Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Drámák 2012-ben

2011.12.06. 21:50 koimbra 9 komment

A drámakedvelők sem fognak unatkozni jövőre, temérdek alkotás érkezik, ezekből láthattok alább egy felhozatalt. Lehet szemezgetni. Posztereket és előzeteseket csatolom, már amelyikhez van.

Buzzy (Ed Burns) és Katie (Caitlin Fitzgerald) friss házasok, szeretik egymást, keveset veszekednek. Ám egy nap felbukkan Buzzy féltestvére, reméli, hogy náluk meg tudja húzni magát határozatlan ideig. A nő egy csapásra megbolygatja a házaspár életét, nem igazán könnyű vele együtt élni. A Newlyweds  rendezői teendőit Ed Burns látta el.

 


John Hillcoat tervezgette a The Wettest Country in the World adapációját, Amy Adams, Ryan Gosling és Shia LaBeouf is a fedélzeten tartózkodott, azontban a projektet jégre tették, mivel nem jött össze a költségvetést. Ám jó egy évvel később úgy tűnik, hogy csak meg fog valósulni a film. LaBeouf továbbra is érdekelt a produkcióban, mellette Tom Hardy, Jessica Chastain és Gary Oldman  lesz látható.A forgatókönyvet Nick Cave vetette papírra, aki már dolgozott Hillcoattal a sokak által kedvelt Az ajánlat (The Proposition) westernen. Új közös vállalkozásuk története egy szeszcsempész testvérpárról szól, akik a nagy gazdasági világválság idején ténykednek és úgy alakul, hogy kénytelenek a törvény őrei elől menekülni.

 

Nick Flynn amerikai író és költő memoárjából Paul Weitz írt forgatókönyvet, majd a Being Flynn rendezői feladatokat is ellátta. Ezzel Weitz szakított egy időre a vígjátékokkal (Utódomra ütök) és a szórakoztató alkotásoknak szánt (Rémségek cirkusza) darabokkal és a dráma irányába kanyarodott el, amerre már egyébként is járt régebben (Jó társaság). A főszerepre Robert De Nirot sikerült megnyerni, a színész egy sikertelen, alkoholista írót formál meg. Paul Dano a fiát játssza, aki a hajléktalan szálláson vállal munkát, itt találkozik apjával. Julianne Moore és Olivia Thirbly is a színészgárdát erősíti, bemutató valamikor 2012-ben.

 

Petter Næss norvég rendező második világháborús drámát dirigált, nemzetközi színészgárdát toborozott össze, Florian Lukas, David Kross, Stig Henrik Hoff és Lachlan Nieboer mellett Rupert "Ron" Grint is játszik az Into the White-ban. Egy angol és egy német vadászrepülő lelövi egymást Norvégia felett, majd mindkét csapat ugyanabban a pajtában talál menedéket a hideg elől. Egyik fél sem távozik, így muszáj meglenniük egymás mellett, ki kell bírniuk egymást.

 

Madonna a zeneiparban ért el nagy eredményeket, színészként is próbált megvillanni, de a filmszakmában kevés babér termett számára, új filmjét, a W.E.-t sem szívlelték a kritikusok. A történet VIII. Edward és Wallis Simpson kapcsolatát meséli. Az uralkodó és az amerikai hölgy egymásba szerettek és a férfi el akarta venni az imádott nőt, aki a férjétől is elvált. Azonban a közvélemény nem nézte jó szemmel, hogy a királyuk ilyesmire vetemedett, de ezen kívül az egyháznak és a kormánynak is ellenezte Edward döntését, aki végül szerelme miatt lemondott a trónról.  Bővebben itt olvashatsz róluk.

 

Glenn Close 1982-ben játszott az Albert Nobbs színpadi változatában és annyira megkedvelte a darabot, hogy mindenképpen megpróbált filmet készíteni belőle. A 90-es évek végén már úgy tűnt, hogy végre megvalósulhat vágya, 2000-ben Szabó István rendezhette volna meg a produkciót, de a költségvetés nem jött össze, de Close tovább próbálkozott. 2010 júliusában majdnem hozzáláthattak volna a forgatáshoz, de Amanda Seyfried és Orlando Bloom elhagyta a fedélzetet, helyükre Mia Wasikowska és Aaron Johnson érkezett, decemberben pedig végre eldördülhetett az első csapó. A rendezői térfélről a kolumbiai Rodrigo García Barcha, a 109. utas (Passengers) alkotója osztogathatta az utasításokat. A 19. századi Írországban játszódik a történet, Close egy angol nőt formál meg, aki kénytelen férfinek maszkírozni magát, hogy munkát kapjon.

 

Újabb Nicholas Sparks regény kerül megfilmesítésre és a főszerepre Zac Efront nyerték megi. Denise Di Novi és Kevin McCormick egyengetik a film útját producerként. Efron a Lucky One filmben egy Irakot megjárt katonát játszik, aki egy nőt keres. A hölgyet nem ismeri, csak úgy talált egy képet róla, ettől kezdve rámosolygott a szerencse.


Az Extremely Loud and Incredibly Close drámában Oskar Schell édesapja elhalálozik a Word Trade Center összeomlása alatt, két évvel később bukkan rá egy kulcsra, mellette a papíron egy szó olvasható: Black. Apja régi magnószalagjai segítségével próbálja megoldani a rejtélyt, elindul, hogy megkeresse a kulcshoz passzoló zárat. Csupán még egy nagy bökkenő akad, a srác irtózik a tömegközlekedésről, ezért gyalog vág neki a metropolisznak, édesanyját nem avatja be a tervébe. Oskárt az újonc Thomas Horn kelti életre, apját Tom Hanks, anyját Sandra Bullock játssza. A mellékszereplők között megtaláljuk John Goodman, Viola Davis, Jeffrey Wright, Max Von Sydow és James Gandolfini nevét.

 

A Deep Blue Sea cím  egy romantikus drámát takar. Terence Davies Terence Rattigan 1952-es színdarabját adaptálta, a filmverzióban Rachel Weisz egy boldogtalan asszonykát alakít, aki egy brit pilótába szeret bele. Davies utoljára 2008-ban Az idő és a város dokumentumfilmmel jelentkezett, előtte pedig 2000-ben készítette Az öröm háza (The House of Mirth) drámát.

 

Deborah Moggach regényéből John Madden rendezett filmet,  amire Judi Dench (aki ugye Oscart kapott a Szerelmes Shakespearért), Maggie Smith, Bill Nighy szerződött le és Dev Patel pedig elfeledtetheti Az utolsó léghajlítóban (The Last Airbender) nyújtott rémséges teljesítményét. A The Best Exotic Marigold Hotel filmben néhány angol nyugdíjas egy kevésbé drága helyen szeretné élvezni hátralévő éveiket, ki is nézik az egzotikusnak tűnő Indiát, egy hirdetés igencsak megkapja a szemüket. A csábításnak engedve elutaznak a Marigold Hotelbe, ahol fényűző életet remélnek csekély összegért cserébe. Kiderül, hogy nem annyira fürödhetnek a luxusban, mint ahogy azt elképzelték, de végső soron nem bánják meg. Tapasztalatokat osztanak meg egymással és újra előtérbe kerül az élet élvezete és a szerelem.

 

David Cronenberg  Don DeLillo könyvét viszi a nagyvászonra, a Cosmopolis történet 24 órát ölelt fel. Egy milliárdos áll a középpontban, aki bepattan limuzinjába és fodrászához szeretne eljutni, ám nem csak az elnöki látogatás miatt keletkező közlekedési dugókat kell áthidalnia, de át kell jutnia egy rapsztárt gyászoló tömegen és belekerül egy lázadásba is és még két fickó is üldözi. Robert Pattinson lesz a milliárdos, feleségét Marion Cotillard alakítja.

 

Famke Janssen a kamera másik oldalán próbál bizonyítani, elsőként a Bringing Up Bobby dramedyt prezentálja nekünk. Milla Jovovich ezúttal nem zombikat kaszabol, egy édesanyát alakít, aki szélhámosként ténykedik. Új élet reményében érkezik fiával Oklahomába, ám múltja elől nem tud menekülni. Nehéz döntés elé kényszerül: rábólintson-e arra, hogy fiát mások neveljék fel. Így esély nyílik arra, hogy a srácnak normális élete legyen. Bill Pullman és Marcia Cross egy házaspárt alakítanak, akik felnevelnék a fiút.

