Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Az MK: Rebirth kisfilm részletei

2010.06.11. 22:18 koimbra 5 komment

Pár napja került ki a nagyszerű Mortal Kombat: Rebirth 7 perces film a világhálóra, először még folytak a találgatások, hogy ez vajon egy új játék beharangozója vagy pedig a következő mozifilmet promótálják ezzel. Ám hamarosan napvilágot láttak a részletek, ezek szerint Kevin Tancharoen rendező a Warner tudta nélkül forgatta le az alkotást, gyakorlatilag önmagát akarta ezzel beajánlani a stúdió figyelmébe (a Hírnév feldolgozása után kell is pedálozni erősen). A felvételek két napot vettek igénybe, a Johnny Cage vs Baraka küzdelem rögzítése négy óra volt,  az utómunkálatok pedig 2 hónapig tartottak, a költségvetés pedig összesen 7.500 dollár volt, ami még zsebpénznek is kevés Hollywoodban. Oren Uziel írta a kisfilmet, mellesleg a stúdió is őt kérte fel néhány hete a forgatókönyv megírására. Tancharoen elmondta, hogy a saját verziójából nem hagyná ki a különleges képességeket és  és úgy szeretné megoldani, hogy a valós világot keverné a misztikus dolgokkal, hozzátette azt is, hogy a játékban látott kivégzések is részei lennének az alkotásnak. Michael Jai White játszotta a kisfilmben Jax-et, a harcművészetben jártas színész szintén. Tancharoen hangsúlyozta, hogy Skorpió a játékban rossz oldalon állt és ezen nem is akar változtatni. A rendező alkotása pofás ajánlólevél, most már csak az a kérdés, hogy Paul W. S. Andersonnak lesz-e valamilyen válasza erre, hiszen ő készítette el az első filmet és korábban kijelentette, hogy szívesen elvállalna még egyet.

Címkék: mortal kombat

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr192075177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dagenham · http://bluejaunte.wordpress.com 2010.06.11. 22:54:47

Anderson már két játékadaptációt hazavágott, legalább az egyiket hagyhatná megmenekülni :).

Spawn85 2010.06.11. 23:18:08

@Dagenham: Szerintem speciel az Anderson által rendezett Mortal Kombat film jó volt. (A nagyon elcseszett második részt már nem ő dirigálta.)

Nekem a Resident Evil filmekkel sincs gondom, viszont ott az a helyzet, hogy nem játszottam a játékokkal egyáltalán, úgyhogy nincs összehasonlítási alapom.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.06.12. 12:47:47

Szerintem Kevin Tancharoen elgondolása jó, de másfél órás lassítás nem lenne túl jó, meg az más kérdés, hogy ez a hét perc teljesen jó, míg a mozifilm milyen lenne. A Hírnévben csak a zenés jelenetek voltak a jók, ahhoz értett, itt pedig nem lennének ilyenek.
Anderson Mortal filmje jó volt, a folytatást már elcseszték.

Krumplicukor1987 2010.06.13. 14:17:41

Mondjuk azt se értem, hogy ebben a rövidfilmben felvázol egy szimplán evilági, "realista" verziót (ami szerintem qrva jó ötlet), de a nagy filmet már teljesen máshogy csinálná. Hát ezt nem teljesen értem, de mindegy.

Krumplicukor1987 2010.06.13. 14:19:00

@Spawn85: jaja, a Mortal Kombat első része abszolút vállalható volt. Egyetlen komolyabb hátránya max az volt, hogy míg Sonya meg Cage 1-2-t küzdött, Liu Kang meg vagy 7-8-t. Már a végén untam Robin Shou verekedését nézni :D
süti beállítások módosítása