Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Vígjátékok 2012-ben

2011.12.29. 21:30 koimbra 9 komment

Elviekben ezen filmeken vigyoroghatnánk a 2012-es évben. A felhozatal nem ad túl nagy örömködésre okot, de azért akad egy-két érdekesebb darab, amelyen talán nagyokat kacaghatunk vagy szélesen vigyoroghatunk.

A harmadik Amerikai pite után az Universal DVD-n folytatta tovább a franchise-t, ám 2008-ban megpendítették, hogy talán itt lenne az ideje egy újabb mozifilmnek. 2010 áprilisában minden sínre került, Jon Hurwitz és Hayden Schlossberg, a Kalandférgek első két részének a alkotópárosa szerződött le a rendezői teendők ellátásra és lényegében ezért is mondtak le a Kalandférgek 3 ledirigálására. Az eredeti szereplőgárda tehát visszatér, az oka egy gimis osztálytalálkozó. Láthatjuk, hogy melyik karakter milyen sokra vitte, illetve kiből lett egyáltalán valami. Íme az első előzetes, amiből leszűrhető, hogy Jim és Michelle...szóval inkább nézzétek meg. Eléggé úgy tűnik, hogy a pités tagok nem tértek le a megszokott útvonalról és hűek maradtak az első részekhez.

 

Colin Hanks egy végzőst játszik a HIGH Schoolban, aki pont egy nappal a drogteszt előtt füvezik be és ha kiderül, nem kapja meg a papírokat év végén. Ezért úgy dönt, hogy az egész sulit be fogja tépetni. Adrien Brody játssza Psycho Ed (a képek láttán tényleg pszichonak néz ki) nevezetű dílert, Michael Chiklis pedig az iskola igazgatóját alakítja. 2011-ben akarták bemutatni, most úgy néz ki, hogy 2012-ben talán a mozikba tudják küldeni.

 

Eddie Murphytől megszokhattuk, hogy ömlenek belőle a mondatok, be nem áll a szája. Ám az A Thousand Words vígjátékban az általa megformált karakter rájön, hogy már csak ezer szót ejthet ki, amint ez bekövetkezik elhalálozik. Úgy kell megértetnie magát az emberekkel, a családjával, a munkahelyén, hogy nem szól egy árva szót se. A dolog hátulütője, hogy Brian Robbins dirigálta a produkciót, akivel Murphy eddig kétszer dolgozott: az egyik a Norbit volt, a másik Az üresfejű (Meet Dave). Ehhez jön még hozzá, hogy a filmet 2008-ban forgatták, azóta pakolgatják a bemutatót össze-vissza, tehát ennyire jól sikerülhetett. Már úgy látszik, hogy 2012 januárjában beülhet rá, akit érdekel, majd még toltak egy kicsit rajta, méghozzá márciusra.

 

Adam Shankman felettébb jártas a zenés-táncos alkotásokban, a Step Up franchise producere és a Hajlakk (Hairspray) rendezője és még a Glee sorozat két epizódját is ő dirigálta. Shankman prezentálásában érkezik a Rock of Ages színpadi musical filmváltozata, amelyhez a Dancing With Stars kétszeres győztesét Julianne Hought nyerték meg, a hölgy egyébként felbukkant a Burlesque-ben és a Footloose remake főszerepét kapta meg. De itt lesz még Russell Brand, Alec Baldwin, Bryan Cranston, Catherine Zeta-Jones,  Malin Akerman és Paul Giamatti is, de ne feledkezzünk meg a rocksztárt megformáló Tom Cruise-ról se és Mary J. Blige is felbukkan. A történet a 80-as években játszódik, ezt a kort idézik meg.

 

Aladeen admirális generális, Wadiya keménykezű diktátora az Amerikai Egyesült Államokba érkezik és ha már ott van jól érzi magát, Megan Foxot is megdöngeti. Sacha Baron Cohen a Borattal nagy sikereket ért el, de a Brüno már csalódást keltő eredményeket produkált, mindenesetre a Paramount még bízik benne, a stúdió forgalmazza A diktátort (The Dictator) is. Eszement poénkodásra számíthatunk, történet helyett inkább humoros jeleneteket pakolnak egymásra.

 

A The Five-Year Engagement ott kezdődik, ahol a többi romantikus vígjáték abbamarad: az eljegyzéssel. Azonban a pár mégsem lehet teljesen egymásé, mert a nőt a munkája más városba szólítja és a férfinek várni kell rá, hosszú, hosszú éveken keresztül. Nicholas Stoller, a Felhangolva (Get Him to The Greek) és a Lepattintva (Forgetting Sarah Marshall) rendezője készíthette el a filmet, a produceri térfélen Judd Apatow ténykedett. Jason Segellel már egész jól ismerik egymást, Emily Blunt pedig a Gulliver utazásai (Gulliver's Travel) fantasyben játszott, amit Stoller írt. Szóval a baráti kör összejött, hogy csináljanak egy filmet. Így megy ez Adam Sandleréknél is. A The Five-Year Engagementet Amerikában április 27-én mutatják be.

 

 

Paul Rudd és Jennifer Aniston egy házaspárt formálnak meg, életük folyamatosan rohanás, alig marad idejük egymásra és úgy egyébként tele van a cipőjük Manhattannel. Pont kapóra jön, hogy Rudd elveszíti állását, összecuccolnak és Atlanta felé veszik az irányt, majd egy hippi közösségben találják magukat. Öröm, boldogság, friss levegő, szex... David Wain és Ken Marino, a Példátlan példaképek (Role Models) írói szállították le a forgatókönyvet, Wain látta el a rendezői teendőket. Malin Akerman (Jessica Albát fűzögették először a szerepre), Ray Liotta, Alan Alda, Justin Theroux humorizálhatnak a produkcióban. Február 14-én mutatják be a filmet.

 

Hosszú-hosszú ideig tervezgették a Three Stooges vígjátékot, végül a Farrelly testvérek hozzáláthattak a forgatáshoz, az előzetest elnézve a történetre nem igazán koncentráltak, inkább Charlie Chaplin-es poénokra mentek rá, csak hát ami régen működött az nem biztos, hogy most is megállja majd a helyét. Farrellyék elmondták, hogy három szegmensre tevődik alkotásuk, mindhárom 27 perces lesz és ezek a filmből kiragadva, önállóan is megállják a helyüket.

 

Katherine Heigl játssza a Janet Evanovich regénye alapján készült vígjáték főszerepét. A One for the Money könyv itthon először Egy - mérgezett megy címen jelent meg, évekkel később Stephanie Plum, a szingli fejvadász néven lehetett hozzájutni. Itthon vajon hogy fog futni a mozikban? És ez a kérdés gyakorlatilag a legizgalmasabb ennél a produkciónál, hiszen az előzetes eléggé álmosító, bár a készítők korábban üdítően viccesként jellemezték a filmet. Heigl karaktere munka és fickó nélkül éli életét, kénytelen beállni unokatestvére óvadékokkal foglalkozó cégéhez, ahol fejvadászként ügyködik. Első ügye Joe Morelli, aki korábban zsaruként dolgozott, most pedig egy gyilkosság gyanúsítottja, mellesleg régi gimis szereleme. Később gyanússá válik számára, hogy Morelli ügyében valami nagyon stimmel. Julie Anne Robinson dirigálta a filmet.

 

A hokiban Goonnak hívják a keménylegényt, aki a játék alatt odaveti magát az ellenfél elé, ha az agresszívan tör előre, illetve visszacsap, ha a helyzet úgy hozza. Seann William Scott karaktere ugyan bizonytalanul mozog a jégen, de előszeretettel használja öklét és ezért felveszik egy hokicsapathoz. Feladata adott és szorgalmasan végzi amivel megbízták. Szóval nem a gólokat szerzi, hanem az ütéseket osztja. Ó, de jön Liev Schreiber, aki hasonlóképpen badass, ráadásul bajusza is említésre méltó. Egyelőre még nincs kitűzve a premier, de azért remélhetőleg nem jár úgy, mint Michael Dowse rendező előző alkotása. A Take Me Home Tonight jó ideig pihent dobozban, mire végre a közönség szeme elé került.

 

A Project X nem más, mint egy egyre nagyobb méreteket öltő és egy őrültebbé, vadabbá váló gimis buli bemutatása.  Todd Phillips, a Másnaposok (The Hangover) rendezője volt a film producere, a dirigálást egy elsőfilmesre, Nima Nourizade-re bízta. Thomas Mann, Jonathan Daniel Brown, Oliver Cooper, Matt Drake  és  Michael Bacall játsszák a főbb szerepeket. Érdekesség, hogy Joel Silver is producerként jegyzi a filmet, pedig nem jellemző, hogy kimozdulna a thriller és akciófilmek világából.

 

Will Ferrell spanyol vígjátékban próbálja ki magát, Armando Alvarezt játssza, aki megpróbálja apja farmját kilavírozni a csődből. Pont jól jön, mikor felbukkan vagyonos testvére, ám a bátyja illegális üzletbe keveredik, így előkerülnek a fegyverek is. Matt Piedmont dirigálta a produkciót, az úriember felelős a Funny or Die jó néhány vicces videójáért.

 

Lasse Hallström tolmácsolásában érkezik a Salmon Fishing in the Yemen, a produkció Paul Torday regényén alapszik, ami itthon is megjelent Lazacfogás Jemenben címen. Nem tartom kizártnak, hogy a hazai forgalmazó más nevet ad a mozifilmnek. A főszerepet Ewan McGregor játssza el, a brit kormány azzal bízza meg, hogy utazzon Jemenbe és telepítsen lazacokat az egyik folyóba. Először visszautasítja a felkérést, de politikai ügyet csinálnak a dologból, így mégis kénytelen bevállalni a munkát. Kristin Scott Thomas és Emily Blunt erősíti jelenlétével az alkotást, a forgatókönyvet Simon Beaufoy, a Gettómilliomos (Slumdog Millionaire) és a 127 óra (127 Hours) írója vetette papírra.

 

Ugyan a Step Up harmadik része a 3D-s támogatás ellenére is Amerikában a leggyengébb darab lett a franchise-ban, ám világszerte csak összegyűjtött 160 milliót. A Summit berendelte a negyedik felvonást is, ami természetesen ismételten 3D-s lesz. A rendezői poszton Wade Robinson dolgozhatott volna, de személyes okokra hivatkozva kilépett, helyére Scott Speer lépett. Speer eleddig reklámokat és klipeket vezényelt le, többek között Jordin Sparks, will.i.am, Ashley Tisdale videóin munkálkodott.

 

Gerard Butler a gépfegyverér egy időre a fészerbe rakta, akciózás helyett a sármjával  hódít. A Playing the Field vígjátékban egy olyan fickót formál meg, aki helyre szeretné hozni kapcsolatát fiával és bevállalja, hogy a srác focicsapatának az edzője lesz. Egyébként is ismerősen mozog a pályán, hiszen korábban a profi ligában nyomta. Azonban a helyi anyukák felfigyelnek a jó kiállású fickóra. Jessica Biel játssza Butler volt nejét, Catherina Zeta-Jones pedig egy dögös híradóst és Uma Thurman is felbukkan a színen.

 

Temérdek ismert nevet nyertek meg a What to Expect When You're Expecting filmre. Az alkotás alapjául szolgáló regényből 14,5 millió darabot adtak el, szóval nem csoda, hogy nem maradt észrevétlen. A könyv itthon is megjelent kicsit rövidebb elnevezéssel, a könyvesboltok polcain a 9 hónap címen kell keresni.  Kirk Jones, a Mindenki megvan (Everbody's Fine) rendezője dirigálhatott a forgatáson, az ismert nevekkel teletömött vígjáték a terhességről, illetve a gyerekvállalásról szól. A készítők Jennifer Lopezen, Cameron Diazon és Chris Rockon kívül több híresség cameo-val próbáltak erősíteni, így felbukkan még Cheryl Cole, Taboo és Whitney Port is.

 

Steven Soderbergh évek óta tervezgeti a visszavonulását, belevágna valami másba, festegetni szeretne. Úgy volt, hogy idén le is teszi a kamerát, azonban nem úgy tűnik, hogy mégis szakít a filmiparral, mivel leszerződött  Magic Mike-re, amiben Channing Tatum fogja játszani a főszerepet. Tatum játssza a címszereplőt, aki a sztriptíziparban ténykedik, felkarol egy ifjú táncost és segít bevezetni a szakmába, megtanítja számára a fontos tudnivalókat. A színésznek nem okozhat gondot a karakter megformálása, ugyanis régen chippandale-ként kereste a betevőre valót. A forgatókönyvet Reid Carolin írja, ő már dolgozott együtt Tatummal A sereg nem enged (Stop-Loss) filmen.

 

A Paranormal Activity hatalmas sikere arra késztette Derek Lee Nixont, hogy kiparodizálja a found footage horrorokat. A cselekmény középpontjában egy ismert bűvész áll, aki úgy dönt, hogy minden idők legrémisztőbb természetfeletti jelenségéről lerántja a leplet.

