Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Lökd a ritmust (Stomp the yard)

2008.03.29. 23:30 Miecs 5 komment

Tánc, zene, suli, hiphop.. rengeteg ilyet láttunk már. De ez egyetem, ez az élet, egy lövésed van és azt sem kéne elcsinálni.

DJ és csapata tehetséges breakesek, hiphop táncosok. Ám egyszer túl lőnek a célon, és DJ bátyja életét veszti benne nagy álmokat, gondolatokat, terveket hagyja maga mögött. DJ úgy érzi, hogy akkor neki kell ezeket beteljesíteni. Éppen ezért egyetemre megy, keményen tanul, és hogy fizetni tudja az egyetemi tanulmányait, suli mellett kertészkedik, és ebből tartja fent magát. Büszkeségből nem lép be egyik "ház"-ba sem, de a szerelem és a társaság máshova sodorja. Mégsem a nagymenőkhöz lép be, hanem a Theta Nu Theta csapatába, az örök másodikokhoz. Természetesen itt már sejtjük, hogy majd vele ők lesznek a tánc versenyen az elsők.

Szerelem: már a beiraktozás napján megpillantja Aprilt, akibe rögtön beleszeret, ám April pasija a nagymenők közé tartozik, de természetesen sokszor bunkó. Sikerül így kisvártatva meghódítania Aprilt is. DJ legnagyobb problémája, hogy nem képes csapatban dolgozni, nem tudja feldolgozni, hogy egy csapat több ember munkájából áll egyfolytában és nem egy ember hazárdírozásából. Mikor beneveznek a stepversenyre a legfontosabb feladata, hogy megtanuljon csapatban dolgozni. A tánc lépéseket ő adja a csapatnak, a csapatszellemet pedig a Theta Nu Theta adja neki. De természetesen még itt nincs vége, hiszen bárkit kicsaphatnak az egyetemről..

A tánclépések inkább emlékeztetnek egy néptánchoz illetve step tánc elemeihez, mint hiphop vagy break stílushoz, de tartalmaz ilyeneket is. Ám tökéletesen bemutatja az amerikában elterjedt egyetemi házak stílusát, érzését, világát, mind a tánccal, mind a próbákkal.

A film 2007es, Sylvain White rendezte és Robert Adetuyi dolgozta át a forgatókönyvet. A szereplők sajnos nem olyan egyéniségek akiket sokáig fogunk még emlegetni, sőt eddig sem emlegettük túl soakt őket. Talán egyedül a zene világában jártasoknak ismerős Ne-Yo neve, noh de ő sem színészi vénája miatt. Eddig hasonló filmben a DJ-t játszó Columbus Short-tal találkozhattunk a Szívem érted Rap-es 2. részében.

Jó kis film, de igazából semleges marad számomra. Jó volt, tetszett, jók voltak benne a táncos részek, de nem mondom azt sem, hogy megnézném mégegyszer, de azt sem hogy nem. Ha elkap a kedv, lehet hogy megnézem még, de annyira nem ragadott magával.

Azért kap egy olyan 6ost. 

Címkék: dráma 60 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr62402485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koimbra 2008.03.30. 13:21:53

Tavaly januárban mutatták be Amerikában, megtekintése után sokan írták is, hogy valószínű azért választották a januárt, mert ez a hónap általábana stúdiók szemetese, itt űrítik ki, ami szerintük nem sikeredett jóra. A Stomp the yardot is húzta a kritika, a nép mégis elment rá. Szerintem egy közepes film, szokásos sémára épülve. Volt benne pár jó táncforma vagy mi

ánusz hadnagy 2008.04.23. 18:08:20

jA, kapjon egy hatost, mert egyébként a történet hülyeség volt, a táncok jobbak . A Streedance egyébként azért volt jobb, mert nem erőltették a fegyvereket benne, meg a gettót. Az összes táncolós breakes filmben ez van mostanában

stomp the yard 4ever 2008.06.08. 13:20:17

Sztem meg ez egy nagyon jó film.Jók benne a szereplők és a koreográfia is nagyon jó.A történetben szó van a csapatszellemről és az összetartásról.Tanulságos a film.Megmutatja h hogy lehet egy gettós fiúból egy egyetemi tanuló és hogy válhat egy igazi emberré akinek vannak értékei.Sok ember csak magára gondol és az embertársaival nem foglalkozik.A rendező sztem erre akarta felhívni a figyelmet azzal h legelőször Dj is ezt csinálja de amikor bekerül a jók csapatába megtanulja h mi a csapat.Csak magamat tudom ismételni.Ez a legjobb film amit valaha láttam!!!!!!!

Edina 2008.11.30. 08:58:16

hát...sztem tehetnétek fel tánclépéseket videóként vagy csak simán táncokat videóként...am jó:)

DNR[AvA] 2009.03.02. 15:53:57

Ez jó film de szerintem a két legjobb táncos film az a (STEP UP, UTCAI TÁNC)
süti beállítások módosítása