Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Spielberg elhozza a robokalipszist

2010.10.22. 21:59 koimbra 1 komment

A DreamWorks 2009-ben szerezte meg Daniel H. Wilson regényének a megfilmesítési jogait. A könyv még nincs befejezve, de az biztos, hogy 2011-ben fog megjelenni az úriember (akinek Ph.D-je van robotikából) Robocalypse címre hallgató regénye. A történet szerint a robotok fellázadnak, az emberi faj pedig elkeseredett küzd ellenük.

Steven Spielberg már kezdetben szemezett a produkcióval, de aztán mégis úgy döntött, hogy átadja másnak a rendezés lehetőségét, majd ismét elgondolkodott azon, hogy saját maga vezényli le a filmet. Spielbergnek sikerült döntésre jutnia és hivatalosan is bejelentették, hogy ő dirigálhatja le az alkotást, úgy tervezi, hogy 2012 januárjában lát hozzá a forgatáshoz, majd a film 2013-ban kerülne a mozikba.

A forgatókönyvre néhány hónappal ezelőtt Drew Goddardot, a Cloverfield íróját állították rá.  Mivel még Wilson nincs kész a regénnyel, Goddard úgy dolgozik, hogy átküldik neki az elkészült oldalakat a könyvből, ő annak alapján ügyködik tovább a szkripten.

Jelenleg Spielberg eléggé elfoglalt, még mindig dolgozik a The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn utómunkálatain és mellesleg forgatja a War Horse háborús drámát. Előbbit 2011 december 23-án mutatják be a filmszínházakban, utóbbi pedig 5 nappal később érkezik (Amerikában). Tehát jövő év végén két Spielberg film versenyez egymással a box office listákon, legalábbis most még így áll a helyzet. Ám ezen még bizonyára gondolkodni fognak, hogy valóban így akarják-e. Mindenesetre a nemrég szóba került Bee Gees filmre várni kell, akárcsak a régóta halogatott Lincoln produkcióra.

Címkék: miújság könyvből film scifihír

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr82391925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyllard 2010.10.23. 13:33:22

Alig várom már, hogy megint Spielberg filmeket nézhessek, nagyon tud a csávó és nincs is nagyon elszállva magától.
süti beállítások módosítása