Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Arthur és a villangók (Arthur et les Minimoys)

2007.11.16. 10:56 koimbra Szólj hozzá!



Luc Besson azt mondta anno, hogy ő összesen 10 filmet rendez , többet ne várjon tőle senki. Nem is nagyon kapkodta el a dolgot , de ez azonban abban nem akadályozta meg, hogy évente 7-8 filmhez producerként adja a nevét, amik többsége roszabb vagy nézhető akciófilm.

 

Egy általa írt mesekönyvvel, Az Arthur és a Villangókkal tért vissza a rendezői székbe és ezzel együtt a tizedik rendezésébe vágta fejszéjét.

 

Arthurnak fantáziája határtalan, nagy figyelemmel hallgatja nagymamája meséit esténként , szabadidejében pedig a nagypapa hátrahagyott holmijait böngészi. Sajnos azonban az adósságok miatt hamarosan fel kell mutatni valami összeget, mert ha nem akkor adios ház, kert. Arthur azonban hátrahagyott jelekre bukkan , amiknek segítségével különs világra bukkan , mesés lényekkel tele. De ha már odakerült nem ül ölbe tett kézzel, hanem segít a gonosz ellen , mellesleg pedig kutat a kincs után, amivel kifizetheik az adósságokat.

 

Luc Besson rendezési nagyrészt nem okoztak csalódást, az is kiderült már, hogy hatalmas fantáziával rendelkezik, így a nézőnek nincs más dolga csak hátradőlni és élvezni a show-t. Igaz, ami igaz láttunk már ilyet, lecsökkent méretű emberke rohangál a kertben, ahol különös lényekkel találkozik, tavaly pl a Hangya boy, vagy gondoljunk a Drágám, a kölykök összementek alkotásra.  

 

Besson mester azt is elmondta, hogy ha sikeres lesz, akkor szívesen folytatja a művét, ez még belefér Neki. Akkor javasolnám az Ötödik elem-et, szívesen elnézném annak folytatását is.

 

90 %

 

 

Hangok: Penny Balfour (Arthur anyja ) David Bowie (Maltazard /hang/ ) Ron Crawford (Archibald ) Snoop Dogg (Max /hang/ ) Mia Farrow (Arthur nagyanyja ) Freddie Highmore (Arthur ) Toinette Laquière (Selenia hercegnő)

 
 Rendező:Luc Besson

 

Címkék: mese animáció iromány 90 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr72230934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása