Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

300

2007.11.17. 16:48 koimbra 1 komment

 

 

Újabb képregény került megfilmesítésre, ez már nem is meglepő. Frank Miller nevéhez fűződik ez a füzet, bizony az úriember már nagy névnek számít Hollywoodban.  Ő műve volt az alap a legutóbbi Batman filmnek és a Sin City  is az ő nevéhez kötődik. No és most a 300. Ha még volt néhány el nem adott megilmesítésre váró képregénye, akkor most tuti lecsaptak arra is Tanultuk(már aki) a történelemkönyvekből , hogy bizony a perzsák nem ültek nyugton otthon, hanem elmentek hódítgatni. . A görögök ellenáltak bőszen, Dáriusz be is bukta Marathonnál . Fia Xerxész azonban csak nekiindult újra, ámde a hatalmas seregét a thermopülai szorosban feltartóztatta egy ideig sikerrel 300 derék spártai legény. Ezt az esetet láthatjuk képregényes stílusban a vásznon. Tehát senki ne várjon történelem hű történetet, ha valaki ilyet akar, akkor nézzen inkább National Geographicot vagy Spectrumot, mert itt bizony feltűnik néhány mutáns, torz egyed és még orrszavú is átsuhan a terepen. Az utóbbi időben nem sok szandálos film született. A Gladiátor óta a Tróját és a Nagy Sándort  lenne érdemes megemlíteni, de a Trója egy gyenge Brad Pitt marketing film volt, a Nagy Sándor pedig igen hosszú, unalmas történelem óra.

 

Szóval a 300 derék spártai Leónidász vezetésével feltartóztatta egy ideig a szűk szorosban a tízszeres túlerőben lévő perzsa sereget, míg a másik szálon Leonidász felesége próbálná rávenni a Tanácsot, hogy küldjenek sereget megsegítésükre.

 

Aki szívgyógyszert szed, az nézzen mást, hisz itt fröcsög a vér, fejek , végtagok válnak testüktől el. Itt bizony nem törődtek a korhatárbesorolással. Csaták közbeni lassításokért pedig John Woo vagy Tony Scott is megnyalná 10 ujját.A film bemutatását hatalmas internetes marketingkampány előzte meg, letölthető filmrészletek, poszterek, képek garmadája. Ez ebben az esetben meghozta a gyümölcsét, hisz bemutatásakor minden előrejelzést felülmúló nézőközönség járult a mozik kasszájához. És a szoros látogatottsága is bizonyosan megnő. Én majd rázoomolok a neten:

Értékelés: 90 %

Gyártási költség : 65 millió $
Amerikai bevétel 210 millió $
Összbevétel: 456 millió $

Rendező: Zack Snyder
 

Szereplők:
Gerard Butler (Leonídász király)
Lena Headey (Gorgó királyné)
David Wenham (Diliosz)
Dominic West (Teron)
Michael Fassbender (Sztéliosz)
Rodrigo Santoro (Xerxész)

 

Címkék: fantasy iromány képregényfilm 90 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr71232204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Till S. Seemann · http://seemann.blog.hu 2007.11.19. 04:54:41

Nekem nagyon tetszett a film képi világa. Szinte végig festményszerű. Az sem kizárt, hogy egyszer még nagy klasszikus lesz ebben a műfajban. Igaz anno én nagyon kételkedve vártam.
süti beállítások módosítása