Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A Barbár - Legenda a szellemharcosról (Pathfinder)-kritika

2007.11.26. 17:26 koimbra Szólj hozzá!

Vikinges film hírtelen nem nagyon jutott eszembe, aztán felötlött az Erik, a Viking, ami vígjáték volt Monty Python módra. Később pedig a 13. harcos ugrott be, ami igen jól sikerült. De sajnos megbukott, gondolom ennek hatására gyorsan minden vikinges történetet betettek a fiók aljára. Marcus Nispel azonban ismét bepróbálkozott.

 

600 évvel ezelőtt viking hajó teszi tiszteletét Amerika parjtain, nem sokat teketóriáznak, lemészárolnak egy indián törzset, majd dolguk végeztével távoznak. Egy kisfiút ottfelejtenek azonban. A túlélök befogadják és felnevelik a gyerkőcöt, azonban páran még így is kinézik, mivel viking, meg amúgy is kell az ellenségeskedés a filmbe.

 

Telik-múlik az idő, a vikingek visszatérnek, de most már a listában az is benne van, hogy az indián törzs földjét elfoglalják. No de a gyermek felnőtt és beleköp a vikingek véres tervébe. Ellenáll, tervet sző, csapdát állít. Ja és a nagy hóban félmeztelenül nyomul, mert ő kemény.

 

Marcus Nispel a Texasi láncfűrészes-t forgatta újra néhány éve, amit remekül készített el. Hogy most mi történt vele vagy miért készített ilyen gyatra alkotást...?Néha pár harci jelenetnél bevillan, hogy na most, na most jó lesz. De nem lesz.

 

Karl Urban se örülhet túlzottan, a Doom után ismét egy buktához adta a nevét.

 

A filmből sokkal, de sokkal többet, ki lehetett volna hozni. Mert ami ebből lett az egy elég trehány munka.Beleköthetnék még a történelemhűségbe is akár, de hollywoodi filmeknél nem érdemes erről beszélni nagyon.

 

Ezek után valószínű, hogy a vikinges film ötleteket egyszerűen csak törlik a laptop-ról. Magyarországon a videotékákba került egyből.

 

Vicces, de nekem erről az egészről eszembe jutott a Gumimacik nóta!

 
 

Télen és nyárban,
a hóban és sárban,
hős maci bátran a jó ügyhöz áll.

 

Értékelés. 20 %

 

Büdzsé: 45 M $

 

Amerikai bevétel: 10 M $

 
 

Összbevétel: 30,4 M

 

szereplő(k):
Russell Means (Pathfinder)
Karl Urban (szellem)
Jay Tavare (Black Wing)
Nicole Munoz (Indian Sister)
Michelle Thrush (Indian Mother)
Clancy Brown (Gunnar)
Kevin Loring (Jester)

 

Rendező: Marcus Nispel

Címkék: akció iromány kaland onlydvd 20 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr34242612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása