Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Appleseed: Ex Machina

2008.03.23. 16:52 koimbra 2 komment



2133-ban a Földön globális háború dúlt, aminek következtében a népesség fele elhalálozott. Az emberek létrehozták az Olympost, ami egy nagy metropolisz. A háború sérültjeit részben kiborgokká alakítotották át. Ők biztosították a békét. Létrehozták az ES.W.A.T. nevezetű rendőrséget, amely egy különleges haderő az egész világra kiterjedő hatáskörrel. Hiába fáradoznak a szép új világ felépítésén a vezetők, még mindig akadnak olyanok, akik csak a pusztításra törekednek.


Ez a számítógépes animáció egy 1985-ös manga képregényen alapul, amiből később sorozat készült, majd végül összehoztak egy egészestés művet, aminek a folytatása az Appleseed Ex Machina.


A főszereplő csaj Deunan amolyan Linda, Ripley és egy cirkuszi artista keveréke lehetne. A többi karaktert is mintha csak modellekről formázták volna, a fickók kigyúrtak, dagadnak az izomtól, a csajok meg gyönyörűek


Ahogy elvárhatunk egy ilyen manga történettől, láthatunk szép perfekt grafikát, látványos , jól megalkotott harcokat és lövöldözést, már amennyire egy egy nem animén edződött ember (azaz szerény személyem) meg tudja állapítani. Ha sikerült volna megspékelni érdekes történettel és még több akcióval (mert ilyenből sajnos elég kevés van) akkor egy igazán élvezhető alkotás lehetett volna, de így viszont nem lesz több, csak egy nézhető animációs cucc. Sajnos a zene nem sikerült túl élvezhetőre, néha felcsendül némi metál, ami abszolút nem odaillő.


Az egyik producer maga John Woo, így nem is lepődünk meg ha a harcok az ő stílusában, lassítva, látványosan folynak le, a galambok itt is kötelező jelleggel jelennek meg egy idő után, ahogy megszokhattuk. Eredetiségre se számítson senki, nézése közben az emberben legtöbbször a Matrix ötlik fel, a végén meg megfejelik egy kis Star Wars utánérzéssel, de a megvalósítás legalább kiváló


Összességében az Appleseed Ex Machina egy innen-onnan összelopkodott csodálatos látványvilágú, fantasztikusan kivitelezett akciójelenetekkel tarkított nézhető manga animációs alkotás. Nekem angol szinkronnal sikerült megnéznem, talán javíthatott volna a megítélésen, ha eredeti japán nyelven tekintettem volna meg.


Értékelés: 70 %


 

Trailer itt

Címkék: animáció akció

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr66393563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

holdkomp 2008.03.28. 17:00:04

Az első részét láttam, nagyon tetszett, ha élő szereplőkkel csinálták volna talán mindenkinek leszakad az álla

Etain · http://etain.blog.hu 2009.03.15. 20:49:01

Ma láttam. A lopkodós részhez kapcsolódóan megjegyezném, hogy a borg kockát és a kollektívát is sikerült beépíteniük a sztoriba a Star Trekből. :[ Nekem továbbá a képi világ sem annyira bejövős, és nem is elég agyament. Vagy legalábbis nem annyira agyament a sztori, mint amilyet az ember lány a japóktól várna... (:

Nem volt rossz, de sajnos nem aléltam el tőle. (:

süti beállítások módosítása