 

 

Megtörtént eseten alapszik a Big Miracle (korábban Everybody Loves Whales volt a címe), amiben Drew Barrymore, John Krasinski és Kristen Bell is játszik. Az Északi-sarkkörnél a jég fogságába esik két bálna, az esetre felfigyel a világ és emberek tucatjai érkeznek a helyszínre, hogy segítsenek. Később az amerikaiak már csak azért is rákapcsolnak, mert egy orosz jégtörő szintén arrafelé veszi az irányt. Barrymoore a Greenpeace egyik tagját alakítja, Krasinski egy helyi újságírót játszik, szóval a bálnák és a mentőakció mellé még társulhat némi romantika, Bell karaktere egy los angeles-i riporter lesz. A produkciót Ken Kwapis a Nem kellesz eléggé (He's Just Not That Into You) és a Nászfrász (License to Wed) rendezője vezényelte el.

 

Channing Tatum és Rachel McAdams romantikázhat a The Vow-ban. A filmben ők már egy párt játszanak, azonban egy autóbaleset után McAdams karaktere kómába zuhan, mikor magához tér fogalma sincs, hogy ki az a fickó, aki az ágya mellett áll. Ezért hát Tatumnak újra be kell vetnie mindent, hogy ismét elnyerje a nő szívét-kezét. Gyanítom nehezebb lesz a dolga, mint Adam Sandlernek az 50 első randiban(50 First Dates). A produkciót legalább 10 éve próbálták megvalósítani, Julia Robertsnek szánták a főszerepet. Michael Sucsy dirigálhatott a forgatáson, az úriember eleddig csak egyetlen művet prezentált, a Két nô - egy ház (Grey Gardens) tévéfilmet.

 

Akadt már néhány történet, ami azt boncolgatta, hogy vajon mi történt volna, ha a második világháborúban a szövetségesek nem tudták volna állni a sarat a németek ellen. Owen Sheers regényében hasonló esetet ír le, ebben a normandiai partraszállás kudarc volt, majd a nácik megindították inváziójukat Anglia ellen. A Resistance cselekménye egy kis angol faluban játszódik, a férfiak mind egy szálig elhagyták a települést, hogy csatlakozzanak az ellenálláshoz, csak a nők maradtak hátra. Egyikük, Sarah pedig beleszeret az egyik német katonába. Amit Gupta vezényelte le a drámát, tőle eleddig nem sok alkotást láthattunk, csupán a Coming Up sorozat egyik epizódját és a Lovy Story rövidfilmet dirigálta. Andrea Riseborough alakítja azt az angol nőt, akinek megtetszik a Tom Wlaschiha által megformált náci katona. Felbukkan még Michael Sheen, Kimberley Nixon és Iwan Rheon is.

 

Nicholas Jareckinek eddig nem sikerült igazán magára vonnia a figyelmet, készített egy dokumentumfilmet (The Outsider), 2 éve pedig Az informátorok forgatókönyvét írta. Jövő év elején lát hozzá az Arbitrage drámához, amihez sikerült megnyerni Al Pacinot és Susan Sarandont, akik a Dr. Halál HBO tévéfilmben játszottak együtt, rajtuk kívül Eva Green is leszerződött a projektre. Pacino egy fedezeti alapot fog igazgat a filmben, majd mindenképpen el szeretné adni a cégét egy nagyobb banknak, mielőtt a szélhámosságai napvilágra kerülnek. De aztán egy igen csúnya hibát vét és kénytelen segítséget kérni. Sarandon Pacino feleségét játssza, Green pedig a szeretőjét.

 

Steven Spielberg sok éve tervezgeti, hogy filmet forgat Lincolnról, de csak nehezen sikerült belevágni a forgatásba. Volt idő, mikor még Liam Neeson játszhatta volna az egykori amerikai elnököt, helyette Daniel Day-Lewis keltheti életre Lincolnt. Tommy Lee Jones lesz Thaddeus Stevens, Jared Harris pedig Ulysses Grant.

 

Wes Anderson következő filmje a Moonrise Kingdom lesz, a történet szerint 1965-ben egy cserkésztáborból megszökik egy fiatal szerelmespár és az egész város a keresésükre indul. Edward Norton lesz a tábor vezetője, Bruce Willis a helyi seriffet alakítja, Harvey Keitel, Frances McDormand, Bill Murray és Tilda Swinton is felbukkan.

 

Kirsten Dunst és Chloe Moretz játsszák a Hick két főszereplőjét, a produkciót Derick Martini fogja rendezni. Az alkotás Andrea Portes regényén alapszik, Moretz egy  Luli nevezetű 13 éves nebraszkai csajt fog eljátszani, akinek az apja és anyja egy nap lelép és  magára marad. Luli erre fogja a Smith & Wessonját és Las Vegas felé veszi az útját. Megismerkedik a kokainfüggő Glendával (akit Dunst fog megformálni) és közösen tervezgetnek egy bankrablást. Azonban feltűnik Eddie, akivel Luli az útja alatt ismerkedett még és megerőszakolja a lányt. Ám Luli ezt nem hagyja annyiban és Glendával kegyetlen bosszút eszelnek ki. Eddie szerepét Colin Farrellre szerették volna bízni, azonban ő kénytelen volt nemet mondani, mivel eléggé elfoglalt.

 

Matthew McConaughey egy szökevényt játszik a Mudban,  két 14 éves srác segítségével próbál kijutni Mississippi egyik szigetéről, közben pedig a srácok sokat tanulnak a fickótól, csak úgy, mint a férfi a tiniktől. Mostanra a kettőből egy lett, a 14 éves srác összebarátkozik egy karizmatikus szökevénnyel, a nyomában fejvadászok és a törvény őrei loholnak, a férfi célja, hogy ismét találkozzon lelki társával, Juniperrel (Reese Witherspoon). A Take Shelters rendezője, Jeff Nichols készíti a produkciót.

 

Egy férfi elindul, hogy felkutassa azt az ex-náci tisztet, aki anno kivégezte apját. Thriller vagy akció sejlik fel szemünk előtt, azonban mást kapunk. Sean Penn játssza a főszerepet a This Must Be the Place-ben, aki fura rocksztár külsővel vág neki az útnak. Paolo Sorrentino dirigálta a filmet, aki az Il Divo - A megfoghatatlannal szép kritika sikert ért el, ám ezúttal más a helyzet, Cannes-ban sokan fanyalogtak a This Must Be a Place-t látva.

 

Brendan Fraser és Vanessa Hudgens lesznek a Gimme Shelter főszereplői. A színésznő játssza Apple Bailey-t, míg Fraser apját formálja meg. Hudgens egy 16 éves lányt alakít, akinek anyja drogfüggő és prosti, folyamatosan sértegeti és megalázza a lányát, ráadásul arra kényszeríti, hogy lépjen a nyomdokaiba. Apple azonban nem akarja ezt az életét és mindenképpen szeretné megtartani babáját, nem hallgat gonosz anyjára, aki azt akarja, hogy vetesse el gyermekét. Apple ezért megszökik és felkutatja apját, akit soha nem látott, annyit tud róla, hogy 19 éves volt, mikor teherbe ejtette anyját. Meg is leli, ám a Wall Streeten dolgozó férfinél is csak  néhány napot tud maradni,  arra kényszerül, hogy elhagyja a házat. Ezt követően McCarthy atya veszi gondjaiba és bemutatja egy csomó hozzá hasonló sorsú lánynak, végül őket nevezheti igazi családjának.

 

Rashida Jones és Corey Stoll szerződött le Helen Hunt és Samantha Morton mellé a Decoding Annie Parker dramedyre. A film Mary Claire King genetikusról szól, aki azonosította az emlőrákot okozó gént, bizonyította, hogy az emberek és a csimpánzok genetikailag 99 %-ban azonosak. Hunt formálhatja meg Kinget, Morton pedig Annie Parkert kelti életre, azt a nőt, akinél rákot diagnosztizálnak. Jones Morton karakterének egyik barátját játssza, Stoll egy doktor lesz. Maggie Grace, Alice Eve és Aaron Paul is látható lesz az alkotásban.

Alexander Payne rendező elérte, hogy fekete-fehérben készíthesse el a filmet, ezért cserébe a Paramount faraghat a költségvetésből és egy ismertebb öregebb színészt szerződtethet le az apa szerepre. A Nebraska története szerint egy alkoholista öreg fickó 1 millió dollárt nyer, ezért Montanából Nebraskába kellene utaznia, hogy átvegye az összeget. Családja viszont úgy gondolja, hogy a férfi elitta az eszét, de végül huszonéves fia elkíséri őt, a dolgot nehezíti, hogy apa és fia évek óta nem álltak szóba egymással.

Vera Farmigát és Mark Strongot keresték meg Closer to the Moon dráma forgatókönyvével, majd rábólintottak a felkérésre. Nae Caranfil A többi néma csend (Restul e tacere) rendezője készítheti a filmet, a forgatás ősz elején veszi kezdetét Bukarestben. Strong alakítja Max Rosenthalt, aki a román főváros nyomozó egységének a fejese. Kitervel egy bankrablást, a bámészkodó tömegnek pedig beadják, hogy éppen filmet forgatnak. Azonban Rosenthal és négy társa lebukik, elkapják őket, mivel zsidók, halálra ítélik őket. A kommunista kormány a büntetés végrehajtása előtt még arra utasítja őket, hogy egy propaganda film kedvéért játsszák el újra a rablást. Farmiga Rosenthal korábbi szeretője és gyermeke anyja lesz.

Alejandro Monteverde mexikói rendező vezényelheti le a Little Boy drámát, amelynek történései a második világháború elején zajlanak. Kevin James képes volt elszakadni egy időre Adam Sandlertől és vígjátékoktól, rajta kívül Ben Chaplin, Emily Watson és David Henrie szerződött le a filmre. Monteverde írta a forgatókönyvet is Pepe Portilloval közösen. Egy 8 éves, fejlődési zavarokkal küzdő srác áll a középpontban, akinek szeretett édesapja elmegy a frontra, így a gyereknek maga kell megküzdenie a nehézségekkel. Az iskolatársai rendszeresen bántják, de másokkal is összetűzésbe keveredik.

A Flight története egy kereskedelmi légitársaság pilótájára fókuszál. Egy általa vezetett utasszállítóban üzemzavar lép fel,  sikerül elkerülni a becsapódást és épségben leteszi a gépet a földre, az utasok is megússzák az esetet. A férfi hőssé válik, bár később kiderül, hogy drog-és alkohol befolyásoltsága alatt ült a "kormány" mögé. A szakszervezet és a légitársaság is úgy dönt, hogy nem hozzák nyilvánosságra ezt az információt, a pilóta viszont úgy érzi, hogy nem érdemli meg a hős címet. A forgatókönyvet John Gatins körmölte le, aki korábban Az álmodó (Dreamer) szkriptjét tette le az asztalra. Gatins a DreamWorksnél saját maga szerette volna megrendezni a filmet, ám a fejesek ezt nem engedélyezték, így jött szóba Robert Zemeckis neve, aki már 2000 óta csak motion-capture művek felett bábáskodik. Főszereplő Denzel Washington.

A Silver Linging Playbooksban Bradley Cooper alakítja   Pat Peoplest, a volt gimis tanár négy évet töltött a pszichiátrián, majd kilépve az intézet kapuin visszaköltözik édesanyjához. Próbálja újra rendbe tenni életét, szeretne ismét összejönni exével. A szomszéd hölgy  (Lawrence formálná meg) felettébb depressziós, férje halála után mindenkinek szétteszi a lábát, munkahelyéről pedig kirúgják. Végül megismerkedik Cooper karakterével, majd jön a romantika. Robert De Nirot szintén látni fogjuk az alkotásban, de most még nem tudni, hogy kit fog alakítani.

Sokáig úgy volt, hogy Kristen Stewart benne lesz édesanyja, Jules Mann-Stewart rendezői debütálásában. A színésznő egy nővé operált férfit játszott volna, aki egy börtön homoszexuális részlegén tölti büntetését. Hogy miért gondolta meg magát azt nem tudni, azonban a újonc rendezőnőnek nem kell aggódni, hogy egy gyermeke sem fog felbukkanni a drámában, Kristen bátyja, Cameron leszerződött az alkotásra. Goran Visnijc egy sikeres zenei producert formál meg, aki három napos tivornyázás után a L.A. County's Men's Central Jailben tér magához, a helyet egy kegyetlen transzszexuális vezeti (akit Kate del Castillo alakít). 2012-ben szeretnék bemutatni a filmet, pontos dátum még nincs.

James Gray új filmjében, a Low Life-ban ismét együtt dolgozhat Joaquin Phoenix-szel, rajta kívül Jeremy Renner és Marion Cotillard lesznek a főbb szereplők, a forgatás csak 2012-ben indulhat. Cotillard karaktere Lengyelországból Amerikába utazik, nagy álma, hogy ott telepedjen le. Ám a szép új élet nem valósul meg, húga halálos beteg lesz és gyógyszerei nem túl olcsóak. Hogy testvére mégis hozzá tudjon jutni a pirulákhoz  kénytelen szexuális szívességeket bevállalni. Renner egy bűvészt játszik, akit teljesen elvarázsol a nő és megpróbálja levenni a lábáról, a férfi a legjobb esélye arra, hogy otthagyja a szörnyű múltját. Phoenix lesz Renner testvére, aki kihasználja a nőt.

Heather Graham ismerős területre tévedt, egy pornósztárt fog játszani (Boogie Nightsba hasonló karaktert alakított), aki beáll a kamera mögé és inkább rendezőként ténykedik. Felfigyel egy fiatal lányra, aki nemrég költözött San Franciscoba és a felnőttfilmek világában próbálná ki magát. Dev Patel lesz ennek a lánynak a legjobb barátja, egy szép nap arra ébred, hogy beleszeretett. Lili Taylor pedig a hölgyemény alkoholista anyját formálhatja meg, míg James Franco kokainfüggő ügyvédként bukkan fel. Stephen Elliott regényíró dirigálhatja le a Cherry címre hallgató produkciót, a forgatókönyv Elliot és Lorelei Lee tollából származik a forgatókönyv.

Ry Russo-Young, a You Wont Miss Me dráma rendezője készítheti el a Nobody Walks filmet, amelynek forgatókönyvet Lena Dunhammel közösen vetették papírra. Dunham írta és rendezte a Creative Nonfictiont és Tiny Furniture-t, amelyek kisebb költségvetésű alkotások voltak és az újabb dráma is hasonló büdzsével fog rendelkezni. A főbb szerepekben Rosemarie DeWitt, John Krasinski és Olivia Thirbly fog játszani, legalábbis őket nézték ki az alkotók és egész jó úton haladnak a tárgyalások, hamarosan a szerződést is aláírhatják. A film egy los angeles-i család egy hetét fogja bemutatni, akik meghívnak magukhoz egy karizmatikus fiatal művészcsajt, aki azonban teljesen felforgatja addigi életüket.

Hugh Laurie, a Dr. House sorozat sztárja fogja játszani a Mister Pip főszerepét. A produkció Lloyd Jones regénye alapján készül, a rendező teendőket az első két Shrek és az első két Narnia alkotást leszállító Andrew Adamson vállalta magára, aki a forgatókönyvet is megírja. A könyv tartalma: Matilda, a tizenhárom éves kislány egy trópusi szigeten él szüleivel, zavargások miatt azonban egy kivételével minden fehér ember elmenekül, csak Mr. Watts marad hátra, aki taníthatja a gyerekeket és sokszor olvas fel el régi könyvből, amelynek hőse, Pip életre kel Matilda számára.

Steve Carrell és Keira Knightley lesznek a Seeking a Friend for the End the World filmben. A történet szerint egy hatalmas aszteroida közeleg a Föld felé és nagyon úgy fest a helyzet, hogy be fog csapódni. Carrell karaktere egy autóban üldögél feleségével, mikor a rádió bemondja, hogy az utolsó kísérlet is kudarcot vallott a közelgő veszély megállítására. A férfi felesége egyszerűen  magára hagyja ezekben a nehéz percekben, ám a szomszédja (Knightley) átad neki egy levelet, amelyet véletlenül hozzá kézbesítettek. Egykori gimis szerelme írt, aki az utolsó órákat vele szeretné eltölteni. A szomszéd felajánlja, hogy elviszi a nő házához, viszont az út alatt közöttük is kialakul a románc. Lorene Scarfaria, a Dalok ismerkedéshez (Nick and Norah's Infinite Playlist) írója vetette papírra a forgatókönyvet és habár még soha nem rendezett filmet, mégis ő vezényli le az alkotást.

Bill Murray szerződött le a Hyde Park on the Hudson filmre, amiben Franklin Delano Roosevelt amerikai elnököt fogja eljátszani. A produkció Richard Nelson 2009-es rádiójátékon alapszik, Nelson írta a moziváltozat forgatókönyvét is. A rendezői teendőket Roger Michell, az Ébredj velünk (Morning Glory) alkotója vállalta el. A történet 1939 júniusában játszódik, amikor a brit király és királynő meglátogatta Rooseveltet. Azért is volt történelmi jelentőségű ez az eset, mert a brit királyi család addig soha nem tette tiszteletét Amerikában. De hogy ne csak erről szóljon a sztori, így beleveszik Roosevelt és távoli unokatestvére, Margaret Stuckley szerelmi viszonyát is.

Pár hónappal ezelőtt jelentették be, hogy Neil LaBute rendezésében fog elkészülni a Seconds of Pleasure film. Ám LaBute kilépett a projektből, a Playlist információja szerint helyére sikerült megnyerni Mike Figgist, aki utoljára 2003-ban tett le olyan alkotást az asztalra, ami nagyobb figyelmet kapott, ez pedig a Jéghideg otthon (Cold Creek Manor) thriller volt. Munkásságának csúcspontja a Las Vegas, végállomás (Leaving Las Vegas) volt. Mielőtt Figgis képbe került volna már Brendan Fraser és Kristin Scott Thomas a fedélzeten tartózkodott. Hozzájuk most  Christina Hendricks, Julia Stiles és Matt Dillon csatlakozott. A történet részletei egyelőre nem ismertek, de annyi biztos, hogy egy repülőgépen fog játszódni a cselekmény. Hendricks lesz Fraser neje, az általa játszott feleség elég kompromittáló helyzetben fogja látni férjét.

Jeremy Irons, Kim Cattrall és Tom Sturridge szerződött le a The Treehouse filmre, a produkció Eduard von Keyserling regényéből készül. A rendezői teendőket Koltai Lajos látja el, aki legutóbb az Este (Evening) drámát készítette és fél tucat sztárt sikerült megnyernie hozzá, 2005-ben pedig a Sorstalansággal jelentkezett. A 10 millió dollárba kerülő film  egy diákról, édesapjáról, a bájos unokanővéréről és az ő édesanyjáról szól, a cselekmény pedig a első világháború előtti időben játszódik Németországban. A srác a nyáron hazatér a családi birtokra, a hetek nem telnek eseménytelenül, mivel kiderül néhány titok a család egyes tagjairól. Koltai még tavaly szeretett volna hozzálátni a forgatáshoz, ám ez csak most fog megvalósulni. Irons nem is ért volna rá az elmúlt hónapokban, hiszen a Borgias sorozat munkálatain volt jelenése.

A Free Sampleshez  megnyerték Jess Weixlert, aki a Mély harapásban (Teeth) borzolta a kedélyeket. A szőkeség az alkotásban barátjánál helyezkedik el, miután a jogi egyetemről eltanácsolják. Az állás eléggé idegörlő számára és azon tűnődik, miképp tudná jobbá tenni az életét. Ezen kívül még egy srác (Jesse Eisenberg) is csapja a szelet neki, akit egy este ismert meg, de alig emlékszik rá.

Lawrence Kasdan régóta nem hallatott már magáról, utoljára 7 évvel ezelőtt tette le az asztalra az Álomcsapdát (Dreamcatcher), amelyet a kritikusok lehúztak, a nézőknek nem tetszett és a kasszáknál sem aratott sikert.  Úgy tűnik, hogy a Darling Companion kedvéért újra belehuppan a rendezői székbe, a forgatókönyvet feleségével, Meggel írta közösen. Az új filmtervezetéhez sikerült megnyerni Richard Jenkinst, Diane Keatont, Elizabeth Mosst és Kevint Kline-t. Keaton egy olyan nőt játszik, aki sokkal jobban szereti a kutyáját, mint a férjét. Azonban egy nap elutazik Rockies-be egy esküvőre, ahol elveszíti a kutyáját.

