Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Die Hard 4.0

2007.10.30. 11:57 koimbra 5 komment

 

 

 
 

Nem is oly rég megint sikerült megnéznem az első és második részt. Izgalmas, hangulatos filmek ezek, amelyek még az idő próbáját is kiállták. Sajnos ez nem mondható el a harmadik részre, aminek nem volt hangulata, izgalom meg aztán végképp nem.

 

Most itt a negyedik rész. Hogy miért készült el az sejtem. Pénz, pénz , pénz. Meg ugye a jó öreg Bruce-nak is kellett már egy olyan film, aminek bevétele jól mutat.

 

Itt már nő a tét is, nem egy felhőkarcolót, repteret vagy éppen New York-ot nézik ki maguknak a rosszarcúak, hanem Amerikát. Hackerek jól megmutatják, hogy milyen könnyen sebezhető az USA rendszere. John MacCLane viszont megint ott van, de nem egyedül, hisz egy hackert kellene bekísérnie a központba, amikor a támadók lecsapnak. Így ketten mennek árral szemben. MacCLane-t úgyse állíthatja meg semmi, se golyó, se helikopter, se vadászgép. De van korhatár bizottság, ugyanis csökkentették a korhatárt , így már a jó öreg ízes beszólások, durvulásoknak nincs nyoma.

 

De nincs már cigi, másnaposság.

 

Bruce Willis hozza a figurát rendesen vele nincs baj. Timothy Olyphant -ról viszont nem jön le, hogy ő most egy nagy rafkós hacker, inkább hasonlít egy durcás gyerekre, aki bosszút forral. Mary Elizabeth Winstead MacCLane lányát alakítja, ő inkább azért van csak, hogy ha már nincs feleség, akkor legyen a családból valaki. Justin Long alakítja a megvédendő hackert, ő inkább hátul marad , míg Bruce lő vagy üt, de azért pár beszólás jut neki is. Na meg legalább az is kiderül, hogy ha találkozik a távolkeleti harcművészet az elemi kocsmai bunyóval, akkor mi sül ki belőle.

 

Összességében ez a film nem illik egyáltalán az elkezdett Die Hard képbe, sajnos nincs semmi hangulata. Nyugodtan lehetett volna más címet adni , pl Hajszál híján 2. A film tempójával nincs baj, halad előre szépen, mégis hiányzik valami, mert nem szögez a székbe, sok helyen ásításra késztet.

 

Én azért remélem, hogy az ötödik résznél újra véres lesz a karácsony.

 
 

Értékelés: 55 %

 
 

Büdzsé: 110 millió dollár

 

Összbevétel eddig: 306 millió dollár

 

Rendező : Len Wiseman

 

Szereplők:

 
Bruce Willis (John McClane) Justin Long (Matt Farrell) Timothy Olyphant (Thomas Gabriel) Maggie Q (Mai Lihn) Jeffrey Wright (Victor Pope) Mary Elizabeth Winstead (Lucy McClane) Kevin Smith (Warlock/Varázsló)

 

Címkék: akció iromány die hard franchise sequel 55 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr77212940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bandee 2007.10.30. 14:00:27

Most akko tényleg valaki elmondhatná, hogy mi lett a véres atlétával...

Koimbra 2007.10.31. 09:13:05

A korhatárbizottság és a készítők ott hagyták a mosatlanban:):)

Magua 2007.11.04. 18:49:03

Hova lett a szöveg jobb oldali része? :P

SpockCooper · http://spockcooper.blog.hu 2007.12.18. 19:31:19

Szeva! Én a 4. rész után néztem meg újra az elsőt, sajnos a 4. sehol nincs az első részhez képest. Most írtam meg a kritikát a Die Hard 1 dvdről. Ennél még a 16. utca is sokkal jobb volt.
süti beállítások módosítása