Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

UIP hírlevél

2011.09.27. 19:04 koimbra Szólj hozzá!

Helen Mirren főállású akcióhős akar lenni

            Kedvet kapott az akciófilmekhez Helen Mirren, miután Az adósságban belekóstolhatott a műfajba. – Az a pláne benne, hogy nem kell játszani, csak az a dolgom, hogy a lehető leghatékonyabban eljussak A-ból B-be, és leüssem vagy lelőjem, akivel útközben találkozom – magyarázza az Oscar-díjas színésznő. – Ehhez képest egy Shakespeare-adaptációban hosszú tirádákat kell bevágni és előadni középkori angolul, amikor például a Vihart csináltuk, azt hittem, beleőszülök. Az is jó, hogy az akciófilmekben megtanítanak különböző fegyverekkel lőni, nekünk, csajoknak ritkán jut ki az ilyen szórakozásból. Az egésznek annyi hátulütője van, hogy be lehet szerezni pár horzsolást, de ennyit igazán megér.

            Helen Mirren Az adósságban Moszad-ügynököt alakít, aki társaival egy náci tömeggyilkost akar elfogni Kelet-Berlinben a hatvanas években. A filmet részben Budapesten forgatták, magyar színészek is felbukkannak benne.

            (The Debt – hazai bemutató: 2011. október 13.)

 Gyors menetet várnak Eddie Murpytől

            Legyél nagyon vicces és gyors – ezt üzeni Hugh Jackman Eddie Murphynek, aki február 26-án az Oscar-gála házigazdája lesz. Nem mintha Murphy tanácsot kért volna az akciósztártól, Jackman spontán ügybuzgalomból osztotta meg vele azt az útravalót, amit pár éve kapott Steve Martintól, amikor ő volt soron, hogy az aranyszobrok osztogatását levezényelje. „Nem vagyok komikus, ezért amikor én lettem az Oscar-gála házigazdája, felhívtam Steve-et, aki már többször konferálta a show-t – meséli Jackman. – Két nagy okosságot mondott. Az első 45 percben legyek nagyon vicces, mert a világ legjobb és legboldogabb közönsége figyel, a nézőtéren ugyanis mindenki örül, hogy nem ő van a mikrofonnál. A második 45 percben viszont a gyorsaság a fontos, mert teremben már több a vesztes, mint a nyertes, és mindenki túl akar lenni a cécón, hogy az afterparty-n jól telezabálhassa magát. Ezt adtam tovább Eddie-nek, aki megköszönte, és biztosított, hogy már megvan neki a koncepciója.

            Az Oscar-gáláig van pár hónap, de addig még találkozunk Eddie Murphyvel, aki az évszázad rablását szeretné végrehajtani Ben Stiller oldalán a Hogyan lopjunk felhőkarcolót című akcióvígjátékban.

            (Tower Heist – hazai bemutató: 2011. november 10.)

 Nem kellett Ryan Rynolds tequilája

            Kissé udvariatlan gesztus áldozata lett Ryan Reynolds. A jóképű színész éppen Bostonban forgatja a R.I.P.D. című természetfeletti thrillert, és a minap betért vacsorázni egy étterembe. Azt vette észre, hogy szintén ott étkezik a Boston Bruins jégkorongcsapat mind a 22 tagja. Reynolds tisztelete jeléül mindegyikük számára rendelt egy-egy tequilát, a sportolók azonban antialkoholizmusukra hivatkozva az összes felest egy legénybúcsút tartó társaságnak passzolták át. Pedig értékelhették volna Reynolds gesztusát: a színész kanadai származású, és e minőségében a Vancouver Canucks jégkorongcsapat közismert rajongója. A Bruins a nyáron hét meccsen győzte le a Canuksot, tehát Reynolds igazán sportszerű gesztust tett, amikor meginvitálta a honfitársait csúnyán elpáholó amerikai sportolókat.

            Az éppen készülő R.I.P.D. egy kultikus képregény alapján születik. A történet hősei halott rendőrök, akik kóbor lelkek kordában tartásával foglalkoznak. Egy derék elhunyt detektív (Jeff Bridges) frissen eltávozott társat kap (Reynolds), akit azonban nem a szellemek érdekelnek, hanem az, hogy őt ki ölte meg.

            A R.I.P.D. csak másfél év múlva kerül a mozikba, Reynolds legújabb vígjátéka viszont hamarosan. A Testcserében egy átmulatott éjszaka után barátjával (Jason Bateman) egymás testében ébrednek, és ezek után helyt kell állniuk a másik életében.

            (The Change-Up – hazai bemutató: 2011. november 24.)

            (R.I.P.D. – bemutató: 2013. június)

 Brad Pitt nem ad interjút Aniston barátnőjének

            Mindenkivel szívesen barátkozik Brad Pitt, és a többi sztárhoz képest szokatlanul udvarias azokkal is, akik interjút kérnek tőle, most mégis kivételt tett. Nemet mondott Chelsea Handlernek, mégpedig alighanem azért, mert a hölgy volt nejének, Jennifer Anistonnak jó barátnője, és korábban csípős megjegyzéseket tett Angelina Jolie-ra. Chelsea eredeti foglalkozását tekintve stand-up komikus, de beszélgetős műsort is vezet, amelyben szabad  szájú beszólásaival örvendezteti meg a közönséget. Ebbe a műsorba nem volt hajlandó elmenni Brad. Meg is volt rá az oka. Amikor például tavaly Angelina egy interjúban arról beszélt, hogy nincs túl sok barátnője, Chelsea így kommentálta: „Persze, hogy nincs, mert egy buta liba vagy!” (Ez eredetiben kicsit durvábban hangzott el.) A komikus/műsorvezető máskor azt mondta, nem tartja őszinte dolognak, amikor Angelina azt állítja, azért fogad örökbe árvákat különböző szegény országokból, mert meg akarja menteni őket.

            Angelina Jolie-t és Brad Pitt-tet, valamint néhány gyereküket a hatból hamarosan ismét Budapesten üdvözölhetjük, mert a családfő Kőbányán forgatja World War Z című filmjének néhány jelenetét, magyar statiszták hadának részvételével.

            (World War Z – hazai bemutató: 2013. január)

 

Címkék: miújság uip

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr173260838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása