:36:33

kivancsian varom. amugy, ugyan nem vagyok asimov fanatikus, de olvastam tole 1-2 dolgot, epp az en a robotot is, es igazabol a konfliktust teljesen jol bemutatja. 1 kozerthetove tett popcorn mozi volt, de semmikeppen sem volt sztem szar.

kung - fúj (törölt) 2010.03.03. 07:20:15

Így is kiábrándultan fogok távozni a moziból.
Ez max. sorozatként működhet,Asimov úgy látszik hogy szándékolatlanul úgy írta meg hogy nehezen lehessen belőle filmet készíteni.:-D
Az Én a Robotról meg jobb nem is beszélni...
süti beállítások módosítása