Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Ford Fairlane kalandjai (The Adventures of Ford Fairlane)

2008.01.06. 21:53 koimbra 4 komment

Butitájm


 

A kulfilm. Nem! A KULFILM! Igen, így jobban hangzik.

 

 

 

Foglalkozása: magánnyomozó, szakterülete: a rock'n'roll, pénze: nincs. Ő Ford Fairlane. Sajnos sok suskája nincs, mert pénzt az ügyfeleitől ritkán lát. Fizetség gyanánt koalát, hajnövesztőt és egyéb hasznos dolgokat kap.

 

 

 

„Hogy miért vagyok itt? Miért akarom, hogy a popszakma meg úgy az egész világ kapja be a faszomat?”-kérdezi Ford, teljesen jogosan, majd belekezd a történetbe, láthatjuk az elmúlt nap történéseit az ő szemszögéből.

 

 

 

A Fekete Dögvész frontembere elhalálozik.Fairlane ráveti magát az ügyre. Nem sokkal később Johnny Crunch megbízza Fairlane-t, hogy derítse ki, hol a lánya. Ugyanőt szeretné megtalálni egy gazdag nőszemély is. A lány, Zuzu Petas megkerül, de nyomában ott lohol pár gengszter is.

 

 

 

A főszereplő Andrew Dice Clay nem szerepelt soha nagy durranásban, neve a feledésbe merült. Talán ha nem bukott volna a film, ma ott lenne a sztárok között? Lauren Holly fel tudott mutatni néhány sikeresebb filmet, de inkább Jim Carrey-vel kötött (és felbontott) házassága miatt figyelhetett fel rá későbbiekben a nép.

 

 

 

A rendező Renny Harlin pedig elmondhatja magáról, hogy az ő rendezése juttatott csődbe egy stúdiót, talán még érdemes filmográfiájából a Die Hard második részét.

 

 

 

Nem létezik olyan ember kis hazánkban, aki a videokorszakban a meg ne nézte volna minimum kétszer. Aki akkor nem látta, annak gyorsan valahonnan kölcsönadták az agyonnézett kazettát.

 

Hogy mi emelhette fel a filmet ilyen magasságokba? A zseniális szinkronnak köze van hozzá. Van pár olyan film, amit muszáj szinkronosan nézni, hogy legjobban élvezhető legyen a mű, ez is ebbe a kategóriába tartozik. Egyes mondatokat a mai napig hallani , de a legismertebb :Eszem-faszom megáll.

 

 

 

Maga a film egyébként nem lett siker. Ford Fairlane megbukott, a kritikák lehúzták,nyert néhány Arany Málna díjat is, amit nem azért adnak, mert valami jó.. Egyedül Norvégiában, Spanyolországban és nálunk övezte a filmet hatalmas dicsfény. Érdekes, hogy miért? Hisz később az Ace Ventura siker lett, némi párhuzamot lehet vele vonni, csak Carrey jobban rájátszott (meg elvette Lauren Hollyt is)

 

 

 

Magyarországon ez a rock and roll detektív a maga laza beállásával és obszcén humorával megmarad nagy kedvencnek mindenki számára.

Címkék: klasszikus iromány vígjáték 100 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr18287493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tori bacsi 2008.01.06. 22:04:04

Koimbra:
Én az egyike vagyok azoknak akik nem látták, pedig belekezdtek, csak mikor fél óra alatt egyszer sem mosolyogtam, akkor lestoppoltam és letöröltem... Lehet túl későn néztem meg, nem huszonxévesen kellett volna, hanem korábban. Későn lett videónk na!

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.01.06. 22:08:16

Kár, pedig írtó nagy film volt. Mikor még nem nagyon jelentek meg a filmek tonnaszám 20 évvel ezelőtt volt pár film amit agyomnásoltak és mindenkinek megvolt. Az egyik ilyen a Ford Fairlane kalandjai. Aztán jöttek sorba a Chuck Norris , Schwarzi, Stallone műremekek.:)

tori 2008.01.06. 22:24:08

Nekünk inkább kínai alámondásos kungfu filmek mentek akkoriban. Ez a világ valahogy kimaradt.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.01.06. 22:34:54

Az is volt :) Véres sport hangalámondással. Meg valami Exterminator filmre is emlékszem, ami hasonlított picit a Terminatorra (ki hitte volna:)), abban is ilyen robotemberek kenték.Erről is írni kéne egy topicot. Mikor még hangalámondás volt a divat...
süti beállítások módosítása