Aaron Seltzer és Jason Friedberg  A Csajozós film (Date Movie) vagy a Spárta a köbön (Meet the Spartans) rendezői nem éppen a nézhető művek sorát gazdagítja, mégis mindig felbukkannak egy gagyi paródiával. Hamarosan a The Biggest Movie of All  Time produkcióval jelentkeznek, amelyet 3D-ben hoznak el. A fő célpont az Avatar lesz, a duótól megszokott olcsó trükkökkel.

 

Christopher Neil rendezésében készül a Goats vígjáték, a produkcióhoz Mark Poirier regénye szolgáltatta az alapot, a forgatókönyvet maga a szerző vetette papírra. Ellis (Graham Phillips) eddig luxus között élt, mindent megkapott, amit csak akart és felettébb szerette a kecskepásztort (David Duchovny), akire apjaként tekintett. Azonban minden jólétnek vége szakad egyszer, hamarosan el kell hagynia a házát, hogy Tucsonba költözzön, a Gates Academy kollégiumába.

 

Barbra Streisand nem arról híres, hogy mostanában könnyen meg lehet kapni őt egy filmhez, a 70-es években azonban elég sok alkotásban látható volt. Az énekes-színésznőt megnyerték a My Mother's Curse vígjátékra.  Seth Rogen mellé. A történet szerint Rogen egy feltalálót játszik, aki éppen most fejlesztett ki egy organikus tisztító terméket. Fogja anyját és elindulnak, hogy megpróbálják eladni a találmányát, a férfinek azonban van egy titkos terve is az utazással, megpróbálja összehozni anyját azzal az emberrel, akibe fiatalon szerelmes volt. A forgatókönyvet Dan Fogelman vetette papírra és a rendezői székből a 27 idegen igen és a Nász-ajánlat direktora, Anne Fletcher osztogatja az utasításokat.

David O. Russell nem csak az Uncharted számítógépes játék filmváltozatával van elfoglalva, ugyanis a The Fighter marketingjén is rajta tartja a szemét, illetve a The Silver Linings Playbook könyv filmes változatának a forgatókönyvével is haladnia kellene. A két főszerepre Julia Stilest és Bradley Coopert nézték ki, fel is hívták őket, de még nem firkantották alá a nevüket a szerződésre. A könyv egy volt töritanárra koncentrál, akit kiengednek az elmegyógyintézetből és az anyja gondjaira bízzák. A férfi először arra koncentrál, hogy ex-feleségével rendezze a viszonyát, szeretne vele újra összejönni, ám aztán a szomszédnő szívét próbálja meghódítani, aki szintén elmezavarral küzd.

Vanilla Ice az Ice Ice Baby számmal robbant be a köztudatba, illetve a zenei listák élére, hogy aztán gyorsan feledésbe merüljön. Az egyslágeres rapper leszerződött a Donnie's Boy  vígjátékba, ahol Adam Sandler komáját játszhatja el. Leighton Meestert is megnyerték a filmhez, a hölgy Sandler menyét formálja meg. James Caan pedig Meester apját alakítja, aki mindig kimondja, amit gondol. Andy Samberg lesz a főszereplő, aki éppen házasodni készül, de megjelenik apja (Sandler), beköltözik hozzá és felforgatja az életét. A helyzetnek nem örül Samberg menyasszonya, így többször is heves viták alakulnak ki a házban. Sean Anders és John Morris, a Szextúra (Sex Drive) írói rendezhetik a produkciót.

Justin Zackham, a Bakancslista (The Bucker List) írója rendezhette meg a The Wedding vígjátékot, amelyben egy régóta különélő "pár" családjaik kedvéért eljátsszák, hogy minden szép és mennyire kedvelik egymást. A főszereplők: Katherine Heigl, Amanda Seyfried, Katherine Heigl, Robert De Niro, Topher Grace, Diane Keaton, Susan Sarandon

Jim Field Smith, a Túl jó nő a csajom (She's Out of My League) rendezője készíthette a Butter vígjátékot, amelyben Ty Burell egy vajszobrász bajnokot alakít, feleségét Jennifer Garner játssza. Adoptált kislányukat Yara Shahidi formálja meg, kiderül, hogy neki is nagy tehetsége van a vajszobrászat terén, tehetségét kamatoztathatja az évente megrendezésre kerülő versenyben. Olivia Wilde prostiként tündökölhet, , Hugh Jackman egy autókereskedő lesz és Ashley Greene, Alicia Silverstone tűnik még fel a produkcióban.

Judd Apatow a Felkoppintva (Knocked Up) vígjátékban megismert Paul Rudd és Leslie Mann által játszott párost újra elhozza a vásznakra. A This is Forty címre keresztelt spin-offot Apatow dirigálja és 2012 december 21-én kerül a filmszínházakba. Megan Fox, Albert Brooks, Chris O'Dowd, Lena Dunham, Charlyne Yi és Wyatt Russell szerződött le még a produkcióra. O'Dowd és Dunham annál a lemezkiadónál fog dolgozni, ahol Rudd, Russell egy hokijátékost formál meg, Yi pedig újra eljátszhatja a Felkoppintvában alakított karakterét.

A The Locals vígjáték a Rómeó és Júlia újabb változata lesz "zsidó-olasz csavarral". Odeya Rush játssza Julia Goldberget, Chris Riggi lesz Tony Romano, Vera Farmiga, Alan Arkin és Shirley MacLaine is leszerződött a produkcióra. Sue Kramer írta a forgatókönyvet és a rendezői poszton is ő dolgozhat.

Betty Thomas fogja rendezni az Universal égisze alatt készülő Desperados vígjátékot. A főszerepre Isla Fisher szerződött le és úgy írták körül a produkciót, hogy olyan lesz, mint a Másnaposok, csak nőkkel. A történetben egy nő lefekszik új barátjával, aki azután csendesen lelép. A csaj erre ír egy dühödt e-mailt neki, ám hamarosan kiderül, hogy az illető egy mexikói kórházban fekszik kómában, ezért Fisher karaktere útra kel néhány barátnőjével, hogy ott legyenek, mikor a férfi magához tér és megakadályozzák, hogy elolvassa az üzenetet. 

Elviekben áprilisban érkeznek a Horrorra akadva paródiafranchise ötödik része, David Zucker azonban még nem látott hozzá a forgatáshoz, így eléggé kétséges, hogy lesz-e ebből valami.

Szintén 2012-re ígérik a St. Trinian harmadik felvonását, eddig se rendezője, se írója, se főszereplője.

Az akciófilmes összeállítás erre, a horrorfilmes lista emerre, a várható sci-fi filmes felsorolás pedig emitt érhető el. A drámákról is akad egy poszt, illetve a fantasy-és képregényfilmek sem maradtak le és ne feledkezzünk meg az animációs alkotásokról sem.

Címkék: előzetes2012

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr643502239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Buchek8 2011.12.29. 22:18:47

Katherine Heiglnek jól áll ez a hajszín is :) A Goon a legvárósabb természetesen :DD

ForgerON · http://filmdroid.blog.hu 2011.12.29. 22:58:12

Most már teljes a várható kategóriák listája, köszi! :)
Jövőre biztosan nem nevetni fogok moziba menni, valahogy egyik sem mozgat meg annyira. Ha mégis, akkor az a Goon lesz.
Nézve ezt a listán rádöbbenek, hogy mennyire hiányzik a Csupasz pisztoly féle humor.

A nép fia 2011.12.29. 23:03:00

SZERETLEK, CATHERINE ZETA-JONES!!!!!

Gabenkutya 2011.12.29. 23:46:41

Az Austin Powers folytatásról is volt szó régebben. Az nem várható 2012ben?

Dean6 2011.12.30. 05:33:57

@Gabenkutya: Csak arról volt szó,hogy tervezik,legközelebb talán 2013-ban,de úgy is fogják hangoztatni,elvileg Mike Myers visszatérésnek tervezik.
Az Amerikai pite egyértelműen a legvárósabb számomra,örök kedvencek a régi részek.
A Project x talán még jól hangzik, meg persze a rock of Ages,bár az inkább musical szerűség.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.12.30. 09:17:08

Természetesen leginkább az Amerikai pite érdekel, de azért van még néhány film, ami jó lehet.

szep-elet · http://www.szep-elet.info 2011.12.30. 10:32:45

Szerintem majdnem mindegyik király lesz 2011ben alig láttam jó vígjátékot de 2012ben ez nem így lesz amint nézem a nagyszerű összeállításodat!
Grat

vrango 2012.01.04. 07:58:43

Nagyon silány felhozatal - a Csupasz pisztoly-szerű baromkodások sajnos tényleg évek óta hiánycikkek :(
A legvárósabb a Rock of Ages - bár ez inkább csak vicces musicalnek néz ki; régebben nagyon bírtam Sacha Baron Cohent, de a Dictator most valahogy nem vonz annyira... azért biztos lesznek benne nagy pillanatok.
Az a kecskés film meg felkeltette az érdeklődésemet - talán, mert a legutóbbi film, amelynek a címében szintén szerepelt ez a háziállat, nekem bejött ;)
süti beállítások módosítása