Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Supernatural sorozat

2007.11.21. 19:15 koimbra 2 komment

 

 

Papa, mama, gyerekek, este van, mindenki lefekszik szépen. Az asszony felkel,mert zajt hall, gyerekszobába megy először, egy férfi áll a sötétben, ezért a mama lefelé indul, gondolván a papa van a gyerekeknél. Leérve a tévé előtt meglátja a férjét, rémülten rohan vissza a gyerekszobába. Sikoltás.A férj lélekszakadva rohan fel , ő is a gyerekszobában köt ki, látszólag minden rendben, azonban vér csöppen a kezére, felnéz és látja az asszonyt a plafonra szegeződve és körülötte tűz gyúl, a ház leég, a papa és a gyerkőcök megmenekülnek. Évek telnek el, Dean apuval paranormális dolgokra vadásznak, Sam pedig nem kér ebből és tanulással tölti az idejét. Aztán egy szép(?) nap Dean felkeresi Sam-et, apjuk eltünt egy vadászat során, meg kéne keresni.

 

Így a kalandok elkezdődnek.

 

Tiszta X- Akták érzés kerülgetett az első rész megnézése után.Az első évadokban még Scully és Mulder is minden részben valami természetfeletti dolog után eredet, aztán jöttek az összeesküvés dolgok meg a cigis ember. Egyébként néha van egy-két kisebb poén az X-aktákra utalván.

 

Itt is miközben keresik a skacok az apjukat különféle rejtélyes dolgokba botlanak, aminek megoldását természetesen magukra bízzák, így talán az eltünt faterhez is közelebb jutnak. Ráadásként a srácok egy régi fekete Chevroletben utazgatnak, mintegy hangulat kiegészítő elem, csomagtartójában meg mindenféle szörny-démon elleni kellék.

 

Az első részt jól megcsinálták, ahogy kell, de a harmadik résztől erős lejtmenet következett. Jómagam a hatodik részig láttam és nem fogom folytatni. Pedig milyen jól indult...(sóhaj effektet ide képzeljetek). A hangulat eltünt és csak unalom no meg érdektelenség jött részemről. De a sorozat sikeres, végül is a harmadik évad már menetel a tévékben.

 

A két főszereplő közül Dean az, aki marha jól hozza a „coolszörnyvadászvagyok” karaktert. Mellette Sam elhalványul, habár jobb ötletei neki vannak inkább, mégis úgy valahogy jellegtelenül alakít. El tudnék képzelni tökös-laza csajt is főszereplőnek, milyen jó lenne már ha a skacoknak be kéne valahova szörnyet írtani, odaállna az ajtóba, miközben alulról mutatja a kamera és egy shotgun-nal rámosolyogna a srácokra , egy kézzel beélesítene, berugná az ajtót és...action.

 

A szinkront kiemelném. Ó, borzalom. A hangok egyáltalán nem illenek a srácokhoz, ez némileg ronthat az élvezhetőségen is.

 

Aki fogékony a rejtélyes esetekre, a misztikumra, szeret picit félni annak ajánlom, hátha megkedveli , megtalálja a hangulatot.

 

És a végén már csak egy kérdésem lenne. Itt mikor jő el a cigis ember?


 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr99237353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_gia · http://blog.hu/goldmine/hedgehog.php/237353 2007.11.25. 13:23:20

Köszönöm hogy kiraktad , de illene VÉGIGNÉZNI!

petyko 2008.04.23. 17:19:00

Az első részen kívül még vagy 7-8 rész jó volt, de a többi már nem tetszett, de azért végignéztem az első évadot, a másodikat már hagytam a fenébe. A szinkronhangok pocsékak lettek
süti beállítások módosítása