Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Végre megvalósul a Láthatatlan szörnyek film

2011.07.26. 16:48 koimbra 4 komment

2001 óta próbálják megfilmesíteni Chuck Palahniuk regényét, a Láthatatlan szörnyeket (Invisible Monsters). Rengeteg producer és író megfordult a projekt körül, legutóbb Cameron MacLaren szerezte meg a jogokat, aki 20 hónapja ügyködik a forgatókönyvön és bölcsen a szerző tanácsait is kikérte egyes esetekben. Van már rendezője is a filmnek, Samir Rehem eddig tévés alkotásokat dirigált, dolgozott a Skins és a Degrassi sorozatokon.

 

A könyvről (moly.hu): A Láthatatlan szörnyeket, Chuck Palahniuk sorrendben harmadik regényét egyik kritikusa találóan a Harcosok klubja női változatának nevezte. És valóban, a szerző mintha a Szex és New York csillogó világát vegyítené Bret Easton Ellis véres horrormeséivel. Egy eszelős történetet olvashatunk a divat és a modellek csillogó, de üres világáról, szerelmes betegekről és a beteges szerelemről, valamint a mindent elsöprő gyűlöletről.

Shannon McFarland karrierjét derékba töri egy szörnyű „baleset”: egy szép napon éppen hazafelé hajt, amikor valaki rálő az autójára. A lövés következtében Shannon elveszíti az alsó állkapcsát, a munkáját és a vőlegényét. Szörnyeteg lesz, akire senki nem mer ránézni. A külvilág többé nem vesz róla tudomást: láthatatlanná válik. A kórházban, a beszédterapeuta rendelőjében megismerkedik Brandy Alexanderrel, aki az utolsó műtétjére vár, hogy végre-valahára igazi nővé válhasson. Brandy, a királynők királynője valójában férfi, de talán ő az egyetlen, aki megérti, milyen szenvedésen megy keresztül Shannon. Sajátos, sokkterápiára emlékeztető módszerét alkalmazva kezelésbe veszi Shannont, és együtt vágnak neki az országot átszelő, őrült utazásnak, amelynek során milliomos öreglányok gyógyszerkészleteit fosztogatják, felfedezik és elpusztítják a múltat, hogy újrateremtsék nem létező jövőjüket.

Chuck Palahniuk, szokásához híven, ezúttal is a Harcosok klubja óta védjegyévé vált, graffiti-tömörségű, szikár prózában ostorozza a divatipar talmi csillogását, és egy szürreális történeten keresztül tárja olvasói elé a fogyasztói társadalomról alkotott lesújtó véleményét. Nem csak hölgyeknek, de csakis erős idegzetű olvasóknak.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr623101366

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: The Shadow Line – Az árnyvonal a jó és a rossz között 2011.07.27. 09:38:16

Senki sem születik jónak vagy rossznak, senkit nem lehet jóvá vagy gonosszá nevelni, egyszerűen mind egy árnyvonalon egyensúlyozunk és egyszer ide, egyszer oda lógatjuk be lábunkat – vallja a sorozat. A The Shadow Line az utóbbi idők legnagyszerű...

Trackback: The Shadow Line – Az árnyvonal a jó és a rossz között 2011.07.27. 09:38:16

Senki sem születik jónak vagy rossznak, senkit nem lehet jóvá vagy gonosszá nevelni, egyszerűen mind egy árnyvonalon egyensúlyozunk és egyszer ide, egyszer oda lógatjuk be lábunkat – vallja a sorozat. A The Shadow Line az utóbbi idők legnagyszerű...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halfevil333 2011.07.26. 20:31:35

Végre! :)
Ez nagyon jó hír, remélem olyan parádés szereposztást kap, mint a Harcosok klubja.
És nem írják át a végét...

Shyllard 2011.07.26. 20:54:26

Énis remélem, hogy lesz olyan jó, mint a Harcosok Klubja, de ha nem is, azért a Fulladás-film szintjét üsse meg, az már egy kissé csalódás volt :S

ElPadre 2011.07.27. 06:40:31

hát... az invisible monsters palahniuk egyik legrosszabb regénye, de érdekes lenne látni, hogy oldják meg.

Kátyja 2016.06.07. 20:56:51

Még most sem látom, hogy lett belőle valami, valaki tudja, miért nem jött ki végül a film?
süti beállítások módosítása