Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Tűzvonalban -sorozat

2007.11.16. 17:58 koimbra Szólj hozzá!

 

Akciósorozat. Oké! Magyar? Waddafakk?

 

Nem sok akcióféleséget termel ki magából a magyar filmgyártás. Próbálkozás akadt. Az Európa Expressz-t fanyalgás és bukás övezte. Az Argo esetében már beszélhetünk sikerről, de ez mégis inkább vígjáték jellegű volt. A Zuhanórepülés pedig csúnyán megbukott, ezért kellett egy kis bátorság belevágni egy ilyen akció-krimi sorozatba. Eleddig inkább ilyen Barátok közt stílusú dolgokat köpött ki magából a magyar televízíó.

 

Bordás Attila (Stohl András) kommandós nagykutya, de egy bizonyos dolog miatt lefelé buktatják, új állomáshelye egy kis eldugott helyen van Angyalföldön a nyolcas körzetben.

 

Szerencsére a zsaruk magánéletébe nem megy bele túlzottan a sorozat, nem is vagyok arra kíváncsi, hogy a mama estére mit főzött.

 

A színészeken elcsodálkoztam, mindenki meglepően jól teljesít. Ha az ember belepillant egy új kezdő magyar sorozatba akkor bizony mosoly kiülhet az arcára a nézőnek. Én például anno még amikor indult egy két magyar sorozat a kíváncsiságtól hajtva belenéztem és megvolt az aznapi röhögnivalóm, hisz a színészek akkor kezdetben írtó gyengék voltak szvsz. Ez nem mondható el a Tűzvonalban szereplőgárdájáról, de még az sem, hogy olyan érzése lenne lenne az embernek, mintha színpadon játszanának. Egyszóval jól adják. Elismerésem. A legjobb Trokán Péter, aki egyszerűen rohadt jól hozza a szerepét és mikor csak Stohl-lal vannak ketten színen néha felizzik a levegő. Meglepetés Hollósi Frigyes, aki a takarító szerepét játssza. Ez kicsit furcsa, mivel ilyen sorozatban valami tiszti szerepbe képzelném el. Talán lehet, hogy nem is takarító?

 

Akció, olyan, amilyet vártam volna, még nem volt, hiányérzetem még sincs. A rendőrőrsön nem áll meg az élet és ha éppen nincs semmi, csak dumálnak, akkor is repül az idő és bizony poénokat is nyomnak a rend őrei. A 24 sorozattal valószínű sokan össze fogják hasonlítani, de nem sok dologban lehet vele párhuzamot vonni. Az osztott képernyő itt is jelen van, de Bordás nem Jack Bauer és (eddig) nem is próbált az lenni.

 

Reklámok? Előfordul, de nem nyomják úgy a képünkbe bele, mint egy átlag magyar filmnél, nincs közös Dunabajusz rádió hallgatás vagy TV másfél nézés.

 

A vezető forgatókönyvírő Fonyódi Tibor, akinek írói álneve Harrison Fawcett, fantasy könyveiről ismert Olvastam pár munkáját, tetszett is, akárcsak ez a sorozat.

 

Három részt láttam eleddig, folytatni is fogom, mert érdekel, mert van hangulata és mert sokezernyi filmmel a hátam mögött rejtélyt szimatolok.

 

Gratulálok, hogy végre van normális magyar sorozat és örül az én arcom, akárcsak a többi kb 650ezer magyar nézőé.

 

 

 

 

Címkék: sorozat iromány

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr77231377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása