Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Apocalypto

2007.11.15. 10:15 koimbra 3 komment

Mikor Mel Gibson elkezdte forgani a Jézusról szóló filmjét, ráadásul holt nyelveken többen megkocogtatták a halántékukat.Főleg, hogy az amcsik csak a saját nyelvükön szeretnek filmeket lesni. Na ezek az emberek kaparták össze az állukat a film bemutatója után. A siker után Gibson is vérszemet kaphatott és nekikezdett a majás sztoriba.

 

Vajon lassan várhatjuk a holt nyelveken készült filmeket vajon? Fogunk neki örülni?

 

A szép képeknek biztosan, ahogy itt is.

 

Pár nyugis, békés vadász éldegél falujában, míg egy nap rájuk törnek a bajok. Nem a fejfájás, hanem jó pár antiszimpatikus egyén szabadul be és akit nem ölnek meg, azokat magukkal viszik fogolyként . A célig a foglyok szenvednek , a nézők pedig az órájukat lesik.


Valahogy nem érint meg a fájdalom, miközben a vásznon folyik a maja vartyogás. De film második fele kárpótól valamennyire. Ugyanis hősünk, Jaguár Mancs, sikeresen elszabadul fogvatartóitól és nagy hévvel suhanna vissza a falujába, de nyomába ott lohol pár elborult volt fogvatartó is. Stallone meríthet ebből rendesen a Rambo film kapcsán.. Tiszta pörgés, loholás, amolyan RamboPredator féleség.

 

Felemás tehát, az első fele unalmas és sokat kell várni míg beindul a második fele. Nem ártott volna rövidíteni.

 

A film nem tört oly magasra , mint a Jézus film, de korrekt bevételt hozott. Hogy mi pattan ki Gibson agyából legközelebb nem tudni, de lehet pár bátor producer is beáll gyorsan holt nyelveken filmet készíteni.

 

 

 

Értékelés: 40 %

 

Büdzsé: 40 millió $

Amerikai bevétel: 50,8 millió $

Összbevétel: 120 millió $

 

 

 

 

 

Szereplők:Dalia Hernandez (Seven) Mayra Serbulo Gerardo Taracena (Middle Eye) Raoul Trujillo (Zero Wolf) Rudy Youngblood (Jaguar Paw)

 

 

Rendező:Mel Gibson

Címkék: iromány kaland 40 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr18229722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Till S. Seemann · http://seemann.blog.hu 2007.11.19. 05:13:52

Ez a Mel Gibson színészként sem volt a kedvencem... de ezek a húzások, túltesznek mindenen... Komolyan, mit gondol ez magáról?

Koimbra 2007.11.19. 10:11:30

Pedig a Halálos fegyver széria igazán jó volt. No meg akinek van pénze, az bármit leforgathat.

agape 2008.07.20. 21:53:20

A film külön érdekesség a maga nemében.Az hogy nem profi színészekkel(sőőt,...)forgatott, nem angolul és meglehetősen érdekfeszítő témáról, szerintem tény. Jaguár Mancsért egészen a film végéig tudtam izgulni. Különleges hangulatot teremtett a színész-rendező (egy kicsit a Forrás majás részeire emlékeztet) ha színésznek azért jobb is. A Passiótól a kezdetektől féltem, de ha tényleg jó, akkor majd egnézem.
süti beállítások módosítása