Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Nsane fikáz rovat: Az igazság ára, avagy: Tömeges parasztvakítás

2008.03.08. 19:23 koimbra 11 komment

Ha esetleg nem tudnád hogyan is zajlik ez a show műsor, elárulom, hogy NEM a műsor közben hanem előtte vagy meghazugságvizsgálva. Feltesznek neked 50 kérdést, amire IGENnel vagy NEMmel válaszolsz. Ekkor még nem mondják meg , hogy most hazudtál vagy nem, tehát nem tudsz semmit.

Akkor jöjjön a játék, ahol az 50 kérdésből a műsor készítői által kiválasztott 20 kérdést tesznek fel neked, és nem tudod előre, hogy az 50 kérdésből melyik 20-at. A műsor felvételén a közönség előtt a ugyanazokat a válaszokat kell adnod a kérdésekre mint az előzetes hazugságvizsgálaton. Na és itt jön az átbaszás:

Ne hidd azt, hogy a szerencsén vagy az igazmondáson múlik, hogy nyersz. A  műsor készítői döntenek a kérdések sorrendjéről, azaz dönthetnek úgy, hogy elsőnek, középsőnek, utolsónak, vagy akárhányadiknak tegyék be azt a kérdést amire hazudtál, attól függően hogy mi jobb a nézettségnek. Az egyetlen esélyed a nyerésre ha Te magad hamarabb szállsz ki, mint ahogy azt a műsor készítői megtervezték a számodra. Például ha a forgatókönyv szerint – amit te nem ismersz – a 17. kérdésnél elvéreztetnek téged, akkor korábban kell kiszállnod, vagy megszívtad.

Miért írtam azt, hogy elvéreztetnek, és miért nem azt, hogy hazudtál? Mert még csak hazudnod sem kell. Ha mind az 50 kérdésre igazat mondasz, azt hiszed problémát jelent? Egy csöppet sem. Simán ráfogják, hogy a kérdésre hazudtál. Mit csinálsz? Tagadsz? Ki nem tagadna? Vita nincs, fellebbezés nincs, ha ők azt mondják, hogy férfi létedre az „Elégített ki orálisan másik férfit pénzért?” kérdésre a NEM válaszod hamis, akkor az úgy is van. És ezt soha le nem mosod magadról a műsort néző egy millió ember előtt…

Maga a műsor egyébként szerintem halálosan szar, inkább egy talkshowra hasonlít, amiben kínosan hosszú ideig próbálják semmitmondó üres fecsegéssel kitölteni az időt, a műsorvezető odasétál a játékoshoz, visszasétál, megdicséri a haját stb… az egész műsor kong az ürességtől.

Ezek után nem azt mondom, hogy ne menj be játékosnak a műsorba, mert esélyed nincs nyerni, és ráadásul egy fél ország előtt megaláznak, akkor is ha éppen nem vagy aberrált, vagy homoszexuális, vagy perverz, vagy bármi… csak azt mondom hogy légy felkészülve:

Először is találj ki egy koreográfiát, hogy mit csinálsz majd ha netán veszítesz, és ezt cikinek érzed. A lényeg hogy egy másodperc felhasználható anyagot se tudjanak rólad onnantól kezdve forgatni. Mondok egy példát:

Megtudod, hogy a „Elégített ki orálisan másik férfit pénzért?” kérdésre az IGAZ válasz az IGEN, azaz ratyi vagy.
Ekkor pattanj fel a székedből, és kezdj el kiabálni a műsorvezetővel, miközben a kezeddel hadonászol össze vissza és határozott léptekkel a kijárat felé tartasz:
- NEM ERRŐL VOLT SZÓ! AZT MONDTÁTOK HOGY ELVISZEM AZ 5 MILLIÓT! KÉREM VISSZA A KENŐPÉNZT! HAZUG CSALÓ BANDA! HA EZT TUDOM INKÁBB AZ RTL KLUBHOZ MEGYEK STATISZTÁNAK MOCSKOK!

Ezzel elintézted, hogy ne kerülj bele a tévébe, és hogy ne legyél egy fél ország előtt megalázva olyan dologért, amit a műsor készítői rád akartak fogni… (a ratyiktól utólag is elnézést kérek) :-D

Ui: Azon elgondolkodtál már, hogy az RTL-en az új Balázsos széfes játékban (a címét nem tudom) mi az átbaszás? :-D Egy kis segítség: Szerinted, ha az a műsor nem élő, akkor mit ér, ha előtte mutatják meg a széfeket? A széfes dolgot nem lehet az egész után megszerkeszteni, és odatenni az elejére? Hoppácska…

Címkék: nsane fikáz

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr71371583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kompi · http://filmtrailer.hu 2008.03.08. 21:15:29

Nagyon értékelem az írásaidat, Nsane, de ennek szerintem nem itt a helye...

Koimbra · http://filmdroid.blog.hu 2008.03.08. 21:20:18

Miért? Volt már tévéről is szó régebben, néhány sorozatról.

Nsane 2008.03.08. 21:28:13

En monstam Koimbranak hogy leirom... aztan eldonti kirakja-e. Kirakta, ugyhogy ot szidjatok :-D

meXan 2008.03.08. 21:35:48

Na ezt az utóiratot nem igazán értem, vki kifejtené bővebben.

kompi · http://filmtrailer.hu 2008.03.08. 21:50:49

Nem szidok senkit, félre ne értsetek, de ez egy vetélkedő. Ezen az alapon autókról, szakácsműsorokról, bulvárról vagy parlamenti tudósításról is írhatnál - mert TV.
A sorozat más tészta, mert annak azért van köze a filmek világához.

sjbee 2008.03.08. 22:36:40

kompi, ez legyen a legnagyobb bajunk ebben az évezredben :D

Jómagam egyébként alapból gyűlölöm Jakupcseket meg a tv2-t meg a retek klubot, úgyhogy nem fenyeget az idegesség a műsorokkal kapcsolatban, mivel semmit nem nézek ezeken a csatornákon.

Koimbra · http://filmdroid.blog.hu 2008.03.08. 22:39:21

Jó ötlet egyébként:) A Totalcarról is lehetne írni vagy Stáhl Judit könyhájáról. Vagy állatólag van valamelyik adón olyan műsor, ahol nagy bajszos embörök javítanak vagy rakanak össze motorokat. Arról hetente hallok legalább hogy milyen jól csinálják.
Szerintem ez is belefér:)

kompi · http://filmtrailer.hu 2008.03.09. 00:19:36

Rúzsa Söndör motort szerel? arra vevő vagyok:)

Médiageci · http://twitter.com/mediageci 2008.03.09. 00:20:10

Bár lövésem sincs ezekről a műsorokról (azaz csak a posztból tudom, hogy van ilyen hazugságvizsgálós), szerintem a nagybetűs tanács két ponton vérzik el:

1.) Lefogadom, hogy nem élő a műsor, egyszerűen kivágják az egész kínos szitut, bár legalább az alany megússza az égést, ha megússza, lásd a második pontot.

2.) Nem vagyok jogász, soha nem voltam tévében, nem is tervezem, de halványan úgy tudom, hogy nagyon-nagyon durva szerződést kell aláírnia még annak is, aki csak a babáját mutatja be a csatorna reggeli műsorában három mondatban, vagy ilyesmi. Tehát titoktartási NDA-ket (nem ad ki semmilyen belső információt, ami elhangzott vagy amit látott), nyilatkozatot arról, hogy nem reklámoz semmit, vagy ha igen, ő állja az esetleges jogi következményeket (a reklámfelügyelet baszhatja meg a csatornát ezért, és szokta is, ennek ellenére vannak sztárok, akik visszaesők a témában, nyilván megengedhetik maguknak, bőven belefér a fellépti díjukba), meg gondolom olyat is, hogy tartja magát a megbeszélt szöveghez és forgatókönyvhöz, ha bármelyiket megszegi, bukja az átlagemberek esetében párezres, sztárok esetében több tízezres, nagyon nagy sztárok esetében pár százezres díját, és talán milliós kártérítést fizethet, mert aláírta, hogy ez esetben fizet. Persze a pontokat csak tippelem, mindenesetre tévés producerként és jogászként így járnék el józan paraszti ésszel is.

sodó 2008.03.09. 01:16:00

Van egy ismerősöm (sőt szerintem sokaknak van) aki azt mondta, hogy amikor a tv2nél dolgozott akkor amolyan nyilt titok volt,hogy a tv az emberek egy részét a saját emberei közül választja ki. Tehát az ilyen big brother , meg showműsorok és ilyen műsorokhoz előfordul, hogy az ő emberei közül választ ki valakit.

Nsane 2008.03.09. 10:13:25

Médiageci:
Amit irtam csak pelda volt arra hogy mit kell csinalni. A lenyeg az, hogy ugy jojjon ki az ember a helyszinrol hogy azt ne lehessen a musorban felhasznalni. Mar pedig ha nincs arrol hsznalhato felvetel hogy kijosz a studiobol, akkor leadhatatlan a musor. Olyat nem csinalnak meg hogy... jatszol jatszol... eltunt a jatekos, es bemondjak hogy hat itt kiderult valami meg elment, de ezt nem adjuk le mert csak. Tehat kezenallva a himnuszt szavalva a farkad lobalva hagyod el a studiot, az is tokeletes, kizart dolog hogy azt is leadnak, ellenben nem perelhetnek be amiert le mocskoztad oket... Mindenki talalja ki maganak a szitut ha arra vetemedik hogy bemegy (jatszani).
süti beállítások módosítása