Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A maszk mögött: Az ötödik elem Dívája

2012.02.05. 21:00 koimbra 9 komment

 

Az ötödik elemben Bruce Willisre nem kisebb feladat hárult, mint a Föld megmentése. Rutinmunka. Négy elemet Diva Plavalaguna őriz, hősünk vele Fholston bolygó körül keringő űrhajón venné fel a kapcsolatot egy jótékonysági esten, ahol a kék űrlény lenyűgöző előadást tart. Miközben a nézőtéren mindenki szájtátva figyeli a produkciót, a klasszikus zenébe némi idő elteltével trance vegyül, ekkor Leeloo szétrúgja néhány Mangalor fenekét
 

 

A Díva bőrébe Maiwenn Le Besco francia színésznő bújt, aki viszonyt folytatott Luc Bessonnal. Egy ideig randizgattak, majd 1993-ban született egy lányuk. Maiwenn egy évre rá a Leon, a profiban kapott egy kisebb szerepet, ám útjaik különváltak, mikor Az ötödik elem forgatása alatt Besson összejött Milla Jovovich-csal. Ugyan Maiwenn formálhatta meg a Dívát, de az énekhangot az albán opera énekesnő Inva Mula-Tchako szolgáltatta. Néhányan úgy vélték, hogy az éneklés során akad egy-két hang, amit lehetetlen előadni, de a DVD egyik dokumentumfilmjében a készítők fogadkoznak, hogy nem babráltak, nem manipulálták a felvételt, az úgy hallható, ahogy azt Mula-Thacko előadta. Sajnálatos módon őt többé nem hallhattuk egyetlen filmben sem, egy-két tévés produkcióban (Falstaff, La Rondine) azonban felbukkant.

 

Maiwennt itthon bizonyára kevesen ismerik. Bessonnal való szakítása után stand-up előadásokon lépett fel, de a filmiparnak sem fordított hátat. Néhány rövidfilm és tévés produkció után Alexandre Aja Magasfeszültségében láthattuk. Beállt a kamera mögé is, saját forgatókönyvéből rendezhette meg a Pardonnez-moit, amely két kategóriában indult a César Awardson. A színésznők bálja forgatókönyvét szintén maga vetette papírra és a rendezői teendőket is ellátta. Cannes-ban a Polisse krimi-drámája esélyes volt volt az Arany Pálmára, a Zsűri Nagydíját viszont hazavihette.

Címkék: maszk mögött

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr634068504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Advanced Flight 2012.02.06. 12:01:56

Úgy láccik, Besson kedveli az ilyen baltával faragott arcú nőket :-)

fepe 2012.02.06. 12:26:08

André vagy ki a bánat is nagyon erősködött hogy azért nem énekli ki úgy, mert úgy ki sem lehet. Nekem meg mindig az volt a véleményem, hogy egy magára valamit is adó operaénekes nem adja olyanhoz a nevét, hogy utólag módosítsák digitálisan a hangját bármilyen módon is. Ha ez az igény, akkor egy André kaliberű kókler is elénekelheti, aztán majd feljavítják kicsit a hallgatható szintre.

fénycsepp 2012.02.06. 13:16:42

az operaénekesnő neve is jó poén: Plavalaguna neve kék lagunát jelent szerbhorvátul, de talán ukránul, oroszul is. luc besson fanok bizonyára tudják, hogy mila jovovich szerepelt a kék lagúna c. nyáltenger második részében.

Globetrotter2014 2012.02.06. 13:32:37

Jó kis poszt. Nem semmi, ha így nézett ki gyerek után. Nyiván nem ki mit tudról van szó hanem filmről, amúgy is lehet sejteni hogy nem élőben megy ugye az előadás. Ez egy tudományos fantasztikus film ugyebár...

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2012.02.06. 14:24:09

@fénycsepp: bocs, a szerb és a horvát két nyelv, nincs olyan, hogy "szerbhorvát", bár ezt egy időben próbálták be/eladni. Plava Laguna egy üdülőhely neve a horvát tengerparton, ahol Luc Besson állítólag egyszer nyaralt és jól érezte magát, ezért örökítette meg a Díva nevével. Milla korábbi filmje váletlen koincidencia.

Globetrotter2014 2012.02.06. 16:34:20

@ZöPö_: én még láttam szerbhorvát/angol szótárat, vagy 15 éve... Akkoriban a büszke horvátok és elsimerték hogy a két nyelv azonos, sad dolgoznak rajta hogy szétválaszzák...

gothmog 2012.02.06. 17:10:05

Hát azért a videóban 3:05-től 3:10-ig tartó rész nekem erősen moduláció-gyanús, olyan Cher:Belive fílingje van.
Aztán persze ki tudja...

Pepinke 2012.02.07. 22:41:48

fepe: a klasszikus zenei cd-ken is nagyon dúrva utómunka van. Rengeteg módosítás és javítás.

gothmag: igen, az ott durván autotune.
süti beállítások módosítása