Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Shane Black halállistája

2011.01.13. 22:02 koimbra 8 komment

Shane Black kezéből került ki a Halálos fegyver (Lethal Weapon) és Az utolsó cserkész (The Last Boy Scout) forgatókönyve, ezen filmek még ma is megállják a helyüket, sőt olyan alkotások, amelyek megunhatatlanok. Black eleddig csupán egyetlen filmet rendezett, a Durr, durr és csók (Kiss Kiss Bang Bang) krimi-vígjátékkal azonban megmutatta, hogy ezen a területen is megállja a helyét. A Warner stúdió az úriemberre bízta, hogy a Japánban felettébb népszerű manga alapján, a Halállistából készítsen filmet. A forgatókönyvet Anthony Bagarozzi és Charles Mondry írták és Shane minden bizonnyal átír benne ezt-azt, míg elkezdődik a forgatás.

A Halállistában Light Yagamit követhetjük nyomon, aki kiváló tanuló az iskolában. Egy nap megtalálja a halálisten listáját. Ha egy név rákerül erre a listára, akkor az illető nem sokra rá elhalálozik. Yagami ki is használja a helyzetet, bűnözők neveit firkantja fel a papírra. A rendőrség figyelmét nem kerülik el ezek az esetek és  L, az Interpol nyomozója kezébe adják az ügyet. A japánok 2006-ban elkészítették az élőszereplős változatot.

Címkék: miújság halállista képregényből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr662582234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

countrypecos 2011.01.14. 10:40:47

Nekem az anime nem tetszett. Nem is tudtam egy részt sem végignézni.
A film akár egy home video, az előzetes és néhány jelenet alapján el is hesegettem magamtól a gondolatot, hogy megnézzem.
Az alapötlet jó, kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle.

OFF:Pedig én nem vagyok oda azért, ha az amerikaiak fognak egy ötletet és megcsinálják a saját verziójukat. Pedig párszor jobb, mint az eredeti. Pl.: Oscar.
Ellenpéldának a Szigorúan piszkos ügyek-et írnám. A tégla szerintem meg sem közelítette. Inkább csak majmolta az eredetit. És ha jól emlékszem még jelölték is a legjobb forgató könyv adaptációra. Mintha arra kapott volna díjat, hogy "tessék, amiért olyan ügyesek voltatok, hogy le tudtátok másolni az ötletet". :P
Viccet csinálok belőle, de nekem tényleg zavaró.

ON: Erre visszatérve, azért várom.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.01.14. 10:43:05

@countrypecos: Kevés amerikai remake jobb, mint az eredeti. De Shane Black miatt szerintem van esély rá, hogy egy remek filmet lássunk.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2011.01.14. 12:16:32

Na igen, a Death Note nem egy egyszerű anime, ettől még - szerintem - igencsak remek. A filmek közül az első kettő (Death Note, DN: The Last Name) sem volt rossz, főleg a szereplők voltak nagyon jók (ezt most arra értem, hogy mintha az animéből léptek volna ki. A cukorfüggő L étkezéseit látva napokig nem volt kedvem cukros dologhoz, pedig édesszájú vagyok...)
Viszont már megint egy remake. Eredeti ötlet esetleg? Valaki?

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.14. 12:39:11

Konkrétan én hánytam az eredeti változat székkarfán gubbasztó, csokit majszoló japó-emós szupernyomozójától. Rétegműfaj, de nem az enyém.

cerka_mozizoom · http://www.mozizoom.blogspot.com 2011.01.14. 15:17:20

Nálam a sorozat működött, ellenben a japán élőszereplős változat kegyetlen rossz volt és gagyi is. Mindenesetre nem tudom mennyire lesz jó ötlet, hogy nyugatnak megint keletről kell ötletet nyúlnia.

Alex Mahone 2011.01.14. 17:29:53

Az a baj, hogy a Warnernél idióták hozzák a döntéseket. Tiszta röhej, senkinek nem tűnt fel, hogy ez nem egészen Black műfaja? A Durr, durr és csók az egyik kedvenc filmem, de ilyen japán emó-szar újrájában ne vegyen már részt...

Krumplicukor1987 2011.01.15. 10:35:44

@cerka_mozizoom: mind a manga, mint az anime nagyon jó volt úgy a bő feléig. A sorozat vége (amikor Near és Mello színre lép) viszont nagyon rossz lett, óriásit esett a színvonal.
Nekem tetszett a film, szerintem teljesen jó és csavaros alternatív véget csináltak neki. Egyedül az L-t alakító színész nem tetszett, iszonyatosan túljátszotta a szerepét.

Krumplicukor1987 2011.01.15. 10:36:24

@Alex Mahone: ez a "japán emó szar" magasan veri minőségben Black munkáit...
süti beállítások módosítása