Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Chuck -sorozat

2008.04.14. 15:35 koimbra 1 komment


A tavalyi őszi sorozatidényben megnéztem egy rakat sorozat pilotját, első részét, de ezek közül alig egy-kettő maradt fenn a rostán. Ezek közé tartozik a Chuck, amely egészen jól indult.


Titkos kormányépület, egy nagy szoba, benne szuperszámítógép, amelyre feltöltötték az összes létező infót mindenkivel, mindennel kapcsolatban. Egy ügynök azonban megszerzi az adatokat, a gépet pedig használhatatlanná teszi, de nem jut messzire. Mielőtt még a túlvilágra költözne elküldi e-mailben a megszerzett anyagot egy régi ismerősének, aki miután megnyitja az üzenetet az az agyába sugározza a tartalmat. Chuck fontos ember lesz a nemzetbiztonság számára, ezért két kormányügynökség próbálja megszerezni magának ezt a személyt, majd később mindkét cég küld egy saját embert a mindenttudó információsagy védelmére.Az egyik egy szőke ügynökcsaj (Yvonne Strahovski), a másik pedig egy bősz fickó (Adam Baldwin).


Kezdetben még jó volt a felállás, aztán pedig idegesítő lett. Főleg a Chuck-kal van bajom, folyamatosan zavarban van, mint Ádám anyák napján. Hebeg, habog, dadog. Végülis Ő egy lúzernek beállított bolti eladó, aki ha már egy nő lát megszólalni se tud, eddig oké, de azzal nem lesz vicces, ha egy mondattba vagy tízszer kezd bele. Ezt egy ideig lehet húzni, de nem a végtelenségig, egy adott ponton túl már egyáltalán nem lesz poénfaktor.


Adam Baldwin abszolút pozitívum, ő az egyik ügynök, kinek feladata Chuck védelme. Megpróbál mindenhol ott lenni, nehogy lemaradjon valamiről, mindeközben elvetemült fejet vág. A másik ügynök szerepében Yvonne Strahovski, aki az állandó férficsalogató a sorozatban, előkelő helyen fog szerepelni a neve, ha esetleg készül egy jó, szép csaj összeállítás a sorozat világából. A két ügynök összezördülése okozhat néhány vidám percet.

A szereplőgárdát erősíti még Tony Todd, akit leginkább horrorfilmekből ismerhetünk, ő nem sokat van jelen.


50 %-ra értékelném a sorozatot, alapjában véve egészen jól indult, az első rész igazán jól lett (80 %), de a lendület megtört, alábbhagyott. Maradt pár poén, szemrevaló csajok, de vontatottá, unalmassá vált egyes helyeken. Egy félig-meddig akció-vígjáték sorozatnál várható hogy előbb-utóbb inkább a poénokra helyezik a hangsúlyt, olcsóbb is, ezzel nem is lenne semmi baj, csakhogy egyik pillantról a másikra válnak 5-10 percek teljesen érdektelenné, ez szerintem egy 42 perces sorozatnál nem engedhető meg,

Részemről nem folytatom, a harmadik rész után hagytam abba, minap tekintettem meg a negyediket és az ötödik nem fog sorra kerülni. Ha éppen nem lesz mit néznem, akkor talán előveszem esetleg.

Címkék: sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr66425215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CssaBee · http://cssabee.blogspot.com 2010.03.09. 10:52:39

Pedig az első két évad elég jó volt:)
süti beállítások módosítása