Az Oscar-díjas Meryl Streep újra romantikázni fog, a partnere Tommy Lee Jones lehet, A Great Hope Springs című dramedy az Escape Artists égisze fog elkészülni. A vígjáték-dráma középpontjában egy házaspár áll, akik már több, mint 30 éve együtt vannak.  A Great Hope Springs forgatókönyvét Vanessa Taylor írta, a hölgy eddig különféle sorozatok néhány epizódját körmölte le, többek között az Alias, az Everwood és a Cupid szériákhoz volt köze.

Az akciófilmes összeállítás erre, a horrorfilmes lista emerre, a várható sci-fi filmes felsorolás pedig emitt érhető el. A vígjátékokról is akad egy poszt, illetve a fantasy-és képregényfilmek sem maradtak le és ne feledkezzünk meg az animációs alkotásokról sem.

Címkék: előzetes2012

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr603439130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sjbee 2011.12.07. 01:35:27

szépen összeszedted, gratula! :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.12.07. 10:07:50

@sjbee: Köszi, hamarosan jönnek a sci-fik.:)

harrylaci · http://sorozatfan.info 2011.12.07. 15:57:46

köszi az összefoglalót :)
A 2012 augusztusában bemutatkozó Warm Bodies nem illik ide: www.imdb.com/title/tt1588173/
+ egy kép: img2.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/13695487_9f41fe98c9cc7bc8a36537efcd34cd0d_xl.jpg

Nem röhögni :D: romantikus zombi film lesz, Isaac Marion könyve alapján! Főszereplő a Skins-ből ismert Nicholas Hoult!

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.12.07. 16:11:15

@harrylaci: Hát elgondolkodtam rajta, de a vígjáték és romantika kategóriába valahogy nem fért bele, a zombis téma miatt inkább a horror felsorolásba fog kerülni:)

harrylaci · http://sorozatfan.info 2011.12.07. 16:15:05

oké :) mondjuk szerintem is odaillik, bár a Summit-ot ismerve nem lesz horror :D (tényleg ő fogja legyártani?) megvan a következő 1 évre való új tender :) vége a vámpíroknak jöhetnek a zombik :D mondjuk a könyvet olvasnám, ha le lenne fordítva édes anyanyelvünkre :D

A felsorolásból meg te jó ég, választani se tudok, van 7-8 ami érdekel :D mondjuk ebből nem mind moziba nézős, majd DVD-n :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.12.07. 16:30:03

@harrylaci: Jaja, a Summit csinálja, de hát az Alkonyat is hasonló lehet és az mégis fantasy.
De egyébként néha nem könnyű behatárolni, hogy melyik kategóriába kerüljön az adott film. Van ami akció-dráma, de valójában színtiszta akció, van, ami thriller vígjáték, de elcsattan benne kettő poén.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.12.07. 18:47:53

lesz amit megnézek, de olyan is amit messziről elkerülök...

ForgerON · http://filmdroid.blog.hu 2011.12.08. 10:03:28

A Moonrise Kingdom szereplőgárdája felkeltette az érdeklődésem, s még a Flight-ban látok potenciált.

vrango 2011.12.08. 22:48:23

Nekem ebből a rengeteg mindenből ezek a filmek keltették fel az érdeklődésemet: - The Westtest country in the world (John Hillcoat eddig jó filmeket hozott),
- Into the white (nem túl eredeti, de érdekesnek tűnik),
Bringing up Bobby (ezt már régebben kinéztem, a trailer alapján jónak tűnt),
- Cosmopolis (Cronenberg sok érdekes filmet csinált már - ez is annak tűnik),
- a Lincoln-os film eddig nem izgatott (lévén nem vagyok amerikai:P), de ez a fotó Daniel Day-Lewsiról nagyon meggyőző:D),
- Az új Wes Anderson-film habozás nélkül jöhet!:)
- This must be the place (Sean Penn ugye eleve jó mindig, ez meg annyira blődnek tűnt, hogy még akármi lehet belőle... a címadó zene pedig amúgy is kedvenc (de a Talking Heads-től, nem az Arcade Fire-től :D),
- Gimme shelter (ez meg kicsit a nemrég látott Winter's bone-ra emlékeztetett, ezért vagyok kíváncsi rá.
Egyelőre ennyi, ha a felsoroltak fele tényleg jó, nem lesz rossz évünk jövőre sem! :D
süti beállítások módosítása