Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Elhunyt Anthony Minghella

2008.03.18. 16:19 koimbra 4 komment

Judy Daish Minghella ügynöke hozta nyilvánosságra a hírt. Londonban hajtottak végre egy műtétet a nyakán, de közben agyvérzést kapott és ez okozta a halálát.

Anthony Minghella karrierjét rádiójátékok írásával kezdte, amiért nyert is néhány díjat. 1990-ben rendezhette meg Truly, Madly, Deeply romantikus drámát. Majd megírta és megrendezte Az angol beteget, ami elnyerte a legjobb rendezőnek járó Oscart, de szintén neki köszönhetjük a Hideghegyet és a Tehetséges Mr. Ripley-t is, amiért Oscar-díjra jelölték a legjobb forgatókönyv kategóriában. Anthony Minghella a British Film Institute elnöke is volt.

A The No. 1 Ladies Detective Agency még bemutatásra vár tőle, ez egy tévésorozat első része lesz, de még két film szerepelt jövőbeli tervei között.


Anthony Minghella 54 évesen távozott.

Béke poraira.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr77386307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hahakocka 2008.03.18. 17:05:41

:((( RIP. Ez az év eléggé rossz eddig 7-8 szinész, rendező elment kik tehetséges rendes embernek tüntek és nem votlak sztár allürjeik.

És Ledger (3-4 féle orvos által Európában FELIRT !!! rohadt erős gyógyszer és mindegyik féléből 1-2 elég volt altató, nyugtató, stresszoldó 2007 ben 3-4 filmet forgatott ugye) után megint a véletlen okozta a külső hatás úgymond a halált hisz rutin nyaki mütét volt és közben agyvérzést kapott Mighella.

lomax 2008.03.18. 17:26:22

Megdöbbenve olvasom a hírt...kivaló rendező és író volt, napjaink legigényesebb és legszebb filmeit köszönhetjük neki.

R.I.P

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2008.03.20. 18:34:25

Paul Scofield is ma.....hát eddig kemény ez az év..
süti beállítások módosítása