Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Batman visszatér

2012.07.22. 19:54 koimbra 25 komment

Joel Schumacher ténykedése nyomán a sötét lovag mélypontra jutott, ebből a gödörből Christopher Nolan rángatta a bőregeret. Tette ezt olyan jól, hogy a Batman iránti érdeklődés és imádat egyre nagyobb méreteket öltött. A második rész ha lehet még magasabbra tette a mércét és gyakorlatilag mindenki tűkön ülve várta, hogy végre láthassa a Nolan-trilógia záró darabját. A különféle fórumokon és oldalakon az elmúlt hetekben arról folyt a találgatás, hogy vajon a Felemelkedés képes lesz-e megdönteni a Bosszúállók nyitó eredményét. Majd e héten a Bat-fanatikusok csúnyán beszóltak néhány kritikusnak, akik rosszat mertek szólni a harmadik felvonásról, a Rotten Tomatoes szerkesztői kénytelenek voltak közbelépni és moderálni.

Pénteken aztán szó szerint robbant a bomba. Egy denveri városkában egy őrült fegyverrel vonult be az éjféli vetítésre és válogatás nélkül lőtt mindenkire, a tragédia sokkolta a közvéleményt. A Warner a többi stúdióval karöltve úgy döntött, hogy e hétvégén nem teszik közzé a bevételeket, de a Deadline azért lehozta a becsült eredményeket. Sőt, állítólag a stúdió azt is fontolóra vette, hogy kivonja a filmet a mozikból és csak később tűzi újra műsorra.

A sötét lovag: Felemelkedés 77,2 millióval nyitott pénteken, amely minden idők harmadik legjobb indítása és a legjobb eredmény a 2D-s filmek körében. A hétvégét 161 millióval zárta, ami messze elmarad a Bosszúállók hétvégéjétől, de a jó érzésű Marvel rajongók a tragédia fényében bizonyára nem fognak örömtáncot járni és beszólogatni a Bat-fanoknak.

A hétvégi box office lista első 10 helyezettje, az adatok millió dollárban értendőek.

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info

A sötét lovag Felemelkedés

161,1

161,1

250

Előzetes, érdekességek

Jégkorszak 4

20,2

88,7

100

Iromány

A csodálatos pókember

10,7

228,5

230

Iromány

Ted

10,2

180,4

50

Előzetes,
jelenetek

Merida, a bátor

5,9

208,7

180

Előzetes , videók

Magic Mike

4,3

102,0

7

Előzetes

Vadállatok

3,3

40,0

45

Előzetes

Madea's Witness Protection

2,3

60,4

20

Holdfény királyság

1,8

36,1

16

Előzetes

Rómából szeretettel

1,4

11,1

Előzetes


Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr554671567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BeniMan 2012.07.22. 20:50:20

Azért halkan megjegyzem ha 3D-s lenne Batman akkor rávert volna egy jó 10-est a Bosszúállókba, így pedig igenis szép eredmény. :P Amúgy szerintem az összbevétele több lesz mint a Bosszúállóknak....

walter sobchak 2012.07.22. 21:04:05

Azért ebből is látszik, hogy a 3D nem más, mint a torrentezés korában bevezetett rejtett áremelés Hollywood részéről. Elég sok 3D-s filmet láttam az elmúlt években, az egyetlen amiről ma is kapásból megmondom, hogy úgy néztem, az Avatar volt. A többinél nem emlékszem, hogy különösebben hozzátett volna pedig a Thor, Alice, Toy Story 3, Karib tenger 4, Avengers is így volt meg. A Batmant ennek ellenére IMAX 2d-ben nézem. Elismerem Nolan-t hogy képes volt a stúdiónál átvinni hogy ne legyen 3D, de itt is látszik hogy üzeltileg nem volt értelme.

verhold 2012.07.22. 21:47:41

a következő meg az lesz, hogy ha "nem lett volna a lövöldözés Colorado-ban, akkor biztos rávert volna a Bosszúállókra bevételben, csak sok embert elrémített a dolog a mozitermektől"? :P
ugyan, hagyjuk már....

bucbuc 2012.07.22. 22:22:36

@verhold: Mert nem így van?
Nagyon vissza kellett fogniuk a reklámokat is ezek után.

Az meg tény, hogy a 3d jegyek drágábbak. Ez hosszabb, kevesebbszer tudják játszani adott idő alatt.

Mindenesetre amit olvastam róla, abban az is benne van, hogy nem olyan jó film ez, mint várták.
(Na mondjuk az avengers se)

kaamir 2012.07.22. 22:24:27

@verhold: Ha megnézed, hogy mekkora visszaesést szenvedett el a többi film az előző hétvégéhez képest, akkor teljes bizonyossággal kijelenthető, hogy az emberek megijedtek és távol maradtak a moziktól. Ez - alighanem - a TDKR bevételén is meglátszik, mert ennél magasabb nyitóhétvégét jósoltak.

Dean6 2012.07.22. 22:35:11

Én úgy tudom,hogy csak holnap derül ki a hivatalos estimate,a box office-on sincs még fent.
Tény,hogy pókembert nagyon lefejezte,valószínűleg neki lassan vége is.

BuB 2012.07.22. 22:44:40

"Mindenesetre amit olvastam róla, abban az is benne van, hogy nem olyan jó film ez, mint várták."

Hát azért ez rohadtul is várható volt, nem? Eszméletlen nagy hypot kapott, és mindenki már előre ódákat zengett...sejtettem én, hogy ebből az lesz, hogy egy csomóan csalódnak, akkora elvárással ülnek be a mozira...

Shyllard 2012.07.22. 23:11:22

Hál' Isten hanyagolták a 3D, inkább minőség, mint pénz. Majd csütörtökön mi is meglátjuk milyen lesz. Tudom, hogy nem imdb alapján kell megítélni egy filmet (sokszor a 7. valamennyisek a legjobbak), de azért érdekes, hogy pénteken még 8.1-en állt, most meg szépen feltornászta magát 9.2-re, szóval a közönségnek valószínűleg tetszik. Szerintem meg ez mérvadó, nem pedig a kritikusok véleménye, akik általában mindenben keresik a hibát.

Avengers-szel sztem meg a bevételen kívül amúgy baromság összehasonlítani, a két film teljesen külön kategória a képregénytémát leszámítva. Nomeg ez a lövöldözés most tényleg megijesztett nem egy embert, gondolom sokan átgondolták mégegyszer, h megéri-e megnézni (amerikában), viszont ennek köszönhetően sztem még 3-4 hét múlva is szépen fog teljesíteni a film, hisz addigra már a múlté lesz ez az egész tragikus eset (mert tény ami tény, amint a média leveszi napirendjéről a témát, a tömeg is gyorsabban fog felejteni)

unrealnoise · http://unrealnoise.blog.hu/ 2012.07.22. 23:53:39

@BuB: jaj, mert pár emberke véleménye számít és mérvadó ám. elnézve az oldalakat... (imdb, letterboxd, rateyourmusic, meg sorolhatnám) az látszik, hogy bizony ez az egyik, ha nem legjobb batman mozi.

egyébként sincs olyan film, amiről mindenki jókat írna és a kedvencének tartana, de a visszajelzések abszolút pozitívak, semmi ok nincs arra, hogy jajj, csalódás lett. Hol? Hol láttok ti erre jeleket? Mert én csak azt látom, hogy röpködnek a 9 és 10 pontok rá...

A bevétel meg annyi amennyi, jó ez, 3D nélkül ennyire futja ma, ez így is nagyon szép. A promo szerintem nem volt olyan erős, bár csak plakátokat néztem, előzetest egyet sem. :)

Viszont aki most nem ment el, a balhé miatt, az majd lehet pár hét múlva megteszi.

unrealnoise · http://unrealnoise.blog.hu/ 2012.07.22. 23:58:12

a bosszúállók meg egy teljesen más kategória, az popcorn mozik popcornja, mondjuk én még nem láttam, de el tudom képzelni, valahogy előzetesen nem nagyon vagyok rá kíváncsi, hiába volt ott a rendezőtől már a firefly.

a batman mélyebb, komolyabb, művészi csomagolással tálalt popcorn, ha lehet így fogalmazni.

