Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

The Loved Ones

2012.05.29. 21:24 koimbra Szólj hozzá!

 

A torture porn bizony nem finnyáskodó embereknek való, aki esetleg meg merné jegyzi véleményében, hogy túl szörnyű vagy túl felkavaró az adott film, arra bizony a műfaj rajongói könnyedén rásütik, hogy csak egy emós gyomorproblémákkal küszködő gyenge hülyegyerek. Ám a kategórián is belük két csoportra lehetne osztani a filmeket. Az emberi bensőségekben és fröcsögő vérben tobzódó jelenetek láttán a néző nagyot ásítva arra gondol, hogy jobb lett volna ha az iszonyat unalmas és béna produkció helyett inkább egy szaftos pörköltet tunkolna. A másik pedig ahol elismerően csettinthetünk a beteg, szellemi toprongy karakterek láttán, akik válogatott eszközökkel kínozzák a mozdulni nem tudó derék főszereplőt.

 

 

A The Loved Ones cselekménye az iskolai bál előtt veszi kezdetét. Tudjuk jól, hogy az esemény fontos a legtöbb diák életében. A vígjátékokban a szüzesség és a szex a központi téma, egy horrorban esetleg egy jó kis mészárlást lehet véghezvinni a fiatalok és a tanári kar körében. Jelen esetben viszont egy „fincsi” kínzást követhetünk végig, ahol hatalmas szögek és egy gyenge teljesítményű fúrógép is előkerül.

Brent hónapokkal ezelőtt egy autóbalesetben elvesztette édesapját, a srácot azóta is kínzó bűntudat gyötri, minden egyes nap eszébe jut a tragédia. Csak barátnője, Holly és haverja tudja feledtetni vele apja hiányát, előbbitől természetesen beindul, utóbbi pedig alaposan megnevetteti. A közelgő bálra még szép, hogy Hollyval akar menni, hiába is próbálkozik nála egy másik lány. Ám Lola sötét terveket forral, apjával elraboltatja Brentet, hogy aztán hárman összehozzák saját kis bulijukat, ahol ki más lehet a bál királya és királynője, mint ők maguk. No meg a mami, aki nehezen tud örülni, főleg, hogy koponyáján egy kisebb lyuk virít.

 

A lekötözött srácot nem töri meg a kínzásmaraton, hiába fúrnak-faragnak rajta, hirtelen feltámad benne az élni akarás. Az eltelt hónapok alatt talán nem bánta volna, ha maga is a koporsó ölelő kényelmébe kerül, de nem így, nem ilyen módon. Megpróbálja kiállni a hatalmas kínt, próbál kiutat lelni a hibbant família karmai közül. Brent véresen és izzadtan szenved, mindezt hátborzongató módon tálalják, egy percre sem tűnik öncélúnak, kellőképpen durva. Persze az „élvezethez” nagyban hozzájárul a kínzó párost alakít színészek. Legfőképp Robin McLeavy szenzációs alakítása miatt válik emlékezetessé az alkotás, a fiatal hölgy kiválóan a hozza az ártatlan, naiv, aranyos kis csitrit, aki valójában egy felképelnivalóan elmeháborodott vérengző picsa. És mindezt úgy hozza, hogy egyáltalán nem látszik, hogy megerőltette volna magát.

Brent szenvedéseiből olykor átváltunk barátjára, aki egy rocker csajt hívott meg a buliba. Ahogy kell elmegy érte a bál estéjén, szépen táncolgatnak, majd a kocsiban hancúroznának. Történetszáluk feleslegesnek hathat, bár talán a készítők csak akartak egy-két percet adni a nézőknek, hogy kifújják magukat Brent kínzásának következő fázisa előtt. Mindenesetre aki nagy rajongója a torture pornnak és bírja a „tortúrákat” annak ajánlott a The Loved Ones.

imdb: 6,7

Oh, ha idáig elolvastad és még nem lett volna világos, a film határozottan piros 18-as karikás lenne.

Címkék: horror iromány

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr704553759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása