Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Vaskabátok (Hot Fuzz)

2007.12.03. 11:07 koimbra 2 komment

 

Haláli hullák hajnala sikere után természetes volt, hogy az alkotók megint belevágnak valami más érdekességbe. A zombik után most akciófilmeket nézték ki maguknak és milyen jól tették


Nicholas Angel kitűnő zsaru, bár kissé merev. Felettesei és kollégái nem nézik jó szemmel és elküldik egy csendes kis faluba további szolgálatra. Sajnos itt nem nagyon pörögnek az események,nagy izgalmat csak az hozhat,ha éppen meg kell keresni egy libát. A helybéli
rendőrök se csinálnak sok mindent.

Nicholas társat is kap Danny személyében, aki akciófüggő, csak éppen az akciófilmekre van rákattanva.Telnek az unalmas napok, Nicholas megbarátkozik lassan a gondolattal, hogy itt ragad , no meg a társával és az akciófilm gyűjteményével. 

Aztán egyik nap különös haláleset történik majd összeesküvés szálaira bukkan.

 

Igazi jó kis angol akció vígjáték, sok utalással és jelenettel. A probléma csak az, hogy az akció jelenetekben nincs meg a rendes hangulat, dinamizmus, hanem csak „ottvan”. Jó jó, nem rossz, de mégis ezt jobban meglehetett volna csinálni.(Pedig az utolsó harmada vegytiszta eksön)
 

Simon Pegg alakítja a kitűnő, merev rendőrt, aki minden szabályt szó szerint betart, elfog minden gyanús elemet. Láthatjuk , hogy a faluba kerülése után valamelyest miként változik meg valamelyest. Köszönhető ez Danny-nek, akit Nick Frost alakít. Danny a tudását akciófilmekből merítette, a Bad Boys 2 vagy a Holtpont kedvenc filmjei közé tartozik és rendszeresen nézi őket. Nicholas és Danny, a merev és a lazább, a humort ez is erősíti.

A szereplőgárdát erősíti még az egykori Bond, James Bond Timothy Dalton, akiről néha valahogy lerí, mintha marhára élvezné most ezt a munkát. Itt van még Bill Nighy rendőrfőnökként. Cate Blanchett és Peter Jackson cameo feltűnése már csak hab a tortán.

Anglia megmutatta Hollywoodnak, a stúdiók hümmögnek és bár biztos kapkodva készítik elő az amerikai feldolgozást. Ha ezt megteszik elmehetnek a jó büdös...(de úgyse mennek:()

 

Értékelés: 85 %

Összbevétel: 79,9 M $


szereplők:

 
Simon Pegg (Nicholas Angel)
Nick Frost (Danny Butterman)
Martin Freeman (Met)
Bill Nighy (Kenneth)
Robert Popper (Janine)
Joe Cornish (Bob)

 

Címkék: akció iromány vígjáték 85 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr98250538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az EMBER 2007.12.03. 11:46:54

Eleinte kicsit furcsa film volt, de érdekes fordulat volt a végén. Nekem tetszett. Ajánlom mindekinek. Ha nem is a főhősök a mellékszereplők neves színészek!:) Meg a jó poénokból sincs benne hiány:)
süti beállítások módosítása