És isten áldja Nolan-t, tartsa meg jó szokását, az IMAX-es kamerákkal és a 2D-ve.

verhold 2012.07.23. 00:12:47

@bucbuc: figyelj, lehet, hogy így van... lehet, hogy nem... mármint, hogy elijesztette az embereket a lövöldözés. Más szemszögből nézve meg lehet, hogy pont ingyenreklámot csinált neki... az amcsik elég hülyék hozzá, hogy csomóan annak vegyék, pont úgy, mint a TDK-nál szerencsétlen Heath Ledger halála is sokat nyomott a latban, akár beismerjük, akár nem.

Én inkább azt találom már fárasztónak, hogy vannak emberek (sajnos túl sokan), akik mindenből versenyt csinálnak, és ha valaki nem az ő filmjüket preferálja, az rohadjon meg. Mikor az Avengers hozta a 207 millás nyitányt, majd később a 600 milla körüli végösszeget, rengeteg olyan véleményt olvastam csőlátó Batman fanoktól, hogy "nem baj, a TDKR majd ezt is lenyomja"... hát, erre most legalább van mire fogni, hogy miért nem (3D, lövöldözés, akármi).
Részemről még annyit, hogy sztem az Avengers tökéletes képregény-geek film volt, nagyon jól szórakoztam rajta, és meg fogom nézni a TDKR-t is moziban, mert kíváncsi vagyok rá.... csak ezt a hülye ellenségeskedést, meg ujjal mutogatást nem bírom (most ez nem jelenti azt, hogy az Avengers rajongók közt nincs seggfej... :P )

riply 2012.07.23. 03:00:36

az hogy elijeszti az embereket ez a lovoldozes, es hogy ezek utan furcsa be ulni erre a filmre az 2 kulombozo dolog

egyszeruen mas erzes...

amerikaban gondolom valahogy mindenkinek sokkal kozzelebinek erzi ezt dolgot
en tegnap lattam
telthaz volt (Londonban)
fel orat keset a film
biztonsagi orok kolbaszoltak sokat
de ez lehet hogy csak veletlen
nekem is eszembe juttotak azok az emberek...
nem mintha feltem volna hogy megismetlodik
csak sajnalom oket
r.i.p

tjunior 2012.07.23. 08:45:26

@verhold: teljességgel érdektelen amit írsz. Nekem aztán mindegy, és az emberek 98% is, amikor leülök és megnézem a Batmant, hogy "most a francnba mán, nem döntötte meg a Bosszúállók rekordját". Ezt már kicsit túl kocka.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.07.23. 09:45:01

A Felemelkedés imdb-n 9.2 ponton áll majdnem 84 000 szavazat alapján. Azért egyik kritikus se merje nekem azt mondani, hogy mindegyik szavazó sík hülye, inkább keresse magában a hibát.

MT90 2012.07.23. 11:28:51

Ez a Bosszúállók-Batman ellentét lassan rosszabb lesz mint a Real-Barca ellentét... :S Pedig az se kutya, évek óta. :(

Viszont az zavar nagyon, hogy a Batmanről nem lehet valakinek rossz véleménye. Ha az 1. vagy 2. részéről azt mondja valaki,hogy "nem tetszett azért meg ezért" azt a Bat-rajongók úgy elküldik a 3,14 csába, hogy hihetetlen...

Mondjuk sokszor tényleg durva amit az emberek csinálnak, mert a véleményüket kifejtik max. 1-2 szóban pl. sz@r,jó stb. Legalább megmagyaráznák,hogy miért jó vagy sem.

COLT 2012.07.23. 11:41:28

Hmmm, gondoltam hogy nagy siker lesz az új Batman film, de hogy ekkora azt nem. A magyar mozik mikor kezdik el adni? Asszem beülök rá Imaxban.

Off:

Aki látta a Dark Nightot Imaxban: Nagyobb élmény mint a sima vásznon?

Mert én összvissz két filmet láttam Imaxban, mondjuk azok 3D-sek voltak, bár lehet hogy csak 1-et, már nem emlékszem. De inkább 1.

Canon a Barbár 2012.07.23. 12:45:54

egyelőre jók a kritikák, de sok helyen azt írják, h nem ér fel a második részhez.

már nagyon várom, h lássam :)

unrealnoise · http://unrealnoise.blog.hu/ 2012.07.23. 14:35:21

@COLT: elvileg sokkal nagyobb élmény lenne, más kérdés, hogy az IMAX cuccot lecserélték költséghatékonyság végett digitális gépekre, a különbséget gondolom nem kell ecsetelnem.

itt írtam egy kicsit erről, nem akarom az egészet bemásolni ide: unrealnoise.blogspot.hu/2012/06/bena-imax-budapest.html

foppa 2012.07.23. 15:03:56

Hivatalos bevételi adat ma lesz, mert a tragédia miatt egyetlen filmstúdió sem adta eddig ki a hétvégi adatokat! Ez a 161 millió csak tipp a pénteki adatokból kiindulva.
"Hát azért ez rohadtul is várható volt, nem? Eszméletlen nagy hypot kapott, és mindenki már előre ódákat zengett...sejtettem én, hogy ebből az lesz, hogy egy csomóan csalódnak, akkora elvárással ülnek be a mozira..."
Ez meg nem hinném, hogy befolyásolta volna a bevételt, mivel a hírek alapján a belépők 91%-a elfogyott elővételben!

COLT 2012.07.23. 16:11:20

@Canon a Barbár: Azért a második részt nehéz lenne felülmúlni. Nekem a 2004-es annyira nem jött be, a 2008-as egészen tetszett, ahhoz képest hogy nem szeretem a képregényeket, ez meg a bemutatjóa alapján eléggé fasza.

COLT 2012.07.23. 16:12:46

@unrealnoise: Eszembe jutott, én a Tron 3D-t láttam Imaxban, mondjuk kb. a terem közepéről, és szoldian szólva is kurva szar volt. Fájt a fejem, meg minden. Önmagában fos volt a film, ki is akartam menni a feléről. Ti szerintetek honnan érdemes nézni az Imax filmet, a terem végéből?

unrealnoise · http://unrealnoise.blog.hu/ 2012.07.23. 17:05:30

@COLT: hát pedig középről érdemes szvsz. és kábé középütt. :)

Filmje válogatja, én csak az avatart láttam IMAX 3D-ben, az IMAX 2D (amilyen a TDKR is) viszont más világ, itt fejfájás meg ilyesmi ki van zárva, ez nem 3D, ahol az jelentkezhet egyeseknél. Hacsak nem olyan csipogos barátnőt visz magával az ember egy ilyen szuper filmre.

Az a baj most az IMAX-al, hogy szar 2K-s felbontással operálnak csak, a digitális átállás miatt. Ezt majd fejlesztik, de jelenleg pixelesnek hathat a kép, közel sem azt a maximalista szemléletet tükrözve jelenleg, amelyre az IMAX kezdetben az egész marketingjét építette.

nemecsek ernő áruló 2012.07.24. 19:30:38

@COLT: Én mindig a hátsó sorból nézem, onnan tökéletesen belátható a vászon minimális fejmozgatással.

Söci 2012.07.25. 09:50:30

@verhold: szóval szerinted egy lövöldözés nem több, mint egy reklám?

lehet, hogy nem is az amerikai kultúrában van a baj, hanem a te lelkivilágodban és te vagy álszent

arról nem is szólva, hogy szidod őket, aztán meg elemezgeted a két Batman filmet, ami ugye amerikai kultúra

ez a fajta magyar tudathasadásos gondolkodás sajna a kommunista idők személyiségrombolásából ered, ahol sikerült elhitetni az emberekkel, hogy az Usa valami rossz gonosz ország, közben meg majd megőrülsz annyira jó filmeket, meg zenéket csinálnak

A PROBLÉMA SAJNA A TE FEJEDBEN VAN, de minek magyarázzak olyan embereknek akik szandált hordanak és biciklivel járnak ?
süti beállítások módosítása