Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Rókavadászat (The Haunting Party)

2008.04.27. 12:26 koimbra Szólj hozzá!

Nálunk a Rókavadászat csak dvd-n/videón jelent meg.

Ha nézegeted a hírcsatornákat gyakran láthatsz háborús tudósítást, ahol háttérben esetleg nagy lángokban áll valami, esetleg az éjszakai röpködnek fényesen a lövedékek, rakéták és egyéb dolgok. Előfordul nagy néha, hogy a riporter ott áll a lövöldözés közepén és úgy tudósít. Simon Hunter (Rochard Gere) is egy ilyen haditudósító. Ott van mindenhol operatőrével, közvetítenek a háborús zónából, miközben körülöttük tombol a káosz. Egy nap élő adásban bukik ki teljesen, így elveszíti a munkáját. Ettől kezdve csak magára számíthat, úgy próbál pénzt keresni, hogy a legveszélyesebb háborús övezetekből hoz híranyagot. Volt operatőre,Duck (Terrence Howard) még mindig a tévénél van, de már nem teljesen a tűzvonalból közvetít. Egy nap Hunter felbukkan megint és közli Duck-kal, hogy tudja hol van Bosznia Hercegovina legkeresettebb háborús bűnöse, ha felkutatnák nagy pénzt kaszálhatnának vele. Nyakukba szakad még Benjamin, aki még zöldfülű az ilyen területen. Elindulnak ők hárman, hogy felkutassák az illetőt.


Richard Gere nem most kezdte a szakmát, ő is rutinosan tudja hozni a hősszerelmest, ha arról van szó. De itt másféle karaktert kellett felmutatnia, ezt hibátlanul oldotta meg. Társa a „vadászatban” Terrence Howard, de nem is ő a lényeg, hanem Jesse Eisenberg, aki a kezdő kis riportert alakítja, ki a nyakukba szakad. Jó kis csapatot alakítanak ők hárman.


Láthatunk olyan helyeket, ahol már a madár sem jár, olyan helyeket, ahol a háborús bűnösök meghúzhatják magukat. Láthatunk szétlőtt településeket, golyószaggatta házakat, felrobbant kocsikat.


Hova sorolnám be leginkább a filmet? Akció van benne, de az inkább háború, de mégse háborús film. Van benne pár poén, amelyeket jól adagoltak, de ez nem vicces film. „Hőseink” kalandtúrára indulnak végülis, tehát úgy lehetne körülírni, mint egy kalandtúra a háború súlytotta övezetben. Értékelés: 75 %

Címkék: ajánló onlydvd

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr39444142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása