Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A Bioshock kemény, R kategóriás horror lenne

2010.07.04. 21:57 koimbra 6 komment

Gore Verbinski szerette volna tető alá hozni a Bioshock számítógépes játék filmváltozatát, ám a stúdiónál nem tudta keresztülvinni az elképzeléseit, ugyanis az Universal szerint túl sokba került volna az akció-horror. Verbinski kiszállt a rendezői székből, producerként azonban továbbra is a projekt fedélzetén marad, helyette Juan Carlos Fresnadillo, a 28 héttel később alkotója kezébe adták a gyeplőt, aki a sok halogatás miatt úgy döntött, hogy egy másik filmet fog először leforgatni. Úgy tűnt, hogy a tervezetből soha nem lesz semmi, ráadásul a Perzsia hercege kvázi bukása után nem is tűnt valószínűnek, hogy újra elő fogják verni, ám Verbinski szerint még nem kell leírni a filmet "Azon vagyunk, hogy megcsináljuk. A probléma az, hogy a Bioshock egy R kategóriás, víz alatt játszódó horror lenne. Eléggé drága R kategóriás filmről van szó. Szóval most éppen azt próbáljuk kitalálni a rendezővel, Juan Carlosszal, hogy miképp tudnánk úgy csökkenteni a költségvetést, hogy játék nagy rajongóit továbbra is érdekelje a film. De a filmnek R kategóriásnak kell lennie, keményen R-snek." - mondta a Karib-tenger kalózai trilógia rendezője és hozzátette, hogy nem akarják lebutítani PG-13-asra.

Szóval a lényeg az, hogy eszükben sincs egy olyan akció-horrort készíteni, amire a tinik is beülhetnek. Csak hát mi lehet az az ésszerű összeg, ami láttán a stúdió is úgy gondolná, hogy megéri belefektetni a filmbe. Ráadásul a dolgot nehezíti, hogy kevés olyan horror született, ami nagyon sokat termelt és a fejesek elég nehezen adják áldásukat egy több, mint 100 milliós R-es produkcióra.

Címkék: bioshock miújság játékból film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr412129559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyllard 2010.07.04. 23:27:07

Ez a film, ha piszok jó lesz akkor is bukni fog sajnos az R kategória miatt :S Én örömmel fogom megnézni, de máris gyászolom szegénykét.

Brekicc 2010.07.05. 02:21:53

Sok sebből vérzik a projekt, én nemcsak a pénz miatt aggódnék. Amúgy meg kis pénzből is lehetne jó filmet keríteni ebből, ha egy jó CGI stáb aládolgozik a filmnek, és a szereposztást inkább tehetséges névtelen színészeknek adják, mint 1-2 sztárnak.

a8zoli 2010.07.05. 07:58:40

ezt aki megnézné csak az értené aki játszott is vele. bonyolult a történet és nagyon igényessen kéne megcsináli a viz alatti várost. erre kéne rágyúrni és olcsó de jó színészekkel felvértezni a filmet.

Alex Mahone 2010.07.05. 22:13:33

@a8zoli: ráadásul színészből sem kell sok. Kell ugyebár a főhősnek, Ryannek, Fontaine-nek, az irritáló csajnak egy, a többi lény úgyis mutáns, vagy Big Daddy. Na jó, talány még a kislányoknak kell egy-két gyerekszínész. És sajnos az R miatt tényleg valószínű, hogy bukás lesz belőle.

a8zoli 2010.07.06. 10:39:26

pedig tuti komoly látványvilágot lehet belőle építeni és a sztorit is ha betűröl betűre követnék az első játék alapján akkor még vmennyire érthető lenne olyannak is aki nem játszott vele. de ha egy nyakatekert sztorit raknak le akkor érthetetlen lesz. max aki nagyon belemerül és utánnaolvas.

Brekicc 2010.07.07. 03:30:56

Pedig ha sikerülne ezt az R-est átütni a filmgyáron és siker lenne, az talán új reneszánszot indíthatna el és sokkal jobb filmeket is láthatnánk. + aztán jöhetne az R-esítés reneszánsza a régi filmekre!XD
süti beállítások módosítása